Праздник вкуса и души. Индейка
Індиче м’ясо недостатньо оцінене нашими господинями. А між тим, це один з кращих білкових продуктів для дітей і дорослих. Гіпоалергенне, ідеальне для низькокалорійних дієт, надзвичайно смачне – воно варте того, щоб якомога частіше з’являтися в нашому меню. Вкрай малий вміст холестерину, відмінний вітамінний і мікроелементний склад, високоякісний білок та ідеальний баланс насичених жирних кислот складають лише малу дещицю достоїнств цього м’яса.
Готувати з нього можна все – смажити, тушкувати, запікати, фарширувати, варити бульйони і супи. А які смачні індичі тефтелі й котлети! Індиче м’ясо універсальне і тому любиме практично в усьому світі. Класика кулінарії – звичайно, фарширована птиця. Хоча і тут можливі кулінарні різночитання. Є прихильники начинки усередині птиці, а є принципові прихильники того, що вона повинна готуватися зовні, в окремій формі. На захист останньої думки служить те, що якщо фарширувати птицю відразу, то внутрішня частина тушки і начинка можуть залишитися сируватими, а зовнішня частина бути пересушеною.
Цих недоліків позбавлений рецепт, за яким готують індичку в США. Хоча, справедливості заради, потрібно сказати, що в кожній родині своя, виключно «правильна» рецептура.
Індичка фарширована
Цей спосіб приготування займе близько 20-ти годин, з підготовкою і запіканням, але він того вартий!
Орієнтовний розрахунок компонентів на тушку вагою 2-2,5 кг.
Для маринаду:
- яблучний сік – 400 мл;
- вода – 3 л;
- розмарин – пів ст. свіжого або 1 ч. л з гіркою сушеного;
- цедра двох апельсинів;
- часник – 2-3 зубчики;
- перець чорний – 1,5 ст. л;
- лавровий лист – пара шт.;
- сіль – 170 г;
- цукор – 240 г.
Всі інгредієнти закип’ятити; простежити, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Остиглим маринадом залити індичку і відправити на холод годин на 16. Якщо немає відповідної ємності, то можна сміливо маринувати у великому пакеті.
Запікання
Пару цибулин, одну моркву і стебло селери крупно нарізати і частину покласти всередину замаринованої і обсушене птиці; частину розмістити на деко. Птицю змастити вершковим маслом і розмістити на решітці, встановленій над деком, грудкою вгору. У деко налити склянку води і запікати близько 40 хв.
Після полити рідиною з піддону, додати ще трохи води. Запікати ще близько години при t 190°C. Перед тим, як подавати, дати постояти близько 15-20 хвилин.
Для начинки:
- волоські горіхи – 150 г;
- вершкове масло – 100 г;
- цибуля – 2 шт.;
- селера – 2 стебла;
- сухі шавлія і чебрець – по 1 ст. л;
- яйця – 3шт.;
- копчена грудка або яловичина – 100 г;
- курячий бульйон – 1 ст.;
- кукурудзяний хліб -750 г;
- чорний перець і сіль.
Хліб розламати на невеликі шматочки і залишити підсихати. На маслі обсмажити нарізану грудку або копчене м’ясо, вийняти його; в маслі, що залишилося спасерувати нарізану цибулю, шматочки селери і чебрець. Все перемішати з підсохлим хлібом, яйцями і бульйоном, посолити, поперчити і запекти в формі під фольгою при 170°С близько півгодини. Зняти фольгу і готувати ще 20 хвилин.
Яблучний мікс
Відмінним смаковим поєднанням славиться м’ясо з яблуками. Ніжний маслянистий смак індичатини якнайкраще гармонує з яблучною кислинкою.
Знадобиться:
- індиче філе – 400 г;
- цибулина;
- кисле яблуко – 1 шт.;
- соєвий соус – 1 ст. л;
- оливкова олія – 2-3 ст. л;
- чорний мелений перець і сіль.
Змішати по 1 ст. л оливкової олії і соєвого соусу і влити в нарізане кубиками філе. Нарізану півкільцями цибулю обсмажити в оливковій олії, додати м’ясо з маринадом і на великому вогні готувати 4-5 хвилин.
Зменшити вогонь, викласти до м’яса з цибулею нарізане часточками яблуко, перемішати і готувати під кришкою ще 7-10 хв. Як гарнір відмінно підійде відварний рис або локшина.
Де купити м’ясо індички
«М’ясний Рай» пропонує охолоджене індиче м’ясо в асортименті та з 20% знижкою! Перевірені постачальники, власне виробництво, жорстке виконання санітарних норм робить покупку м’ясних продуктів вигідною та безпечною.
Хочете цільну тушку або індиче філе? -досить перейти за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/file-indejki/ і обраний товар буде доставлений по Києву в найкоротші терміни!