Знайомимося – курчата Cornish
М’ясо курчати, яке вирощується значно швидше за курку, володіє вишуканим смаком, надзвичайною ніжністю і прекрасно підходить для обсмажування і тушкування.
Незначна кількість екстрактивних речовин не дозволить приготувати з нього хороший бульйон, але у всіх інших випадках страви з курчат надзвичайно смачні та дієтичні.
Корнуельська (англ. Cornish) порода м’ясного напряму найбільш поширена. Була отримана в результаті схрещування місцевих бійцівських і азіатських курей. Це м’ясо надзвичайно соковите, подається по 1 птаху на гостя.
Запечені курчата cornish
Запікаються вони швидко, подані на пласкій тарілці ошатні й святкові – сподобаються навіть досвідченим любителям поїсти.
Знадобиться:
- тушки курчат по 500 г – 2 шт.;
- голівка часнику;
- пара гілочок свіжого або щіпка сухого розмарину;
- топлене масло – 40 г;
- суміш перців, сіль.
Підготовлених і обсушених курчат натерти сумішшю перців і солі.
Розчавити часник будь-яким способом і обсмажити (скоріше, прогріти) на маслі з розмарином.
Трохи остиглим маслом натерти курчат, зв’язати ніжки і помістити в гарячу духову шафу на 40 хвилин, не забуваючи поливати м’ясо соком, що виділився, до отримання рум’яної скоринки.
Готові курчата подаються з картоплею і свіжими овочами.
Фаршировані курчата
Начинка зберігає соковитість і використовується як гарнір, ароматизуючи м’ясо.
Знадобиться:
- півкілограмові тушки курчат – 2 шт.;
- гарбузова м’якоть – 100 г;
- відварений рис -100 г;
- лайм;
- мед, гірчичний порошок або готова гірчиця і соєвий соус – в рівних кількостях (по 1 ст. л);
- спеції: прованські трави і шматочок свіжого імбиру;
- сіль.
Змішати гірчичний порошок і мед. Додати соєвий соус і вичавлений з лайма сік, дрібно нарізаний імбир і спеції. Натерти сумішшю курчат.
Змішати рис з дрібно нарізаним гарбузом і маринадом. Нафарширувати курчат, зв’язати ніжки, укласти вгору грудкою і відправити в розігріту духовку на півгодини.
Пропонований нижче рецепт здається пересічним і розтиражованим, таким, що набив оскому низькопробним приготуванням і такою же низькопробною подачею. Насправді ця страва має чимало секретів і варта того, щоб її правильно приготувати.
Курча «тапака». Правила приготування
«Тапа» – це грузинська сковорідка, на якій, власне, ця страва і готується.
- Курча (а це повинне бути саме курча, а не курка) повинне важити не більше 600 г – це «правильний» формат тушки для цієї страви.
- Вона розрізається, розкривається і, якщо є залишки легких, їх потрібно обов’язково (!) видалити.
- Розкриту тушку потрібно ретельно відбити. Найкраще це зробити, накривши курча харчовою плівкою. Добре відбита тушка повинна бути досить рівною по висоті.
Маринад потрібний не стільки для розм’якшення, скільки для надання аромату і легшого сприйняття спецій. Лимон слід прокатати долонею по стільниці – так він віддасть максимальну кількість соку, і вичавити в миску. Свіжомелена суміш перців змішується з лимонним соком. Цією сумішшю слід полити м’ясо з двох сторін і, накривши плівкою, залишити мінімум на дві години.
Знадобиться стручок гіркого перцю, який потрібно крупно нарубати. Перекласти його в чашу блендера, налити пару ложок рослинної олії і додати 3-4 зубчики часнику. Отримана емульсія знадобитися пізніше.
Тушку викласти шкірою вниз і обсмажити з двох сторін на розігрітій суміші рослинної олії і вершкового масла, придавивши її плоскою тарілкою і поставивши гніт. Як гніт зручно скористатися каструлькою з водою.
Коли курча повністю готове його слід обмазати часниково-перцевою емульсією і трохи підігріти.
Порада. Часник при обсмажуванні не використовують, він легко пригорить і здатний зіпсувати страву.
Можна використовувати звичайний томатний соус, до якого потрібно додати трохи оцту, цукру і пару нарізаних зубчиків часнику. Подрібнити кінзу і все змішати.
Де купити курча
Відмінні курчата, м’ясопродукти та напівфабрикати можна обрати в магазині «М’ясний Рай». Замовити м’ясо курчати з відмінною 20% знижкою, з доставкою по Києву? – достатньо клікнути по посиланню https://myasnuyray.com.ua/ua/product/cyplenok/!