Тартар з яловичини – делікатес, який оцінить кожен
Звична їжа часто набридає, і в такі моменти з’являється бажання спробувати щось незвичайне, цікаве. Споживати сирі м’ясні чи рибні продукти – табу. Але часом бажання поласувати чимось особливим набагато сильніше, ніж усі ці упередження.
Багато кухонь світу вже багато років пропонують страви, у складі яких є сире м’ясо. Такі цікаві гастрономічні вишукування вважають не просто смачною їжею, а й корисною. Варто зазначити, що важливо не просто правильно приготувати, а й обрати м’ясо, адже не будь-яке можна споживати без термічної обробки.
Наприклад, тартар з яловичини є найоптимальнішим варіантом для тих, хто вперше хоче скуштувати такий делікатес. Всесвітньовідомі кулінари знаються на цій страві, і кожен ресторан, який позиціонує себе як елітний, пропонує його у своєму меню. Але і в домашніх умовах приготувати таке гастрономічне вишукування цілком можливо. Більше того, це дуже просто!
Найголовніше – вибрати якісне свіже м’ясо. До речі, такий продукт можна знайти в магазині «М’ясний рай». Від свіжості тушки залежить не тільки смак страви, а й ваше здоров’я. Тому, обираючи, потрібно бути дуже уважним.
Ще один важливий момент: для цієї страви не використовують свинини і баранини.
Тартар з яловичини: рецепти, приготувати які можна зараз же
Вважається, ця страва прийшла з Франції. Для багатьох ця країна в плані гастрономії є справжнім еталоном. Отже, якщо зважилися приготувати вдома таку смакоту, варто звернути особливу увагу на декілька нюансів:
- М’ясо має бути свіже, а не розморожене. Також важливо, щоб вік тварини не перевищував 6 місяців. Зрозуміти це можна за кольором м’яса. Яловичина має бути ніжно-рожевого кольору. Темне для цієї мети не підходить.
- Потрібно ретельно його підготувати: добре почистити від плівок і прожилок.
- Ця страва має на увазі не подрібнення м’яса у фарш, а рублення гострим ножом.
- Прянощі та маринад потрібно використовувати обов’язково. Це відтінить смак і надасть більш тонкого аромату страві.
Тартар з яловичини. Рецепти, перевірені не одним гурманом:
- Традиційний варіант страви. На одну порцію вам знадобиться: 200 г м’яса, половина цибулини, бажано червоної, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. оливкової олії, гірчиця, сіль, перець. Час приготування цього делікатесу – близько 10 хвилин. Отже, для початку потрібно дрібно нарубати чи нарізати м’ясо, потім змішати всі інгредієнти й викласти на тарілку. Прийнято викладати тартар у центр великої круглої тарілки. Подається з сирим жовтком, каперсами й грінками з білого хліба.
- По-французьки. Рублене м’ясо яловичини змішати з дрібно нарізаною цибулею, часником, декількома оливками, корнішонами та соусом табаско. Сіль і суміш перців ідеально впишуться в цей набір інгредієнтів. Технологія приготування й подача аналогічні першому рецепту.
Мінімум витраченого часу і максимум смакових вражень отримає кожен, хто вирішить потішити себе і близьких таким гастрономічним вишукуванням. Отже, не варто відкладати приготування тартару на потім, адже це можна зробити вже сьогодні.