Баранячі реберця: що можна приготувати?
Баранина є невід’ємною частиною східної кухні, а ось в наших краях м’ясо баранчиків не таке популярне. Найчастіше господині обходять його стороною через специфічний запах. Однак неприємний аромат присутній лише в м’ясі дорослих тварин. Якщо ж купувати тушку ягняти 2-3 місяців, то ніякого неприємного запаху не буде.
Як обрати хороший продукт? По-перше, уважно дивіться на колір м’яса: молоді баранчики мають ніжно-рожевий відтінок. По-друге, обов’язково перевіряйте свіжість тушки. Натисніть пальцем на м’ясо: якщо залишиться вм’ятина, значить, продукт не придатний для вживання.
Надійний спосіб – покупка баранини в магазині М’ясний Рай. Чому? Ми ретельно стежимо за свіжістю і якістю всієї продукції. М’ясо має приємний аромат, не містить антибіотиків, гормонів і є повністю натуральним. В наявності ковбаски, пельмені, ошийок, котлети, м’якоть і баранячі ребра. Все це можна знайти у магазині М’ясний Рай.
Баранячі ребра відмінно підходять для запікання в духовці, смаження і тушкування. З них виходить дуже смачний шашлик, плов і рагу. Однак м’ясо баранчиків не можна включати в раціон людей, які страждають захворюваннями травної системи. В інших випадках можна насолоджуватися смаком продукту. Отже, давайте разом приготуємо три страви з баранячих реберець.
Баранячі реберця в рукаві
Для цієї страви вам не доведеться постійно перебувати на кухні. Все, що потрібно, – поставити м’ясо в духовку і вимкнути в кінці процесу.
З інгредієнтів нам знадобляться:
- 1 кг реберець;
- 300 г цибулі;
- 3 зубки часнику;
- 2 ст. ложки французької гірчиці;
- 70 мл соєвого соусу;
- пара гілочок розмарину;
- сіль за смаком;
- 2 лаврові листки;
- 1 ст. ложка суміші зіри, базиліка, коріандру і чорного перцю.
Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, солимо і перетираємо руками. Так цибуля пустить сік. Ріжемо часник шматочками і додаємо в цибулю. У ємність з цибулею і часником відправляємо французьку гірчицю і соєвий соус. Тепер гарненько все змішуємо.
Зачищаємо реберця від плівок, ріжемо на шматочки і кладемо в приготований маринад. Додаємо спеції, лавровий лист і розмарин, після чого загортаємо м’ясо в рукав для запікання і ставимо в холодильник на 5 годин. Час від часу реберця потрібно перевертати.
Дістаємо м’ясо з холодильника і запікаємо в духовці при 180 градусах.
Шашлик з реберець в гранатовому соку
Шашлик за даним рецептом виходить дуже соковитим і смачним.
Перейдемо до приготування. Розрізаємо 1 кг реберець на шматочки. Виливаємо в ємність 200 мл гранатового соку і 45 мл соєвого соусу. Кладемо сюди ж по чайній ложці чебрецю і розмарину, а також 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю. Солимо маринад (1 ч. ложка), перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Відправляємо реберця в маринад і додаємо 260 г цибулі, порізаної шматочками. Ставимо м’ясо в холодильник на 2-5 годин і періодично помішуємо його, щоб маринад розподілився рівномірно. Надягаємо реберця на шампури і обсмажуємо на решітці до готовності.
Баранячі реберця з медом
Дану страву готують на мангалі і в духовці. Дуже важливо, щоб м’ясо було з баранчика віком 2-3 місяці. Тож розпочнемо.
Розрізаємо 2 кг баранячих реберець на шматочки, висушуємо паперовим рушником і солимо. Один лимон нарізаємо кружечками, видавлюємо з нього сік і кладемо до м’яса. Сюди ж додаємо 30 мл соєвого соусу, 50 г рідкого меду і гарненько все змішуємо. Пропускаємо через прес 3-4 зубки часнику і кладемо до реберець. Сиплемо 20 г прянощів, 10 г солодкої паприки і перемішуємо. Маринуємо м’ясо 60 хвилин.
Через годину кожне реберце замотуємо у фольгу і запікаємо в духовці при 220 градусах.