Чудові биточки
«Свинячі битки», згідно з класичною термінологією, є котлетами з рубленого м’яса. Але сьогодні цей термін застосовується, як правило, по відношенню до виробів з карбонаду – другої, за цінністю, після вирізки частини м’яса. Це ніжний шматок без кістки, який можна обсмажувати, запікати і тушкувати. Нарізані поперек волокон шматочки вимагають незначної механічної обробки, що надає їм виключної ніжності і смаку.
Найніжніші свинячі битки в сметані
В даному рецепті простота приготування жодним чином не спрощує смак готової страви і відповідає принципу: гарне м’ясо не вимагає кулінарних хитрощів. Отже:
- свинячий карбонад – півкіло;
- сметана – 5 ст. л;
- вершкове масло і рослинна олія – по 2 ст. л;
- борошно для панірування;
- спеції (м.б. досить чорного перцю) і сіль.
Крім того, добре використовувати зелень для подачі.
М’ясо промивається, обсушується, нарізається поперек волокон на шматки товщиною близько 1,5 см. Скиби укладаються на застелену плівкою дошку, накриваються вільним краєм (це збереже в чистоті кухню) і дбайливо (!) відбиваються.
Увага. Сила, в даному випадку, недоречна, оскільки розбиті до стану фаршу волокна при обсмажуванні будуть сухими і жорсткими.
Підсолені і присипані спеціями (за бажанням) скибочки обваляти в борошні і, струснувши надлишки, відправити в розігріту на сковороді суміш масла і олії. Обсмажуються вони швидко – по парі хвилин з кожного боку.
Сметану розмішати з парою ложок води, полити цією сумішшю відбивні і притомити на сковороді під кришкою не більше 10 хвилин на найменшому вогні. Перед подачею посипати зеленню.
Апетитні рулетики зі свинини
Ошатна страва, яка доречна як для повсякденного меню, так і для святкового столу.
- свинячий карбонад – 800 г;
- зелень (шпинат) і зелена цибуля – по пучку;
- яйця – 2-3 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- сметана – 1 ст.;
- гірчиця або гірчичний порошок – 1 ч. л;
- мед (за бажанням) – 1 ст. л;
- чорний перець, сіль.
М’ясо нарізати, відбити. Підсолити і поперчити.
Ошпарити шпинат, нарізати разом із зеленою цибулею і відвареними яйцями. У суміш додати сир, натертий на крупній тертці і ложку сметани.
Начинку викласти на відбиті скибочки м’яса, згорнути рулетиками і укласти в форму для запікання.
Для заливки використовувати сметану, що залишилася, мед і гірчицю. Посипати перцем, посолити. Якщо соус загустий, можна додати трохи гарячої води. Сумішшю полити рулетики і запікати під кришкою при 170°С близько півгодини. Після відкрити на 10 хвилин. За цей час рідина повинна випаруватися і м’ясо підрум’яниться.
А тепер варто поговорити про паніровку, оскільки цей прийом здатний значно поліпшити смак і вигляд самої пересічної страви і вартий того, щоб з ним ознайомитися детальніше.
Секрети правильного панірування
Сам термін прийшов з Франції і означає «посипати хлібними крихтами». Розглянемо цю технологію детальніше. Її сенс полягає у створенні своєрідного прошарку між нагрітою поверхнею і продуктом і покликаний:
- зберегти соковитість продукту;
- надати додаткового смаку;
- поліпшити або урізноманітнити зовнішній вигляд.
Панірування бувають сухими і рідкими. До перших відносять сухарні крихти, суміш трав, подрібнені крупи, борошно, крохмаль. Можна використовувати чіпси, горіхи, насіння. Для кращого утримання сухих інгредієнтів на поверхні продукту використовуються яйця або окремо білок (жовток). Придатні вода, молоко, вершки і їх суміші. Рідкі панірування складаються з рідини і наповнювача. Це різні кляри.
Продукти можна покривати як один раз, так і два-три рази, використовуючи різні склади і наповнювачі. Так, наприклад, роблять при готуванні котлет «по-київськи», коли перший шар – це мука, а далі покривають яйцем і панірувальними сухарями. Така багатошарова оболонка створює виключно «парадний» вигляд і самостійний прекрасний смак.
Також добре використовувати панірування тертим сиром, який надає страві виняткові смакові властивості.
Купити биток зі свинини охолоджений пропонує фермерський магазин «М’ясний Рай». Надходження тільки від надійних виробників м’ясної продукції, турбота про власну репутацію, можливості замовлення і доставки. Переходьте за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/bitok-svinina/ і асортимент магазину вас приємно здивує!