Неймовірно смачні страви з печінки кролика, які сподобаються всім без винятку!
Страви з субпродуктів займають гідне місце в наших меню. Печінка, з огляду на її унікальний склад, займає особливе місце як в звичайному, так і дієтичному харчуванні.
Печінка кролика невелика за розміром, але містить унікальну кількість заліза, має відмінний мікроелементний склад, легкозасвоювана. Її широко застосовують в харчуванні для дорослих, і особливо вона корисна для дітей. Для малюків кроляча печінка повинна включатися відповідно до віку, оскільки є субпродуктом.
Також печінка кролика хороша в паштетах, котлетах, салатах. Підвищуючи гемоглобін, вона незамінна в боротьбі з проявами анемії. Комплекс вітамінів групи В прискорює регенерацію клітин і нормалізує роботу органів і систем.
Страв з печінки кролика безліч. Пропоновані рецепти допоможуть вам вибрати свій.
Суфле з печінки
Склад:
- 5 кг печінки;
- 70 г вершків;
- 1 середня цибулина;
- 1 морква;
- 5 ст. л вершкового масла;
- 2 яйця;
- суміш перців, сіль.
Протягом декількох хвилин пасеруємо подрібнені цибулю і моркву. Солимо, додаємо спеції і вершки. У блендері подрібнюємо підготовлену печінку, сирі яйця, пасеровку. Рідку однорідну масу виливаємо в форму і, накривши фольгою, поміщаємо в глибоке деко, наливши в нього води. У духовці готувати при 180°С близько години.
Для дітей виключають спеції і зменшують кількість солі.
Є порівняно нова категорія страв, які називаються «теплими» салатами. Вони повноцінно насичують, містять достатню кількість клітковини і вітамінів. Назва передбачає один інгредієнт теплим. Це гарнір і основне блюдо в одній тарілці, що, при правильному складі, надзвичайно смачно і ситно.
Теплий печінковий салат
Склад:
- пучок будь-якого салату або суміші;
- пару гілочок свіжої зелені кропу;
- печериці – 5-7 шт .;
- печінка кролика- 1 шт.;
- м’який сир – 2 ст.л.;
- перець чорний, мелений;
- бальзамічний оцет – за смаком;
- оливкова олія.
Не дуже тонкими смужками нарізати печінку і крупно – гриби. Швидко обсмажити до готовності протягом 2-3 хвилин. На підготовлені салатні листя викладається тепла печінка, поливається заправкою, прикрашається кропом.
Заправка складається з сиру і оливкової олії. Сир перчимо, змішуємо з бальзамічним оцтом. При необхідності підсалюємо.
Бефстроганов з печінки
Це делікатесне блюдо можна готувати з якісного м’яса, яловичої або будь-якої іншої печінки. Дуже ніжним воно виходить з печінки кролика.
Склад:
- печінка кролика 200-300 г;
- один невеликий помідор;
- цибулина;
- 2 ст. л. сметани;
- чайна ложка пшеничного борошна;
- масло для смаження;
- спеції, зелень.
Підготовлену печінку нарізати соломкою. Цибулю подрібнити півкільцями, помідор кубиками, попередньо видаливши плодоніжки.
Печінку обсмажити швидко, 2-3 хвилини. Її необхідно помішувати, щоб соломка зовні присмажилася, залишаючись м’якою всередині. До печінки додаємо овочі. Поки суміш готується на невеликому вогні, змішуємо сметану з ложкою борошна і, вливши близько півстакана води, додаємо в сотейник з печінкою.
Солимо, перчимо, тушкуємо ще близько 5-6 хвилин. Зелень додається в кінці.
Де купити печінку кролика
До м’яса і субпродуктів пред’являються особливо жорсткі санітарні вимоги. Вони відносяться до швидкопсувних, біологічно нестійких продуктів. Тому важливо купувати їх там, де неухильно виконуються санітарні норми і правила з доставки, умов зберігання та реалізації.
Купити кролячу печінку, якісну і бездоганно свіжу можна, перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/pechen-krolika/ на сторінку інтернет-магазину «М’ясний рай».
Чому «М’ясний рай»? Сувора відповідність вимогам поводження з м’ясними продуктами і субпродуктами, прямі поставки від фермерських господарств, відповідність категорійності продукції і жорстке дотримання нормативів забезпечить покупцеві не тільки свіжу продукцію, але і безпеку.
Приємних покупок і відмінних страв для вашої родини!