Готуємо кролика. Смажимо, варимо, тушкуємо
М’ясо кролика цікаве для кулінарів тим, що його можна готувати абсолютно будь-яким способом без втрати якісних показників.
Правильно купуємо м’ясо кролика
Де купити м’ясо кролика, щоб потім не шкодувати? Якщо ви перейдете за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/krolik/, то потрапите на сайт фахівця з реалізації м’ясних продуктів, торгової марки «М’ясний рай». Тут пропонується весь спектр послуг у сфері торгівлі якісними м’ясними продуктами:
- поставка сировини здійснюється з фермерських господарств в екологічно чистих районах, де тварини утримуються в умовах, які відповідають стандартам;
- м’ясні туші доставляють в центри продажу не замороженими, а охолодженими;
- при бажанні при покупцеві відрізають необхідну частину;
- є можливість замовити кур’єрську доставку на певний час;
- досвідчені менеджери підкажуть, що саме необхідно купити для запланованої страви;
- у продажу є напівфабрикати власного виробництва.
Розбираємо тушку
Як правило, якщо задумана страва з кролика, його купують не окремими частинами, а тушкою. Щоб потім не готувалося, тушку потрібно обробити за всіма правилами. Робимо так:
- Миємо тушку, підсушуємо паперовим рушником.
- Видаляємо весь жир.
- Спершу відокремлюємо передні лапки. Це легко зробити, прорізаючи ножем по сполучних тканинах.
- Стегна відрізаємо наступним чином. Злегка ножем підрізаємо тканину біля кісточки, яку оголюємо рукою, а потім вже легко ріжемо по суглобу. Ідентично відокремлюємо гомілку від стегна.
- З обох сторін зрізаємо животик.
- По останнбому ребру робимо насічки і переламуємо хребет навпіл.
- По хребту ріжемо, а краще молоточком відрубуємо порційні шматочки.
- Таким же способом ділимо реберця.
Як приготувати кролика
Смажимо. Цікавий рецепт смаження м’яса кроля на багатті, шашлику. Два варіанти маринування: короткий і довгий. Якщо планується смажити через пару годин, то на середню величину тушки нам знадобляться 3-4 цибулини і ківі (1 невеликий плід). Кожен шматочок натираємо сіллю і складаємо в емальований посуд, куди відправляємо кільця цибулі, дрібні кубики ківі. Посипаємо перцем і будь-якими приправами для м’яса, ретельно перемішуємо і заливаємо кип’яченою холодною водою, щоб покрилося м’ясо. Залишаємо максимум на 2,5 години. Якщо вирішили замаринувати на ніч, то робимо все те ж саме, але без ківі. Смажимо на решітці, постійно перевертаючи. Можна м’ясні шматочки загорнути у фольгу, тоді виходить страва у власному соку, хоча все одно скоринка прихоплюється.
Тушкуємо. Щоб приготувати тушку кролика, нам знадобляться: морква (3-4 шт.), нашаткована на крупній тертці, цибуля ріпчасту (5-6 шт.), нарізана великими півкільцями, сіль, суміш перців, копчена паприка, борошно, обсмажене до кремового кольору (2-3 ст. л.).
На добре розігрітій сковороді обсмажуємо на оливковій олії шматочки м’яса не до готовності, а лише до утворення скоринки, знімаємо з вогню. В чавунець наливаємо трохи рослинної олії, нагріваємо, викладаємо половину порції цибулі, далі – шматочки кролика. Тепер солимо, перчимо, посипаємо паприкою, кладемо шар моркви, який теж солимо. Зверху – залишки м’яса з сіллю і приправами. Все це закриваємо залишеною цибулею, трохи підсолюємо. Доливаємо 100 г окропу, закриваємо кришкою і залишаємо на 40 хвилин. Посипаємо борошном, перемішуємо, додаємо ще 100 г води, ретельно перемішуємо і ставимо на 10 хвилин, вимикаємо і даємо потомитися 10-15 хвилин. Посипаємо будь-якою зеленню і подаємо на стіл в порційних тарілках.
Варимо. Суп-лапша. Сюди підійдуть частини, які зрізають при приготуванні інших страв. Це і гомілка, і хребет, і ребра. Закладаємо в каструлю з холодною водою. При закипанні краще злити воду і залити нову. В результаті вийде прозорий бульйон. Після закипання варимо 30 хвилин. Додаємо нарізані: картоплю (2-3 шт.), моркву (1-3 шт.), цибулю (1 шт.) і варимо ще 30 хвилин, додаємо сіль і приправи за смаком, зелень петрушки і опускаємо в киплячу суміш локшину. Наливаємо окріп для досягнення задуманої консистенції, варимо хвилин 10, кладемо кілька часточок лимона і після закипання вимикаємо. Даємо настоятися пару годин.
Готуємо локшину. Яйце (2 шт.), сіль за смаком, борошна скільки візьме тісто; даємо тісту постояти хвилин 15, розгортаємо тонким шаром і нарізаємо будь-якими смужками, даємо підсохнути.
Впевнені, що смак м’яса кроля не залишить вас байдужими!