Меню на Новий Рік 2022: найкращі 5 страв
Скоро Новий Рік 2022, а це означає, що настав час скласти меню для святкового столу. Кожна господиня хоче приготувати смачні страви, які обов’язково захочуть скуштувати гості. Безпрограшними варіантами стануть такі страви:
Салат «Олів’є» з лососем
До речі, цей салат можна приготувати у різний спосіб. Усі звикли готувати його із зеленого горошку, ковбаси, солоного огірка, відвареної картоплі, моркви, майонезу.
Якщо ви хочете урізноманітнити салат «Олів’є» та зробити його більш пікантним та оригінальним, то можна додати до нього червону рибу (наприклад, слабосолоний лосось) – замість ковбаси. Такий салат вийде дуже ситним та незвичним. Спробуйте!
Інгредієнти:
- яйця – 10 шт.;
- зелений горошок – 1 банка;
- слабосолоний лосось – 400 г;
- солоні огірки – 7 шт.;
- відварена картопля – 5 шт.;
- майонез.
Приготування:
- Усі інгредієнти нарізаємо невеликими кубиками.
- Змішуємо все із майонезом.
Курка з яблуками
Ця страва буде основою новорічного столу. Найкращим вибором стане домашня курка – вона жирніша, смачніша і корисніша. Купуйте курку без ГМО, антибіотиків, адже важливо прикрасити стіл на Новий Рік корисними, натуральними продуктами.
Інгредієнти:
- курка;
- яблука – 2-3 шт.;
- сіль, спеції;
- майонез;
- часник.
Приготування:
- В окремому посуді змішуємо майонез, сіль, приправи та часник (для маринаду).
- Натираємо курку маринадом зверху та зовні.
- Залишаємо курку маринуватися в холодильнику приблизно на 5-8 годин.
- Яблука нарізаємо часточками, очищаємо від кісточок.
- Начиняємо курку яблуками.
- Розгортаємо крила, зашиваємо курку, щоб начинка не витікала.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо курку запікатись приблизно на 2 години.
- Щоб страва вийшла соковитою і рум’яною, а скоринка хрумкою і красивою, кожні 20 хвилин необхідно поливати курку соком, що з неї витопився.
Свинина з ананасами та сиром
Якщо ви хочете приготувати соковите та ароматне м’ясо в духовці, тоді цей рецепт – те, що треба.
Інгредієнти:
- свинина – 2 кг;
- сир – 400 г;
- банка консервованих ананасів;
- сметана (або майонез) – 300 г.
Приготування:
- Взяти м’якоть свинини або антрекот і нарізати м’ясо на порційні шматки, потім відбити, посолити та поперчити. Викласти у форму для запікання.
- Зверху викласти шматочки ананасу, полити сметаною (або майонезом);
- Посипати тертим сиром (це можна зробити одразу або за 10 хвилин до готовності м’яса).
- Запікати свинину з ананасами та сиром 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Запечений рулет з індички
Це чудовий та нескладний рецепт. Приготувати цю страву в духовці зможе будь-яка господиня. Такий м’ясний рулет стане чудовою альтернативою іншим м’ясним стравам. Він урізноманітнить ваш святковий стіл, а головне, нікого не залишить байдужим. Такий рулет з індички в духовці може бути з різною начинкою, пропонуємо до вашої уваги наступний варіант, для приготування якого знадобиться:
- філе індички;
- 4 яйця;
- часник (3 зубчики);
- зелень;
- сметана;
- паприка, перець, сіль.
Покроковий рецепт:
- Змішайте яйця та сметану, додайте сіль та перець.
- Додайте до збитих яєць часник і дрібно нарізану зелень.
- Підсмажте на сковороді три яєчні млинці з отриманої суміші.
- М’ясо індички промийте, витріть паперовими рушниками, викладіть м’ясо в рукав для запікання. Зверху покладіть яєчні млинці, згорніть в рулет і закріпіть його кулінарною ниткою.
- Відправте рулет у духовку приблизно на 1 годину.
Такий запечений рулет з індички дуже смачний і корисний. Ця ситна святкова страва миттєво викличе апетит у всіх ваших гостей. Але яку б ви не поклали начинку в рулет з індички, страва все одно вийде смачною. Навіть якщо це буде плавлений або тертий сир із часником та зеленню або відварене яйце з обсмаженою морквою. Така закуска виглядатиме ефектно та красиво на вашому новорічному столі.
Салат «Таємна пристрасть»
Це соковитий, ароматний і неймовірно смачний салат, який викличе справжнє захоплення ваших гостей. Він ідеально підходить для святкового застілля, а ще дуже красиво виглядатиме на вашому апетитному столі.
Для його приготування знадобляться:
- консервовані ананаси – 1 банка;
- ковбаса салямі – 300 г;
- яйця курячі – 4 шт.;
- консервована кукурудза – 1 банка;
- твердий сир – 200 г;
- майонез.
Приготування:
- Спочатку робимо перший шар: терті яйця змішуємо з кукурудзою, додаємо майонез.
- Для другого шару нарізаємо ковбасу соломкою, робимо майонезну сіточку;
- Третій шар: рівномірно посипаємо тертим сиром, робимо майонезну сіточку.
- Четвертий шар: шматочки консервованих ананасів.
Бажаєте купити свіжі продукти для приготування смачних новорічних страв? Тоді магазин «М’ясний Рай» – найкраще місце для вигідних та комфортних покупок. Замовити м’ясо та інші продукти можна в режимі он-лайн, не виходячи з дому. Це допоможе вам заощадити час та сили. Прямо зараз ви можете оформити замовлення та купити, наприклад, телятину, свинину, баранину, курку та багато інших продуктів високої якості. Також у вас є можливість замовити готові страви, наприклад, салат «Олів’є» з індичкою, салат з лососем, класичний салат «Цезар» та ін.
Готуйте із задоволенням! Смачного!