Зовсім немає часу? Тоді вам потрібні котлети з телятини
Шукаєте рецепт смачної страви, яка займе у вас мінімум часу, але ситно нагодує всю сім’ю? Ви знайшли те, що шукали! Можна навіть не заморочуватися щодо рецептів, а купити вже готові котлети домашні з телятини в магазині «М’ясний рай» за вигідною ціною. Відбірні шматки м’яса пройшли обробку, вони приготовані за найкращим рецептом і готові до того, щоб їх скуштували. Котлети варто смажити безпосередньо перед подачею до столу. У якості гарніру використовувати овочевий салат або традиційне картопляне пюре.
Надзвичайно ніжна телятина належить до дієтичних сортів м’яса, тому не викличе тяжкості у шлунку. Страву можна використати в якості сімейної або святкової вечері. Навряд чи знайдеться неслух, який не захоче скуштувати телятину, майстерно приготовану руками господині дому. Щоб спокусити вас на купівлю телятини, керівники магазину підготували приголомшливу акцію: з 22.04 по 28.04 – мінус 20 % на всі напівфабрикати (пельмені, вареники, хінкалі тощо).
Але якщо ви трудяга й звикли готувати страви своїми руками, тоді замовляйте шматки телятини та вивчайте рецепти, якими ми вам пропонуємо скористатися. Поки кур’єр доставить м’ясо до вас додому, пофантазуймо щодо оригінальності страв.
Котлети з сиром і помідорами
Для приготування котлет із телятини вам знадобляться наступні продукти:
- 1 кг телятини;
- 2 сирих яйця;
- 2 свіжих помідори;
- 50 г вершкового масла;
- 100 мл теплого молока;
- 150 г білого хліба без скоринки;
- сіль і перець на смак;
- 50 мл оливкової олії для смаження;
- 2 ст. л майонезу (на бажання).
М’ясо попередньо пропускаємо через м’ясорубку з дрібною ґраткою. Нам потрібно отримати фарш дуже дрібного помелу. У готову м’ясну суміш додаємо хліб, замочений у теплому молоці. Скоринки потрібно злегка відтиснути: хліб вбере в себе саме стільки рідини, скільки потрібно для страви.
Ми не використовуватимемо в цій страві цибулі, тому що у великій кількості додамо часточки помідорів. Не думайте, що ми про них забули. Просто в цій страві ні до чого пікантність, властива цибулевому соку. У м’ясо з хлібом додаємо яйця та ложку майонезу. Як варіант, можна використати сметану, але слід розуміти, що продукт додає деякої кислинки продукту. Відкриємо вам секрет, що всі кухарі в ресторанах використовують майонез як додаток до фаршу та приготування пюре. Майонез додає страві світлого відтінку, що виглядає дуже апетитно.
Сир натираємо на терці й кладемо у м’ясо. Солимо й перчимо на смак. Перед смаженням у середину котлети додаємо брусочок вершкового масла та сиру. Під дією температури фарш усередині стане соковитим і в’язким. Цю хитрість ми взяли з рецепту приготування котлет по-київськи. Обсмажувати м’ясо потрібно не більше 3 хвилин з обох боків, інакше котлети стануть сухими й несмачними.
Готове м’ясо викладаємо у вогнетривкий посуд, дно якого на 0,5 см заливаємо кип’яченою водою. Зверху кладемо товстий кружечок помідора й посипаємо тертим сиром. На бажання, можна додати крапельку майонезу. Запікати потрібно близько 20 хвилин за температури 200 градусів.
Котлети з телятини з кабачками
Продовжуємо епопею комбінування телятини з овочами, тільки цього разу використаємо молоді кабачки.
- 0,5 кг телятини;
- 1 кабачок середнього розміру;
- 2 яйця;
- 10 ст. л. манної крупи;
- 2 ст. л. сметани;
- сіль і чорний перець на смак;
- 50 г твердого сиру.
Фарш пропускаємо через дрібну сітку в м’ясорубці, додаємо два яйця. Кабачок натираємо на дрібній терці. Якщо шкірка на овочі тверда, то її краще обрізати. Додаємо манку. Вона нам потрібна у якості з’єднувального матеріалу, адже кабачок дуже водянистий і котлети можуть розпастися в процесі перегортання лопаткою. Сюди ж додаємо сметану. У цьому разі краще використовувати кисломолочний продукт. Сметана ідеально підходить до кабачка, чудово відкриваючи його смакові якості.
Додаємо у фарш потертий на терці сир, сіль і перець. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідного стану. Обсмажуємо на рослинній або оливковій олії. Котлети подаємо до столу гарячими з гарніром із овочів.
Для прихильників правильного харчування – котлети на пару
Сьогодні дотримуватися правильного харчування модно. До того ж це корисно. Тому ми не обійдемо стороною цієї страви. Нам знадобиться:
- 0,5 кг телятини;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 2 зубчики часнику;
- сіль і спеції на смак.
Телятину перемелюємо на м’ясорубці, додаємо подрібнену цибулю та часник, спеції. М’ясну суміш ретельно перемішуємо та викладаємо на сітку в пароварці. Термін приготування – близько 30 хвилин. Довго тримати котлети на паркому немає сенсу, тому що сік з них вийде і вони виявляться сухими. Подавати котлети радять зі сметаною або свіжою аджикою.
Незмінним компонентом в усіх рецептах є гарний настрій. Можна використовувати дорогі продукти, але не отримати задоволення від процесу. Не потрібно перетворювати готування на звичайний процес. Якщо поставитеся до приготування їжі вишукано, то кожна ваша страва буде приголомшеною. Спробуйте так зробити, і у вас усе вийде!