Бефстроганов з яловичини: оригінальна страва до святкового столу
Щоб потішити своїх домашніх чимось смачним і оригінальним, зовсім необов’язково бути шеф-кухарем. Досить обрати цікавий рецепт. Найкращим варіантом для святкового столу стане бефстроганов з яловичини з грибами. Він готується без особливих труднощів, до того ж потішить вас чудовим смаком.
Цю страву вигадав один із кухарів графа Олександра Строганова. Останній був похилого віку й не міг ретельно пережовувати їжу. Тому кулінари почали тушкувати в соусі маленькі шматочки м’яса, які в результаті ставали м’які й соковиті.
Аби бефстроганов вийшов вдало, відвідайте магазин «М’ясний рай», щоб придбати свіжий товар. Адже для приготування їжі потрібно використовувати лише якісні продукти, щоб зберегти здоров’я та забезпечити організм корисними речовинами.
Як приготувати бефстроганов з яловичини: секрети кухарів
Багато кухарів віддає перевагу саме бефстроганові завдяки швидкості приготування та простоті рецепту. Для нього знадобляться звичайні інгредієнти, які в кожного знайдуться в холодильнику: борошно, пісна олія, сіль, перець, томатна паста, цибуля та м’ясо. Готувати потрібно близько години.
Ця страва доволі економна, легко поєднується з будь-яким гарніром: овочами, кашами та макаронними виробами. З нею впорається навіть кулінар-початківець, а результат потішить вишуканим смаком.
Бефстроганов має безліч варіацій, до нього додають найрізноманітніші соуси та спеції. Все залежить від ваших уподобань. Можна використовувати гриби, сир, базилік, гірчицю та майоран.
Бефстроганов з телятини: найкращий варіант для вечері
У кожної господині в запасі має бути рецепт простої, але в той же час оригінальної страви. Потіште коханого, приготувавши бефстроганов з телятини. Для цього використовуйте наступний рецепт:
- Вам знадобляться такі продукти: соняшникова олія, сметана, вершкове масло, борошно, томатна паста, телятина, цибуля, сіль і спеції.
- Помийте м’ясо, а потім висушіть за допомогою паперових серветок. Розділіть телятину на невеликі частини завтовшки близько 0,5 см і трохи відбийте. Після чого наріжте соломкою поперек волокон.
- Не сковороді розчиніть вершкове масло, долийте трохи соняшникової олії та вкиньте дрібно нарізану цибулю. Тушкуйте до золотистого кольору. Потім додайте сметану, томатну пасту, борошно й небагато води. Добре перемішайте.
- М’ясо обсмажується окремо на вершковому маслі протягом 5 хвилин. Готову телятину змішайте з соусом і тушкуйте ще 2–3 хвилини.
Бефстроганов подавайте з рисовою чи гречаною кашею.
Рецепт бестроганова з яловичини: готуємо легко й швидко
Для приготування страви потрібно вибрати лише якісні продукти, віддайте перевагу м’ясу з поперекової частини або яловичій вирізці. Воно чудово тушкуватиметься, стане м’яким і соковитим. Далі детально розгляньмо, як готувати бефстроганов з яловичини.
- Перш за все, вам знадобляться такі інгредієнти: філе яловичини, чорний перець (молотий), цибуля, борошно, сметана, кріп, рослинна олія та сіль.
- Вимиту яловичину очистіть від плівки, поріжте на шматочки поперек волокон, злегка відбийте. Потім зробіть з них соломку.
- Наріжте цибулю напівкільцями. Обсмажте, змішавши на сковороді трохи соняшникової олії з вершковим маслом.
- Додайте до цибулі м’ясо, сіль і перець. Усе буде готове протягом 5 хвилин.
- Потім посипте яловичину борошном і налліть сметану, перемішайте. Тушкуйте близько 15 хвилин.
Готову страву прикрасьте кропом. Подавайте з найрізноманітнішими гарнірами.