Буженина з телятини – чудова страва, з будь-якого приводу й без нього
Чим би таким урізноманітнити свій повсякденний раціон? Саме таке питання кожна господиня ставить собі регулярно чи не декілька разів на день. У повсякденному житті іноді хочеться чогось незвичайного, а якщо казати про якісь святкові події із застіллям, від цього взагалі голова обертом. Традиційні майонезні салати набридли, курка й без того частий гість… Страва, яка ідеально впишеться й зможе стати родзинкою столу як у повсякденному житті, так і в будь-який святковий день, – буженина з телятини.
Ароматна скибка м’яса, бездоганна за смаковими якостями, добра і в гарячому, і в холодному вигляді. Телятина – ідеально підхожий продукт для такої страви. Крім того, що вона обов’язково вийде смачною, не можна не відзначити її корисних властивостей, зокрема низьку калорійність. Тобто фігура не постраждає й при цьому всі будуть ситі та задоволені.
Тонкі скибочки м’яса в спеціях подаються на стіл як закуска. Часто віддають перевагу подавати страву з гірчицею й хріном, щоб додати гостроти цьому неповторному смаку. Повноцінно замінити вдома ковбасу за допомогою такої страви теж не проблема.
Головне – обрати добре м’ясо, щоб буженина з телятини була ідеальною. А рецепт знайти зовсім просто
Перед тим як почати готувати таку м’ясну страву, потрібно з особливою відповідальністю підійти до вибору основного продукту. Це важливо для того, щоб буженина в готовому вигляді відповідала всім критеріям якості. М’ясо має вийти м’яке, ароматне, воно повинно танути в роті. Тому є декілька правил при виборі вихідного продукту:
- Колір м’яса. Часто під виглядом телятини недобросовісні продавці пропонують яловичину, тому, щоб не бути обдуреним, обирайте шматочок, який має світліший колір, а саме ніжно-рожевий. Бордовий відтінок не характерний для молодого телятка.
- Частина тварини. Це має бути вирізка, на якій мінімум прожилок і жиру.
- Свіжість продукту. Перевірте за запахом, а також, якщо натиснути на шматок м’яса пальцем, слід повинен зникати. Якщо після деформації такого не відбувається, то назвати продукт придатним для приготування вже не можна. Запах не має бути різкий і неприємний, інакше буженина з телятини, незалежно від рецепту, ідеальною не вийде.
- Зберігання м’яса. Звертайте увагу на те, щоб не було зайвої рідини. М’ясо не має бути завітреним чи явно розмороженим.
Обирати такий продукт потрібно дуже уважно. Від сукупності вищеописаних фактів залежить смак готової страви, а також безпека тих, хто буде її їсти. Якщо хочете потішити близьких, то враховуйте рекомендації та уважно ставтеся до того, чим збираєтеся годувати себе й дорогих людей. Смачна їжа може бути корисною, і доказ тому – будь-які страви, що готуються з телятини. Зокрема буженина.
Буженина з телятини у фользі: саме такий спосіб – найкраща пропозиція
Мультиварка – незамінний девайс практично на кожній сучасній кухні. Їжа готується в цьому пристрої швидко, виходить смачною, і, головне, всі продукти зберігають максимум корисних властивостей. Приготувати буженину в цьому агрегаті дуже просто, а страва буде безпрограшною. Немає навіть маленького шансу, що щось не вийде. Але буженина – страва дещо своєрідна і, як показує практика, смачнішою вона виходить у духовці.
Відрізняється ця страва від звичного запікання тим, що м’ясо добре вимочують у розсолі для того, щоб воно вийшло максимально соковитим. Хоч і процес приготування не швидкий, він того вартий.
Розсіл для буженини – це вода, сіль, духмяний перець, лавровий лист, прованські трави. Залежно від смакових уподобань, можна додавати будь-які прянощі на смак. Чудово поєднується телятина з хмелі-сунелі. Але можна експериментувати, додаючи взагалі все, чого тільки душа побажає.
Воду з прянощами довести до кипіння, дати охолонути. Покласти в отриману рідину добре промите м’ясо на 1-2 доби. Маринуватися телятина в розсолі має в холодильнику, потрібно не забути накрити ємність кришкою.
Перейдемо до не менш важливого етапу приготування буженини з телятини у фользі:
- Маринад – гірчиця зернами, мед, рослинна олія, базилік сушений. Все змішайте в одному посуді.
- М’ясо промокнути сухою серветкою та зробити багато глибоких надрізів за допомогою шприца, залити розсіл і покласти туди часник.
- Розподілити маринад по всій поверхні м’яса й загорнути у фольгу.
Духовка має бути розігріта до 180 градусів. Телятина готується близько 50 хвилин, а за 10 хвилин до закінчення потрібно підняти температуру до 200 градусів. При цьому за 5 хвилин до закінчення фольгу треба відкрити, щоб з’явилася ароматна хрумка скоринка. Перед подачею страву потрібно загорнути на 20 хвилин у марлю, і лише потім нарізати скибками й ставити на стіл.