Готуємо під девізом: «Гості на порозі!»
Іноді дорогі нам люди не дають час для урочистої підготовки столу. Але через це ми не перестаємо радіти їх появи в нашому домі. А просто швидко міркуємо, чим же порадувати, а краще здивувати нежданих, але таких рідних гостей.
Курячі крильця – вихід з ситуації
Підкажемо кілька ходів, які допоможуть накрити стіл не менше святковий, ніж при ґрунтовній підготовці. Курячі крильця – найбільш улюблений усіма продукт, тому їх приготування стане безпрограшним варіантом. Можна встигнути зробити гарнір і салатик. Все прикрасивши зеленню, поставимо на стіл. І так, спершу, де швидко їх купити? Адже на похід в магазин витратиться купа дорогоцінного часу. Тоді порада в якості бонусу. Замовляйте куряче крило в магазині «М’ясний рай». Чому там? Нижче аргументи на користь саме цієї торгової точки.
- Замовлення в обговорені терміни доставить за адресою кур’єр.
- М’ясо охолоджене, а не заморожене.
- Сировина в магазин поставляється з фермерських господарств, де вирощують птицю без використання гормонів та антибіотиків.
- Курячі крильця, запропоновані для продажу крупного розміру, тому в них багато м’яса.
Після того, як зробили замовлення, приступаємо до підготовки гарніру і салатиків.
Швидко робимо ревізію і готуємо з того, що є
Підійдуть будь-які каші (гречана, булгур, кус-кус, рис). Їх можна приготувати в мультиварці за допомогою режиму «молочна каша» або в режимі «плов». Через 40 хвилин розсипчаста каша буде готова. Для більшої ситності припустимо на оливковій олії дрібно нарізані цибулю і моркву. Потім змішаємо зажарку з вже готовими кашами або рисом.
Якщо ваші гості люблять овочі, то в тій же мультиварці готуємо або на пару, або в режимі «жарка» з додаванням рослинної олії будь-які овочі, які опинилися у вас в свіжому або замороженому вигляді. підійдуть:
- брокколі,
- кольорова капуста,
- кабачки,
- картопля,
- болгарський перець.
Якщо приготувати на пару найпростіші овочі (морква, буряк, цибуля), а потім полити соком лимона і заправити оливковою олією з розтертим часником і прованськими травами, то вийде фантастичний по аромату і смаку гарнір, що чудово підходить до м’ясних страв. Він не калорійний і швидко перетравлюється, тому не перевантажить шлунок. А достатня кількість жирів в крильцях допоможе насититися.
Готуємо салатики на швидкоруч
Все, що є вдома з овочів, стане в нагоді для приготування салатів. Тут більше варто проявити фантазію в тому, чим заправити. Майонез не рекомендуємо застосовувати в цьому випадку. Все ж самі крила – найбільш жирна частина курячої тушки. Тому все інше має бути щадним для нашої травної системи. Але це не означає, що менш смачним. Є прекрасна альтернатива – соуси на основі сметани і рослинних масел. Ось лише деякі.
Ще одна підказка. Для швидкого приготування будь-якого соусу нехай в будинку буде маленька скляна баночка з кришкою, що щільно закривається. Туди наливаємо всі інгредієнти і добре збовтуємо. Виходить однорідна повітряна маса.
Соус «Оксамитовий». Стакан йогурту (несолодкого), 2 столові ложки свіжовичавленого соку лимона, 2 столові ложки рослинної олії (в ідеалі всюди застосовувати оливкову, але підійде і будь-яка інша, краще нерафінована), столова ложка гірчиці діжонської.
Соус «Пікантний». Склянка сметани, перетертий зубчик часнику, 6 штук корнішонів (але підійдуть і будь-які солоні огірочки), 1 чайна ложка італійських трав.
Заправка «Азія». Оливкової олії – 5 столових ложок, столова ложка меду, столова ложка соку лимона, 3 столові ложки соєвого соусу.
Овочі ріжемо крупно і заправляємо тим, що приготували. При цьому деякі овочі можна взяти з гарніру, якщо вони готувалися на пару. А зі свіжих беремо те, що виявилося в холодильнику, наприклад, огірки, помідори, пекінська капуста. Добре, якщо є зелень. Її додаємо в салат і нею прикрашаємо всі страви.
Ось і поспів м’ясний продукт
Крильця не заморожені, тому відразу приступаємо до їх готування. Ретельно промиваємо під проточною водою. Маринувати немає часу, але все ж треба натерти їх спеціями, щоб аромат зводив з розуму, а пікантний смак справив враження вашої гостинності.
Тут знову будемо виходити з того, що на даний момент є в шафах, холодильнику. Наведемо приклади, а господиня сама вже зможе вибрати оптимальний варіант.
За основу маринаду беремо будь-який з нижче наведених продуктів:
- мед;
- пиво;
- соєвий соус;
- кока кола;
- сік апельсина або грейпфрута.
В обов’язковому порядку будь-яку рослинну олію (рафіновану), приправи на вибір (паприка, куркума, хмелі-сунелі, каррі, перець чорний, імбир, коріандр), часник.
Потім діємо в такий спосіб.
- Натираємо кожен шматочок сіллю і приправами, маслом, медом, гірчицею (на вибір). Деякі радять перемішувати м’ясо, додаючи приправи, в добре закритому целофановому пакеті, ретельно струшуючи вміст.
- Розміщуємо крильця в глибокому посуді і заливаємо рідким інгредієнтом, який є в будинку з перерахованих вище.
- Ретельно перемішуємо, щоб м’ясо обволікалося рідким складом, але не плавало в ньому.
- Потім викладаємо для термічної обробки в посуд, який відповідає обраному способу: сковороду, деко, аерогриль, мультиварку.
- При приготуванні в духовці або мультиварці можна додати нарізану картоплю, виклавши її на дно, а зверху поклавши шар м’яса.
- Готуємо хвилин 40, в процесі поливаючи рідиною, що залишилася і перевертаючи крильця.
На все про все, в середньому, у вас піде дві години. Але це, якщо замовите доставку. А, якщо крильця купите по дорозі додому у фірмовому магазині, то вкладетеся за годину. Навіть складно уявити, що можна приготувати смачнішого за цей короткий час (і це вже з сервіровкою столу).
Сподіваємося, що поради будуть корисними, і вам вдасться порадувати гостей, які раптово опинилися у вас на порозі.