Їжа гурманів – печінка кролика
У раціоні солдатів армії Риму кролик був невід’ємною частиною. А в середині I тисячоліття н.е. кролятина незмінно була присутня на повсякденних і парадних столах знаті. Історичні рецепти тих часів досі використовуються в елітних меню ресторанів Франції, Іспанії та Італії.
Особливої уваги заслуговує істинний делікатес – кроляча печінка. Вона ніжна і неймовірно смачна. Про користь печінки говорити не доводиться – її багатий мікроелементний склад, набір рідкісних вітамінів, найцінніших білків говорить сам за себе. Цей продукт входить до складу комплексного лікування анемій та інших хвороб крові, при захворюваннях судин і нервової системи.
Печінка самодостатня. Її можна готувати різними способами – смажити, тушкувати, відварювати, запікати. Вона хороша як монопродукт у страві, в поєднанні з овочами і фруктами, у вигляді мусів, суфле і начинок. Класичне поєднання – зі сметаною або соусом бешамель.
Загальні поради з приготування печінки
Обсмажування має проводитися в розпеченій олії не більше 3-4 хвилин. Краще накрити кришкою і притомити у власному соку. Відомо, що зняте з вогню м’ясо деякий час продовжує готуватися за рахунок внутрішнього жару. Правильне обсмажування дозволяє отримати найніжнішої консистенції продукт, що тане в роті.
Якщо є підозра, що печінка може гірчити, то її варто вимочити годину-другу в молоці і обсмажити з морквою та цибулею, а після притушкувати з додаванням води і невеликої кількості цукру, що пом’якшить смак.
Печінку можна солити тільки в кінці приготування, інакше вона вийде жорсткою і виправити це не вдасться жодними хитрощами.
Оладки з печінки з айвою і гарбузом
Знадобиться:
- півкіло кролячої печінки;
- дві середні цибулини;
- молоко – 400 мл;
- 1 яйце;
- 2 ст. л крохмалю;
- 1 велика айва;
- 200 г гарбуза;
- вершкове масло – 2 ст. л;
- 1 ст. л борошна;
- цукор – 1 ст. л;
- сіль, чорний перець;
- рослинна олія для обсмажування.
Печінку очистити від плівки і для видалення можливої гіркоти замочити в молоці на 1.5-2 години. Після можна подрібнити в блендері разом з 1 цибулиною або перекрутити на м’ясорубці, використовуючи решітку з дрібними отворами.
Маса солиться, перчить і перемішується з яйцем і крохмалем. Для набухання крохмалю її залишають на 10-15 хвилин. Оладки обсмажують дуже швидко на гарячій сковороді, змащеній олією. Уже в цьому виді страва готова до вживання, але можна доповнити її смачним гарніром з гарбуза, айви і цибулі.
Цибулину, що залишилася, нарізати великими кільцями, обваляти у борошні і швидко обсмажити. Окремо готуються на сковороді скибочки айви і кубиками нарізаний гарбуз, присипані цукром. Після, склавши оладки і обсмажені айву і гарбуз у жароміцних форму, помістити в духовку на чверть години з двома ложками вершкового масла при температурі не вище 160°С.
Все викладається на загальне блюдо, а зверху потрібно покласти рум’яну підсмажену цибулю.
Аромат айви, солодкість гарбуза і смак злегка карамелізованого цукру створює неповторний букет з печінковими оладками.
Де купити печінку кролика
Головне при покупці м’ясної продукції – якість і безпека. Саме тому вибір продавця такий відповідальний.
Магазин «М’ясний Рай» має репутацію серйозного підприємства, яке відповідально слідує виконанню санітарних норм і правил, працює з надійними постачальниками, постійно розширюючи асортимент продукції, не знижуючи рівень якості. Потрібна свіжа печінка, якісне м’ясо, відмінні напівфабрикати? Варто перейти за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/pechen-krolika/ в каталог магазину і ви обов’язково знайдете відмінні продукти для своєї родини!