Фарш з телятини. Практично, корисно, апетитно
Стейк з телятини – це чудово! Але неможливо включати його в меню часто. Це більше банкетна страва, що готується з нагоди. Більш практичний варіант – кулінарні шедеври з фаршу. Він входить до складу багатьох цікавих і при цьому досить простих рецептів. До того ж, деякі вироби можна заморозити, а потім приготувати в мікрохвильовці чи духовці. Таким чином за лічені хвилини вийде повноцінний обід або вечеря. І не варто забувати, наскільки корисний цей сорт м’яса! Джерело вітамінів, мінералів, амінокислот!
Але спершу про те, як не помилитися при купівлі сировини.
«М’ясний рай» – рай для практичних господинь
Радимо купити телятину в магазині «М’ясний Рай», а потім зробити з неї фарш. В цьому випадку ви гарантовано отримаєте:
- сировину від фермерських господарств, де тварину не напихали гормонами і антибіотиками;
- м’ясо від тварини не старше 8 місяців, що відповідає стандартам по категорії «телятина». У такому продукті міститься більша кількість корисних речовин, ніж від дорослої тварини;
- продукт в охолодженому вигляді, не заморожений, що робить можливим легко протестувати його на якісні показники (запах, колір, консистенція);
- доступну ціну;
- саме той шматок, який найбільш підходить для фаршу;
- можливість зробити замовлення з доставкою кур’єром.
Готуємо смачні страви з фаршу телятини
Фарш – це знахідка для польоту фантазій домогосподарок, які завжди готові побалувати своїх домашніх. Спробуємо їм в цьому допомогти.
Закритий м’ясний пиріг з молодою картоплею
Тісто купуємо готове в цілях економії часу. Підійде те, яке ви найчастіше використовуєте. Це і дріжджове, і листкове, і будь-яке інше. Візьмемо упаковку 500 г. На дно розтягнутого тіста кладемо начинку, а зверху їм же і закриваємо. Виделкою робимо дірочки в будь-якому порядку, щоб на тісті не утворювалися бульбашки. Начинку робимо з розрахунку на 300 г м’ясного фаршу наступним чином:
- 1 цибулину, нарізану півкільцями, пасеруємо в оливковій олії і з’єднуємо з фаршем;
- додаємо сіль морську за смаком;
- 3-4 картоплини ріжемо на дуже тонкі кружальця.
На тісто викладаємо шарами по черзі фарш і картоплю, пересипаючи сіллю і меленою сумішшю перців. Зверху посипаємо прованськими травами і закриваємо тістом.
Готуємо в духовці при 180°С хвилин 40. Перевіряємо готовність по картоплі.
Ситна ароматна запіканка з булгуром і травами
На 500 г фаршу нам знадобляться: 1 стакан крупи, 50 г вершкового масла, 1 чайна ложка меленого кмину, по ½ чайної ложки меленої кориці і морської солі, по ¼ чайної ложки перцю меленого білого і чорного, 1 біла цибулина, 3 столові ложки оливкової олії, пару гілочок петрушки (подрібнити) і базиліка (для прикраси). Готуємо наступним чином:
- булгур промиваємо і заливаємо окропом (4 склянки), даємо настоятися не менше 20 хвилин, відкидаємо на сито;
- кашу змішуємо з фаршем і всіма іншими інгредієнтами;
- викладаємо на деко, в середину кладемо шматочок вершкового масла, а зверху поливаємо оливковою олією;
- випікаємо при 200°C 40 хвилин;
- подаємо на стіл, присипавши гілочками базиліка.
Аромат розповсюдиться на весь дім!
Cоковиті тефтелі з морквою
У фарш (500 г) додаємо натерту на самій дрібній тертці моркву (2 штуки) і зубчик часнику. Змішуємо, додаємо сіль, формуємо тюфтельки і відварюємо в підсоленій воді хвилину. Сир (80 г) нарізаємо дрібними кубиками і на повільному вогні варимо в 1 склянці бульйону від варіння тефтелей до утворення однорідної маси. М’ясні кульки викладаємо у форму для запікання, заливаємо сирним соусом і готуємо в розігрітій духовці при 180°С півгодини. Посипаємо нарубаною зеленню петрушки або кропу. Подаємо з гарніром (підійде гречана, перлова, вівсяна, пшенична каші), поливаючи соусом. Навіть дітки від такої страви в захваті. А мами щасливі, що можуть нагодувати своє чадо найкориснішим продуктом!
До речі, такі тюфтельки можна заморозити, а потім залити водою і приготувати, наприклад в мультиварці. А потім змастити кульки вершковим маслом, жирною сметаною чи вершками.
Приємних відчуттів від смачних, простих і корисних виробів!