Курячі гомілки на нашому столі
Страви з курки міцно увійшли в нашу повсякденну і святкову кулінарію. Запечені, смажені, тушковані курячі стегна і гомілки, крила і грудки нескладні у приготуванні, ситні і смачні.
Куряче м’ясо сприйнятливе до соусів і маринадів, приготування займає хвилини. Фрукти, сир, гриби – чудове доповнення до курятини. Вона служить відмінним інгредієнтом теплих і холодних салатів, а низька калорійність додала заслуженої популярності в спортивному і повсякденному меню.
Курятина безумовно вважається дієтичною. Відмінний вітамінний і мікроелементний склад, хороша засвоюваність і мала калорійність знаходяться на одному рівні з білою рибою. Достатньо жиру містить шкірка, але вона ж і додає чудового смаку, а при необхідності її можна просто видалити, отримавши виключно дієтичне блюдо.
Курячі гомілки Баффало
Buffalo chicken wings – класична, зведена в культ, страва американських кафе і пабів. Відмінна швидка закуска, гостра і ситна. В оригіналі готуються крильця. З не меншим успіхом можна використовувати курячі гомілки. Обсмажені у фритюрі ніжки із запашним перцевим соусом їдять виключно руками. Приготування займає близько півгодини – і відмінна закуска на столі.
Складові:
- 6 курячих гомілок;
- півсклянки борошна;
- по половині чайної ложки червоного перцю і солодкої паприки;
- 70 г вершкового масла;
- 4 ст.л. гострого томатного соусу або кетчупу;
- часник сушений- 1 ч.л .;
- приправа для курки;
- сіль.
Крім того, для фритюру знадобиться 2 склянки рафінованої олії.
Ніжки ополоснути у воді, обсушити. Гострим ножем прорізаємо наскрізь для хорошого прожарювання. У ємності перемішуємо борошно з перцем, паприкою і сіллю. Додаємо готову приправу і в цій суміші паніруємо ніжки. Паніровані таким чином гомілки повинні постояти близько півгодини.
У сотейнику або глибокій сковороді добре прогріваємо олію і обсмажуємо ніжки. Відкинувши їх на паперовий рушник або сито, даємо стекти надлишкам жиру.
Для приготування соусу змішуємо м’яке вершкове масло, томатний соус і трохи гострого перцю. Додавши часник, прогріваємо на невеликому вогні постійно помішуючи. Соус не повинен закипіти, інакше він може розшаруватися. Гарячим соусом поливаємо ніжки і, закривши ємність кришкою, добре струшуємо для кращого перемішування.
Дуже хороша в якості заливки трохи підсолена сметана з додаванням дрібно нарізаної зелені і розтертим свіжим часником.
Курячі ніжки в пивний заливці
Нехитрий рецепт з незмінно відмінним результатом, який не потребує постійної присутності біля плити.
Склад:
- 6 курячих ніжок;
- банка темного пива (наприклад, портер) – 300 мл;
- пара невеликих цибулин;
- 3-4 зубчики свіжого часнику;
- розмарин;
- листова селера – 2 стебла;
- перець і сіль.
Нарізаємо півкільцями цибулю і великими брусочками стебла селери. Подрібнений будь-яким способом часник кладемо в форму для запікання з цибулею і селерою. Солимо, перчимо, викладаємо курячі ніжки, заливаємо пивом і поміщаємо в розігріту духову шафу. У процесі запікання поливаємо рідиною з форми. Готується близько години при t близько 180-190°С.
Результат вас неодмінно порадує.
Придбання якісного м’яса
Свіже м’ясо і м’ясні продукти широко представлені в магазині «М’ясний Рай». Поставки здійснюються відповідно до санітарних норм і правил, розміщення і зберігання дозволяє зберігати продукцію незмінно свіжою.
Щоб купити курячі гомілки в магазині М’ясний Рай варто лише клікнути по посиланню і перейти в каталог з чудовим асортиментом. Доступність і демократичність цін також приємно порадує відвідувача.