Різноманітність м’яса птиці з доставкою додому
Індичатина з’явилася в Європі завдяки відкриттю американського континенту. Саме сеньйори конкістадори привезли в Старий світ вже приручених індичок. Європейцям припало до душі спочатку незвичне, але легке та смачне м’ясо птиці. У США та Канаді індичатина можливо навіть популярніша ніж курятина.
Індички люблять теплий клімат, тому їх домашнє вирощування було не дуже поширене в Європі до тих пір, поки сучасні лікарі – дієтологи не розкрили вкрай корисні властивості цього м’яса. Воно виявилося низькокалорійним, з мінімальною кількістю шкідливого холестерину, багате вітамінами та мікроелементами. Протягом багатьох століть тотальної боротьби із зайвою вагою індичатина зведена в ранг універсального м’ясного продукту по боротьбі з жировими відкладеннями та холестерином.
Українці все частіше віддають перевагу індичці, як альтернативі традиційному курячому та качиному м’ясу. Зі свого боку, інтернет-магазин «М’ясний рай» зробив все, щоб м’ясо індичатини стало доступним для жителів столиці. Свіже м’ясо та численні вироби з цього дієтичного продукту можна замовити додому або придбати в одній з численних фірмових торгових павільйонах, розташованих в різних районах Києва.
Наша компанія пропонує:
- Свіже індиче м’ясо, в тому числі цілісні тушки, філе, стегна, серце та печінку індички.
- Різні вироби з індичатини, такі як котлети та пельмені.
Купуючи м’ясо в компанії «М’ясний рай» покупець може бути завжди впевнений, що продукт:
- Завжди свіжий. Поставка здійснюється в день забою.
- Виключно екологічний. Він купується у фермерів, з якими укладені договори, що виключають хімічні стимулятори росту, ГМО, шкідливі вітамінні добавки в раціоні домашньої птиці.
- Перевірено на відсутність шкідливих елементів та патогенної мікрофлори.
- Буде доставлений в найкоротші терміни після замовлення.
Порадуйте себе та своїх близьких цікавим рецептом страви з індичатини, а наша компанія подбає щоб м’ясо з’явилося на вашій кухні вчасно, свіжим та готовим до приготування!
Пастрома з індичатини в глазурі з медом
Ця страва, хоч і довго готується, але цікава тим, що її можна їсти холодною та використовувати для бутербродів.
Складові:
- Філе індички – 1 кг.
- Мед – 2 ст.л.
- Цукор коричневий – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 1 ст.л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 1 ч.л.
- Паприка солодка – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Вода – 3 склянки.
Покроковий рецепт пастроми з індичатини
У ємність виливаємо воду. Додаємо сіль, цукор, перець духмяний, лавровий лист.
У підготовлений маринад кладемо промиту та очищену від плівок і прожилок індичатину. Її заздалегідь готуємо, нарізаючи плоскими шматками. Пізніше з неї треба буде накрутити рулети.
Ми залишаємо маринуватися на 24 години. Деякі рекомендують попередньо маринад довести до кипіння і класти м’ясо в ще гарячу суміш. Ми пропонуємо класичний варіант.
Готуємо глазур. У ємності ретельно перемішуємо мед, мелений перець, оливкову олію, солодку паприку та соєвий соус. Мед повинен повністю розчинитися.
Дістаємо м’ясо, просушуємо серветками та перекладаємо в ємність з глазур’ю, ретельно покривши нею всі шматки. Необхідно, щоб індичатина просочилася, тому чекаємо мінімум 3 години. Якщо є можливість залишити на добу в холодильнику, буде ще краще.
М’ясо закручуємо в рулет, обв’язуємо нитками для збереження форми. Ставимо на деку з бортиками в духовку. Випікаємо 1,5 години за температури 160 – 180 градусів. Вкрай рекомендуємо пару раз полити рулет соком, який виділиться при випічці на деку.
Дістаємо м’ясо з духовки. Чекаємо поки охолоне. Страва готова. Рулет можна різати для бутербродів, подавати як окрему м’ясну страву або подавати разом з гарніром.
Запечена індичатина з прянощами
Ця страва цікаво простотою в приготуванні, і водночас просто непередаваним смаком найніжнішого м’яса.
Що потрібно для приготування:
- Філе індички – 1 кг.
- Часник – 6 – 7 зубчиків.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Спеції (чорний мелений перець, коріандр, каррі, базилік, чабер) – 2 – 3 ст.л.
- Сіль – 3 – 4 ст.л.
Філе намагайтеся вибирати щільне та одним шматком. Тоді ще буде легше готувати, і воно не втратить форму.
Процес приготування запеченої індичатини
Спочатку готуємо маринад. Розчиняємо потрібну кількість солі, щоб розчин був дуже солоним. Додаємо чорний перець.
Чисте м’ясо без плівочок та прожилок кладемо в маринад на 2 години. Можна поставити в холодильник.
Замариноване м’ясо обсушуємо серветками. Розрізаємо зубчики часнику уздовж. Надрізаємо філе глибше та заштовхуємо в прорізи часник. І не соромимося, чим більше буде прорізів, тим смачніше стане м’ясо.
У ємності змішуємо ложку оливкової олії та спеції. Цією сумішшю ретельно паніруємо філе.
У розігріту до 250 градусів духовку кладемо м’ясо в листі з фольгою. Можна злегка прикрити фольгою саме м’ясо, щоб воно тушкувалося, а не смажилося. Тримаємо 30 – 40 хвилин. Потім вимикаємо духовку, але залишаємо м’ясо в ній на 2 години, до повного охолодження. Дверцята тримаємо закритими.
Ніжне та ароматне запечене філе індички готове. Смачного!
Маєте інші цікаві рецепти з індичатини? Зробіть замовлення на сайті компанії «М’ясний рай» і м’ясо індички буде доставлено до вас додому в найкоротший час!