Домашня кролятина ─ найкраще з кращого
Домашнє м’ясо! Хто не оцінить по достоїнству смак і аромат страв, приготованих з кролика, вирощеного на натуральних свіжих кормах, без використання стимуляторів, хімікатів і ГМО. Найкраща частина тушки – ніжки. Ніжне легке м’ясо, що містить чудовий набір амінокислот, практично без холестерину. Воно універсальне в застосуванні, без протипоказань і обмежень за віком.
Кролик показаний при насичених спортивних навантаженнях; вагітним; в якості прикорму дітям; підходить людям, що страждають різними захворюваннями серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту та іншими.
Страви з ніжок кролика
З грибами та гречкою
Знадобляться:
- 1 кг ніжок;
- 5-6 шт. середніх цибулин;
- 1 морква;
- 300 г лісових грибів або шампіньйонів;
- 1 стакан гречаної крупи;
- 50 г рафінованої соняшникової олії;
- зелень, часник (пару зубчиків);
- лавровий лист;
- перець горошком;
- сіль.
Підготовлені і обсушені ніжки кролика обсмажуються на сковороді до золотистої скоринки і перекладаються в форму для запікання. На цій же сковороді пасерують подрібнену цибулю і нарізану слайсами моркву, які додаються в форму разом з горошинами перцю, лавровим листом і стеблами зелені. Наливається склянка води, накривається фольгою і відправляється в духовку на 1 годину при t 200°C.
За цей час на сковороді злегка обсмажують гриби з подрібненою цибулею. У форму з м’ясом висипається 1 стакан промитої гречки, доливається 1.5 склянки гарячої води, викладаються гриби і все накривається фольгою. На 20 хвилин форма знову відправляється в духовку.
Подавати страву слід гарячою, прикрасивши дрібно рубаною зеленню і часником.
З виноградом і винним соусом
Складові:
- 1 кг ніжок кролика;
- 200 мл вершків;
- близько півлітра білого сухого вина;
- 70 г рослинної олії;
- кисть білого столового винограду;
- зелень;
- сіль.
Підготовлені ніжки обсмажуються на великому вогні до рум’яного кольору, після чого заливаються вершками, вином, солятся і тушкуються під кришкою до м’якості. За кілька хвилин до закінчення готування слід додати виноград і нарубану зелень.
«По-грецьки»
Особливість цього способу приготування в соусі з курячого бульйону і сиру.
Отже, знадобляться:
- 1 кг ніжок кролика;
- пару середніх цибулин;
- 1 стакан курячого бульйону;
- 100 г оливкової олії;
- 0,5 кг помідорів;
- 200 г сиру «Фета»;
- жменя листя орегано і кілька гілочок чебрецю;
- сіль, чорний перець.
Ніжки обсмажуються в невеликій кількості олії і викладаються на тарілку. У цій же олії пасерується крупно нарізана цибуля, заливається окремо приготовленим курячим бульйоном і нагрівається до кипіння. Сюди ж складається обсмажене м’ясо, накривається кришкою і тушкується на найменшому вогні близько півгодини.
На томатах робляться хрестоподібні розрізи і плоди поміщають послідовно в окріп (на пару хвилин), а після – в холодну воду, що дозволяє легко зняти шкірку. З підготовлених таким чином томатів роблять пюре блендером і додають його разом із зеленню до кролика. Все разом тушкується ще близько 20 хвилин. Якщо томати кислуваті, то можна додати чайну ложечку цукру.
Готова страва посипається розкришеним сиром і запікається у духовці при 200°С до рум’яної скоринки.
Де купити ніжки кролика
Охолоджені ніжки кролика в зручній розфасовці можна купити, клікнувши на посилання https://myasnuyray.com.ua/ua/product/nozhki-krolika-domashnie-1-kg/ і перейшовши в каталог м’ясної продукції. Інтернет-магазин «М’ясний Рай» порадує відмінним асортиментом і якістю свіжої м’ясної продукції, що надходить від перевірених виробників і зберігається відповідно до найсуворіших санітарних норм.