Серйозна їжа. Млинці з телятиною
Млинці – це завжди свято. Свято смаку, рум’яного тіста, ароматних начинок. Та й взагалі ця страва асоціюється з дитинством, добрими руками мам і бабусь, нескінченного літа. Вони доречні завжди і для всіх. Підходять для дітей і людей похилого віку, чоловіків і жінок. Для сніданку, ланчу та вечері. Навіть для тих, хто на дієті можна підібрати відповідні рецепти. Дуже смачні і ситні млинці з телятиною. Це легка ніжна начинка універсальна, проста і підходить майже всім.
Крохмальна варіація млинців з м’ясною начинкою
Приготування таких страв, як млинці, зазвичай починається з тіста. У разі м’ясної начинки краще почати з неї. Для початку потрібно зварити м’ясо. Нарізане невеликими шматками, воно приготується швидко. А, опущене в підсолений окріп, залишиться соковитим і м’яким. Для м’ясних начинок додається цибуля, яку можна нарізати будь-яким способом: кубиками, кільцями, півкільцями і обсмажити до прозорості.
Не випадковим для м’яса є бешамель – білий соус з молока, вершкового масла і борошна. Це базовий склад, який успішно використовується як для, власне, соусування, так і для фаршу.
Для соусу бешамель знадобиться:
- ст. л вершкового масла;
- ст. л (без гірки) борошна;
- 100 мл молока.
Начинка млинців:
- 300 г телятини;
- 2 великі цибулини;
- суміш перців;
- сіль.
Додатково знадобиться трохи масла для обсмажування цибулі.
У сотейнику потрібно розтопити вершкове масло і на ньому обсмажити борошно, яке набуде кремового кольору і горіхового смаку. Швидко вливши холодне молоко і розмішавши, отримуємо досить густу масу, яку слід трохи підсолити. Це соус бешамель.
Варене м’ясо з пасерованою цибулею потрібно подрібнити в м’ясорубці, підсолити, присмачити меленою сумішшю перців. Деяку крихкість фаршу потрібно виключити. Це і робиться шляхом додавання соусу бешамель, який надає меленому м’ясу необхідної насиченості, соковитості і пластичності.
У крохмального тіста є одна незаперечна перевага – нейтральний смак, що робить його універсальним для всіх без винятку начинок: м’яса та морепродуктів, риби і ягід. Особливість таких млинців в тому, що готуються вони без борошна, а яскрава начинка може святково просвічуватся крізь напівпрозору крохмальну оболонку.
Для тіста знадобиться:
- 3 ст. л крохмалю;
- 1 білок;
- 100 мл води.
Ретельно розмішати інгредієнти, спекти млинці на невеликій кількості олії. Нафаршировані, їх можна запанірувати. Цей прийом дозволить отримати смачне поєднання пластичного фаршу з найтоншою хрусткою оболонкою.
В якості панірування вистачить ст. л пшеничного борошна. Смажити краще у фритюрі, а зайву олію успішно вбере паперова серветка, на яку викладається готовий млинець.
Порада. Млинці для м’ясних, зокрема, начинок печуться з одного боку, оскільки будуть додатково обсмажуватися. Начинка викладається на рум’яну сторону, а непропеченою стороною млинець викладається в сотейник або сковороду, де і буде рум’янитися на суміші вершкового масла і рослинної олії.
Приготовлені про запас, такі млинці відмінно зберігаються на холоді. Для тривалого зберігання їх можна навіть заморозити. Але, в такому разі, для підігріву перед подачею, в сковороду варто, крім суміші масла і олії, додати трохи води. Це дозволить добре прогрітися начинці, що важливо.
До таких млинців з телятиною дуже смакує соус такого складу:
- соєвий класичний соус;
- солодкий соус чилі;
- свіжа кінза.
У соєвий соус додати солодкий соус чилі і щіпку дрібно нарізаної свіжої кінзи. Ця суміш, приготована довільно, за смаком найкращим чином підкреслить смак млинців.
Найкраща частина телятини для відварювання
Звичайно, відварити можна все. Але доцільніше вирізку використовувати для стейка, а реберця для запікання. Для відварювання оптимальні середина і внутрішня частина стегна, очеревина, крайова крайка і грудинка. Підійдуть також нижня частина ноги і гомілка, але вони вимагають тривалого часу приготування і більш придатні для холодцю і міцних, наваристий бульйонів.
«М’ясний Рай» – одне з кращих підприємств, що пропонують найсвіжіший м’ясний асортимент і найкращі напівфабрикати власного виробництва. Чудове тонке тісто, фарш зі свіжої сировини, “правильна” кількість начинки – власні лінії дозволяють управляти якістю до найдрібніших технологічних операцій.
Замовити відмінні млинці з начинкою з телятини можна, перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/blinu-s-telatinoy/. Їх доставлять (для жителів Києва) в зручний час до дверей, і через кілька хвилин – дуже смачна їжа на столі!