Як я стала прихильницею баранини…
М’ясні реберця – недорогий та ситний продукт. А якщо ми говоримо про баранячі реберця, то слід згадати саме про корисність цього м’яса. В порівнянні з яловичиною, це м`ясо містить меншу кількість жирів, тому продукт можна сміливо віднести до дієтичного. Ребра являють собою поєднання великої кількості білка та заліза, тому вони легко засвоюються організмом. Крім того, в них містяться вітамінні комплекси та мінерали, які необхідні нашим внутрішнім органам для повноцінного функціонування.
Баранячі реберця в магазині “М’ясний Рай” належать молодому БАРАНЧИКУ до року. Ви можете бути точно впевнені в тому, що купуєте свіжий продукт, з якого легко приготувати смачну та запашну страву.
Повинна зізнатися, я рідко звертала увагу на баранину, оскільки була переконана, що її складно готувати. Але одного разу скуштувавши її, я зрозуміла, що мої переконання були неправильними. Незвичайно смачне та ситне м’ясо баранини закохує в себе з першого ж шматочка. Але є одна важлива умова: це м`ясо необхідно правильно вибирати. Якщо ви думаєте, що баранина – це тушка дорослої тварини з волохатою шерстю, ви помиляєтеся. Для приготування страв використовується виключно молоде ягня, кістки якого не встигли обрости жиром. Таке м’ясо я знайшла в магазині “М’ясний Рай” і відтоді, не змінюю постачальника. Щоб переконати вас остаточно в корисності м’яса, я порекомендую вам кілька перевірених мною рецептів.
Реберця баранячі по-кавказьки
Рецепти східної кухні дивують своєю різноманітністю та багатими смаками. Баранячі реберця, запечені в духовці, навіть на Сході вважаються делікатесом, хоча готувати їх нескладно. Приємне поєднання легкої солодкості та винної кислинки залишає приємний посмак. Рекомендується використовувати велику кількість пряних трав. У східній кухні віддається перевага тмину, зірі, розмарину. Але ви можете використовувати базилік, коріандр та гірчицю.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 кг баранячих ребер;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 4 шт. помідорів;
- пучок петрушки, кінзи;
- сіль, перець та пряні трави за смаком.
Ребра розділіть по одній або дві кісточки на порцію. Натріть їх сумішшю спецій та залиште маринуватися на декілька годин. Коли час буде вичерпано, перекладіть м’ясо в жароміцну ємність, зверху викладіть порізану півкільцями цибулю та помідори, посипте рубаною зеленню. Закрийте ємність фольгою та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, тушкувати 2 години.
Пікантні реберця в меді
М’ясні страви з додаванням меду відрізняються якимось космічним смаком, який неможливо повторити ні з один іншим продуктом. Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 2 кг баранячих реберець;
- 1 лимон;
- 30 мл соєвого соусу;
- 4 зубчики часнику;
- 50 г меду;
- сіль, перець та спеції за смаком;
- 10 г солодкої паприки.
Баранячі ребра можна розділити на порції, а можна запікати цілком. Обирайте як готувати м`ясо за власним смаком. Потім з лимона видавлюємо сік та сприскують їм реберця. Туди ж вливаємо соєвий соус і додаємо мед. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 1,5-2 години. М’ясо швидко просочується глазур’ю, через те, що не має жирових прошарків. Нехай вас не лякає відсутність сала, реберця вийдуть соковитими.
Після маринування додаємо в м’ясо часник, паприку, сіль, перець та спеції. Потім обертаємо м’ясо фольгою (якщо ребра були порізані, то обертаємо кожне з них) і відправляємо в духовку для запікання на 1,5 години. Розігріти духовку рекомендується до 220 градусів. За 15-20 хвилин до готовності, розгорніть фольгу, щоб на м’ясі утворилася апетитна скоринка. Страва готова, можна подавати до столу з запеченими овочами та лавашем.
Готуйте баранину з додаванням спецій, тільки так можна отримати страву зі східним характером. Смачного!