Море, сонце, чебуреки
Шум прибою, фарби літа і чудовий, що зводить з розуму запах золотистих чебуреків. Що може бути смачніше, ароматніше, ніж смак найніжнішого пухирчастого тіста з хрусткою скоринкою і перченою начинкою, що стікає соком? Скласти навпіл, впитися зубами в хрусткий куточок і насолоджуватися неймовірно смачною стравою…
Що може бути простіше ложечки фаршу в хрусткій оболонці? Але, щоб не отримати напівсиру підошву, яку не можна прожувати, варто знати багато тонкощів. Ця страва не терпить суєти і зневаги. І тому, хто стурбований гастритом або дієтою – не сюди. А для всіх інших, хто любить яскраве сонце, плавання до знемоги і солоний морський бриз це – дуже смачна їжа, яка дарує задоволення і відчуття ситості.
Чебуреки на заварному тісті
Нам знадобиться:
- 700 г борошна;
- 250 мл води;
- 20 мл рослинної олії;
- 1 яйце;
- сіль.
Для начинки:
- півкілограма баранини;
- 2 великі цибулини;
- 100-120 мл води;
- чорний перець;
- коріандр;
- сіль.
Заварити борошно окропом, всипати сіль і влити олію. Розмішати ложкою, ретельно розминаючи грудочки. Коли трохи охолоне – вбити яйце. Загорнути тісто в плівку і залишити на холоді на півгодини-годину.
М’ясо, в ідеалі, має бути рубаним. У такого не мнуться волокна, зберігається соковитість і ніжність. Але, якщо не вистачає терпіння, можна скористатися м’ясорубкою. У фарш влити воду, покласти дрібно нарізану цибулю, спеції, сіль та вимішати. Маса повинна вийти досить рідкою, щоб її можна було розмазати по тісту.
Охолоджене тісто розділити на шматочки вагою 40-45 г і тонко розкачати. Покласти начинку, защипнути краї або спеціальним ножем-колесиком з хвилястим краєм, або кромкою блюдця. Смажаться ці пиріжки у великій кількості гарячої олії з двох сторін до золотистого кольору.
Варака по-хівінськи
Ця страва – найближчий родич чебурека, який щедро фарширується бараниною і зеленню. Деяка кислинка, що додається помідором, нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- 1 кг борошна;
- 1 ст. води;
- 0,5 ст. л рослинної олії;
- 1 ст. молока;
- 1 яйце;
- сіль.
Для начинки:
- 450-500 г баранини;
- 2-3 цибулини;
- коріандр;
- чорний перець;
- зіра;
- зелень кінзи;
- 1 ст. л соєвого соусу;
- 1 невеликий помідор.
У просіяне борошно вбити яйце і влити попередньо змішані воду, молоко і сіль. Замісити круте тісто.
Подрібнена баранина трохи обсмажується, після до неї додаються дрібно нарізана цибуля і спеції. У міру готовності вливається соєвий соус, додається зелень кінзи і дрібно нарізаний помідор.
На дуже тонко розкатані кружечки тіста (можна обрізати за розміром пиріжкової тарілки) кладеться гіркою начинка і по її контуру защипується тісто. Сам край не з’єднується, саме він розкриється у фритюрі як спідничка, надаючи цій випічці незвичайного виду. Смажаться чебуреки в олії близько 2-3 хвилин.
Дуже хороший і доречний для них гострий томатний соус, приготування якого не займе багато часу. Склад його простий:
- 3-4 свіжих помідора;
- на кінчику ножа чорний перець і кориця;
- маленький перчик чилі;
- пів ч. л цукру і дрібка солі;
- трохи свіжого базиліку.
Надрізавши на томатах хрест-навхрест шкірку, обдати їх окропом і опустити в холодну воду. Знявши шкурку, подрібнити блендером. Також можна їх порізати і, проваривши кілька хвилин, протерти через сито, отримавши однорідну масу. Додати спеції, подрібнений чилі, сіль і цукор, проварити 15-20 хвилин. Перед подачею додати дрібно нарізаний базилік.
Де купити чебуреки з бараниною
Купити справжні чебуреки з бараниною можна просто перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/chebureki-s-baraninoj-polufabrikat-sobstvennoe-proizvodstvo/ в каталог магазину «М’ясний Рай». Правильні, приготовані кращими технологами на власному виробництві, з використанням найсвіжіших інгредієнтів і прийому шокової заморозки, вони зберігають найкращі якості свіжих виробів. Чебуреки залишиться тільки посмажити у великій кількості гарячої олії і подати з пилу, з жару. Такі чебуреки з бараниною сподобаються будь-кому, хто поважає і цінує східну кухню!