Люля кебаб. Баранина – це смачно
Існує велика кількість рецептів, які використовують баранячий фарш. Найяскравішим представником цього сімейства є люля-кебаб – класична страва азіатської кухні. Звичайно, існує багато його різновидів: балканська кухня використовує свинину, іранська – рибу, індійська – курча, але справжній, «най-най» оригінальніший люля-кебаб звичайно ж, з баранини.
Основою цього кулінарного, без перебільшення, шедевра, служить рубана баранина. Саме рубана, а не перемелена на м’ясорубці. При перемелюванні волокна м’яса мнуться, втрачаючи сік і кров, що погіршує смак готової страви. У фарш додають дрібно рубаний лук, який додає м’ясу соковитість, додаються кінза і базилік. Останнє, втім, необов’язково, оскільки подають люля-кебаб з пряною зеленню. У фарш для кебаба не додають ні булочку, ні рис, ні картоплю. Також не кладуть яйця. В’язкості і гладкої текстури фаршу домагаються іншим способом і це, власне, є секретом гарного кебаба.
Приготування правильного фаршу для люля-кебаба
Процес нескладний, але вимагає ретельності і часу, зате чудовий результат того однозначно вартий!
Для страви знадобляться:
- 1 кг м’якоті баранини. В ідеалі повинна бути задня частина;
- 400 г ріпчастої цибулі;
- 200-250 г баранячого жиру;
- сіль, перець;
- зелень кінзи, базиліку.
Очищене від плівок м’ясо ріжеться на пласти товщиною до двох сантиметрів, далі шматочки січуться ножем уздовж, після – поперек волокон. Це відбувається до моменту перетворення сировини в гладкий, однорідний продукт. До чверті кількості по вазі м’яса становить баранячий жир, який також максимально подрібнюється. Додавання дрібно нарізаної цибулі надає м’ясу соковитості і аромату.
Особливістю приготування ідеального фаршу є його відбивання. Його кидають з деяким зусиллям з невеликої висоти у миску, в якій він готується. В процесі відбивання фарш стає гладким і однорідним, позбавляється зайвої вологи. Після чого його солять, перчать, остаточно вимішують і поміщають в холод на півгодини-годину.
Класика приготування – запікання на вугіллі. Сформовані продовгуваті котлети насаджуються на шпажки, обминаються руками, щоб фарш щільніше прилягав до шампура і розміщуються над сильним жаром. Висока температура утворює на поверхні апетитну кірочку, яка дозволяє зберегти соковитою середину. Для рівномірного пропікання шампури (шпажки) слід регулярно повертати.
Приготування класичного люля-кебаба – нескладна, але досить трудомістка процедура. Пошук і покупка потрібних інгредієнтів, створення рубленого фаршу вимагатимуть певного досвіду, також, якщо не планується виїзд на природу, де взяти вугілля у міській квартирі?
Найкраще, що можна зробити – придбати готовий фарш або сформовані на шпажках котлетки в спеціалізованому магазині.
Де купити люля-кебаб з баранини
Головне при покупці м’ясних продуктів – гарантована якість і свіжість.
Інтернет-магазин «М’ясний рай» запропонує вам свіжу продукцію, виготовлену з дотриманням санітарних норм і вимог контролю приймання сировини, приготування (в разі напівфабрикатів) та зберігання. Робота безпосередньо з виробниками, дотримання безпеки та санітарії є пріоритетами в роботі магазину.
Хочете відчути смак класичної азіатської кухні? Для того, щоб справжній, соковитий, правильний люля-кебаб з баранини купити, перейдіть за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/ljulja-kebab-baranina/ в каталог м’ясної продукції магазину.
Асортимент, найвища якість продукції гарантують вам відмінний смак приготованих страв, повсякденних і святкових.