Прості та смачні рецепти на Новий 2022 Рік
Новий Рік не за горами і настав час подумати про те, чим прикрасити новорічний стіл. Якщо ви не любите сильно морочитися з готуванням і в принципі не любите довго стояти біля плити, наведений нижче список простих і смачних рецептів на Новий Рік вам буде корисний.
Телятина з грибами у вершковому соусі
Ця страва вразить своєю пікантністю та відмінним смаком усіх ваших гостей. Соковита телятина з ароматними грибами, заправлена найсмачнішим вершковим соусом – така страва точно нікого не залишить байдужим.
Для її приготування знадобляться такі продукти:
- телятина – 2 кг;
- вершки 20% – 10 ст. л.;
- цибуля – 5 шт.;
- гриби – 1 кг;
- сіль перець;
- олія для смаження;
- зелень.
Приготування:
- Обсмажити цибулю з грибами в олії близько 5 хвилин, приправити сіллю та перцем до смаку.
- М’ясо порізати на шматочки, посмажити в окремій каструлі з товстим дном, додати олію, потушкувати. Приблизно за годину додати в каструлю з м’ясом гриби, залити вершками і готувати 15 хв на слабкому вогні.
- Перед подачею страву можна прикрасити зеленню.
Пиріг з лаваша «Равлик»
Цей пиріг надзвичайно простий, втім, переконайтесь у цьому самі.
Щоб приготувати пиріг з лаваша «Равлик» в духовці, підготуйте такі продукти:
- лаваш;
- м’ясний фарш;
- яєчний жовток;
- сіль перець.
Процес приготування:
- Фарш посолити, поперчити.
- Викласти фарш на лаваш, закрутити в трубочку (закручувати по спіралі).
- Запікати такий рулет потрібно у круглій формі (приблизно 20 см у діаметрі).
- Форму обов’язково змастити олією.
- Заключний етап – залити пиріг з лаваша яєчним жовтком (можна притрусити тертим сиром).
Качині крильця, запечені в маринаді
Качині крильця в маринаді – ситна та апетитна їжа, яку із задоволенням захочуть скуштувати і дорослі, і діти. Щоб приготувати цю страву, вам знадобляться:
- качині крильця;
- кетчуп;
- мед;
- соєвий соус;
- рослинна олія;
- апельсиновий сік;
- цедра апельсина терта.
Приготування:
- Робимо маринад: змішуємо кетчуп, мед, соєвий соус, олію, цедру, апельсиновий сік.
- Отриманим маринадом змащуємо качині крильця, ставимо в холодильник приблизно на 3-4 години.
- Мариновані качині крильця викладаємо на деко, збризкуємо розтопленим вершковим маслом.
- Запікаємо крильця близько 30 хвилин при 200°С.
Тушений кролик у сметані
Тушеного кролика в сметані приготувати зможе будь-яка господиня, адже рецепт дуже простий.
Для приготування цієї смачної страви знадобиться:
- кролик (тушка або ніжки кролика) – 1 кг;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- сметана – 200 г;
- мелений перець, сіль, каррі;
- рослинна олія;
- лавровий лист.
Як приготувати кролика в сметані швидко і легко? Ось план дій:
- Розібрати тушку, натерти спеціями, обсмажити.
- Моркву та цибулю нарізати півкільцями та обсмажити разом із кроликом.
- Додати бульйон, протушкувати.
- Через 1-1,5 години додати сметану, часник, перемішати, продовжити тушкувати.
- Наприкінці приготування додати лавровий лист.
Всі ці рецепти зможе освоїти будь-яка господиня, а щоб їх приготування купити якісні та свіжі продукти – звертайтеся до магазину «М’ясний Рай». В асортименті найкраща фермерська м’ясна продукція, 100% без антибіотиків та гормонів. На сайті ви можете купити телятину, курку, качині крильця, баранину, кролика, ковбаси та сири, домашню сметану, а також безліч готових страв з доставкою.
Смачного!