Салат з вареною ковбасою: знайомий незнайомець
Варена ковбаса належить до тих продуктів, які є практично в кожному холодильнику. Це й не дивно: ковбасні вироби – їжа смачна, поживна й, головне, вже готова до споживання. А ще універсальна. Ковбасу можна не тільки різати на бутерброди, а й додавати в різні холодні та гарячі страви. Така особливість м’ясної «палички-рятівниці» дозволяє господиням зекономити немало часу на приготування обіду чи вечері й при цьому смачно нагодувати всю сім’ю. Страви з ковбасою легко вдаються навіть недосвідченим кулінарам. Тому багато хто з початківців, особливо юних кухарів, полюбляють з нею експериментувати. А осягати ази кулінарії, як відомо, найкраще з салатів.
У них ковбаса давно й успішно замінює м’ясні продукти. І не тільки. Адже саме після тріумфального входження ковбаси до рецепту знаменитого олів’є (а, як ми пам’ятаємо, в оригіналі були ракові шийки) й почалося її повсюдне використання в салатах і м’ясних закусках. Правда, досі словосполучення «салат з ковбасою» викликає в багатьох чіткі асоціації з традиційною новорічною стравою. Тому пропонуємо вам урізноманітнити звичне меню та приготувати декілька нових салатів зі звичних продуктів.
Салат з ковбасою вареною: оригінальні рецепти та секрети приготування
Щоб ваш салат був смачним, його інгредієнти повинні відрізнятися високою якістю та винятковою свіжістю. Саме такі продукти пропонує своїм покупцям «М’ясний рай». Купуючи ковбаси в нашому магазині, ви завжди можете бути впевнені в тому, що у вас вийде смачний і корисний салат.
А от що саме приготувати, щоб потішити й здивувати своїх домашніх чи гостей, вже залежить від вашої фантазії. Втім, і тут ми вам спробуємо допомогти. Ми підготували для вас незвичайні рецепти салатів, а також поради з їх приготування, прикрашання та подачі.
Отже, 4 найкращих рецепти салатів з ковбасою, які нікого не залишать байдужим:
- Салат з вареною ковбасою та яйцями. Незважаючи на вдавану простоту, ця страва безсумнівно припаде вам до смаку, а подружки в один голос прохатимуть поділитися секретами її приготування. Ніжний і в той же час пікантний, цей салат прикрасить як сімейну вечерю, так і святковий стіл. А готується він швидко й легко. Для початку потрібно круто зварити 3 яйця. Почистіть їх, розріжте навпіл і відкладіть жовтки вбік. Білки і 300 г вареної ковбаси наріжте невеликою соломкою. Посоліть і додайте два зубчики часнику, пропущеного через прес. Змішайте й заправте майонезом. Викладіть гіркою на плоске блюдо. Посипте натертим плавленим сирком, а зверху розкришіть жовтки у вигляді суцвіття мімози. Прикрасьте отриману композицію гілочками кропу та поставте на декілька годин у холодильник.
- Салат з вареною ковбасою та сиром. Поєднання м’ясних продуктів із сирами практично завжди безпрограшне, а різноманіття останніх дозволяє експериментувати з ними, отримуючи кожного разу нову гаму смакових відчуттів. Утім, навіть традиційний голландський від сусідства з ароматною вареною ковбаскою точно виграє. Тому в цьому рецепті саме йому ми надамо право відігравати головну роль. Візьміть по 200 г сиру та улюбленої вареної ковбаси, 2 середні мариновані огірочки та 3 варених яйця. На смак можна додати ріпчасту чи зелену цибулю. Поріжте всі інгредієнти великими кубиками, посоліть, поперчіть і заправте соусом із половини склянки сметани та чайної ложки гірчиці. Якщо вас турбують зайві калорії, сметану можна замінити нежирним класичним йогуртом. Подавати салат найкраще в порційних піалах, прикрасивши свіжою зеленню та ковбасною «квіточкою».
- Салат з вареною ковбасою та кукурудзою. Його оригінальна подача та смак неодмінно сподобається і дітям, і дорослим. Але є одне «але»: готувати його потрібно безпосередньо перед подачею на стіл. Утім, ця незручність легко компенсується швидкістю приготування та відсутністю суворих вимог до пропорцій та черговості укладанням шарів. Орієнтовно вам знадобиться по 150 г консервованої кукурудзи, ковбаси, вареної моркви та свіжих огірків. Також припасіться пачкою майонезу та пучечком петрушки. Відкиньте кукурудзу на друшляк і займіться приготуванням інших складових смачної композиції. Поріжте їх однаковими кубиками та розкладіть в окремі миски. Всі вказані інгредієнти викладайте шарами в будь-якій зручній послідовності, покриваючи кожний тонкою сіточкою з майонезу. Якщо страва готується для святкового столу, використовуйте велику круглу плоску тарілку. Розкладіть салат посередині, посипте зверху зернами кукурудзи, а навколо додайте «пелюстки» з ковбаси. Доповніть композицію соковитою зеленню та «бджілками» з маслин і оливок.
- Салат з вареною ковбасою та помідорами. Готувати цей соковитий салат найкраще влітку, коли на ринку з’являються соковиті, налиті томати в широкій кольоровій гамі від жовтих і рожевих до яскраво червоних і фіолетово-чорних. Візьміть 4 середні помідори, можна різних кольорів, які більше подобаються, поріжте соломкою і складіть у глибоку миску. Додайте 200 г вареної ковбаси, порізаної таким же способом і 100 г натертого на великій терці сиру. Два зубчики часнику розчавіть руків’ям ножа та подрібніть кубиками. Змішайте всі компоненти та заправте майонезом. Салат сам по собі виглядає оригінально й не потребує особливих прикрас, але декілька гілочок свіжої петрушки додадуть йому вишуканості та непередаваного аромату.
Як бачите, політ фантазії досвідчених кулінарів у приготуванні страв із ковбаси давно не обмежується варіаціями на тему традиційного «м’ясного» салату. Також можете додати у вподобаний рецепт свої компоненти й отримати зовсім новий кулінарний шедевр, який навіть, можливо, ввійде в історію світової кухні. А чому б і ні? В олів’є з вареною ковбасою це ж вийшло.