Смачні традиції. Вареники з капустою
Які ж смачні та універсальні вареники! Десятки рецептів тіста, безліч варіантів начинок: від ягід до м’яса і субпродуктів. Власне кажучи, все, що можна загорнути в тісто і приготувати, придатне для завжди безпрограшної страви! А вже про простоту приготування й говорити не доводиться. Можна відварити у воді, можна приготувати на пару, можна обсмажити. Можна навіть тушкувати – все просто і дуже смачно.
Надзвичайно популярні капустяні начинки. Вони можуть бути зі свіжої або з квашеної капусти. Капуста чудово поєднується з яйцями і грибами, рисом і зеленню.
Рисово-крохмальні вареники з капустою
Дуже цікавий смак у рисового тіста. Є у нього одна особливість – воно кришиться і з ним нелегко працювати. Додавання крохмалю і невеликої кількості пшеничного борошна значно збільшують еластичність і спрощують приготування тіста. Спробуємо?
Співвідношення сухих інгредієнтів складає в грамах 300:150:100 (крохмаль, рисове борошно, пшеничне борошно). Крім того, знадобиться гаряча вода, ложка рослинної олії та сіль.
Начинка зі свіжої капусти:
- 1 кг білокачанної капусти;
- 3 варених яйця;
- 2 ст. л вершкового масла;
- 2 ст. л рослинної олії для обсмажування;
- цукор, чорний перець, сіль – за смаком.
Також можна додати трохи кропу і зеленої цибулі.
- Спочатку слід приготувати начинку. Нашатковану капусту трохи приварити і віджати від зайвої вологи. Шматочки не варто робити довгими – досить 2-3 см.
- До пасерованої на рослинній олії зеленої цибулі додати відварену капусту, посолити, поперчити, і посипати цукром. Зверху викласти шматочки вершкового масла і тушкувати до готовності. Дати охолонути. Додати дрібно нарізані яйця і зелень кропу.
- Для тіста знадобиться змішати крохмаль, рисову і пшеничну муку та влити трохи гарячої води. Додати ложку рослинної олії і, додаючи потроху воду (знадобиться 400-500 мл), розмішати до однорідного стану. Температура її повинна бути не більше 70°С, тобто не окріп.
- Злегка остиглу масу вимісити на присипаному крохмалем столі. Готове тісто стає пластичним, досить вологим, зручним в роботі. Розділивши його на кілька частин, загорнути кожну в плівку і дати відпочити. Діставати і розгортати слід по шматочку, оскільки тісто легко обвітрюється. Защипи у готових вареників слід робити щільними, щоб готові вироби не розкрилися при варінні.
- Готуються такі вареники швидко – дві-три хвилини після спливання. Нагадування про те, що їх потрібно варити, опускаючи в киплячу підсолену воду, загальновідоме.
Готові вареники відмінно заморожуються, не втрачаючи властивостей.
Порада. Крохмалю при підсипанні потрібно трохи, щоб тісто не було жорстким. При защипуванні краю крохмаль або борошно не повинні потрапляти у шов, інакше, навіть ретельно сформований вареник легко розкриється при варінні.
Дуже хороша в будь-якому тісті квашена капуста. Співвідношення інгредієнтів при підготовці начинки з неї довільне, але основний принцип приготування простий: квашену капусту трохи віджати (але не насухо, інакше буде легко пригоряти) і обсмажити в рослинній олії разом з ріпчастою цибулею і невеликою кількістю цукру. Перемішувати її потрібно часто і використовувати невеликий вогонь. Жиру не повинно бути багато, оскільки попадання масла з начинки у шов вкрай небажане.
До будь-яких капустяних начинок добре додавати гриби, для додаткової кислинки (до свіжої) можна покласти в сковороду ложечку томатного соусу. Дуже доречна до вареників з капустою піджарка зі шматочків курячого жиру, великої кількості цибулі, присмачена чорним перцем. Таку суміш можна сміливо додавати як до начинок, так і перемішати з уже готовими варениками.
М’ясний Рай пропонує
Смачно, просто, ситно. Всім добрі вареники ─ крім того, що часу на їх приготування знадобиться чимало, та й навички ліплення також не завадять.
Продають вареники багато торгових підприємств, але хочеться смачної і якісної їжі. Загляньте в М’ясний Рай ─ відмінні вареники з капустяною начинкою можна купити, пройшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/vareniki-s-kapustoy/. Відмінний асортимент замороженої продукції, своє виробництво, надійні постачальники – це допоможе обрати якісний і доступний продукт, який смачно і просто нагодує сім’ю.