Еталонне м’ясо – вирізка
Вирізка – найцінніша частина свинячої туші, поперековий м’яз, розташований уздовж хребців над нирками. Вирізка – найбільш пісна частина, яка містить дуже малу кількість жиру. Вважається дієтичною, подібно курячій грудинці, тому використовується в різних дієтах для зниження ваги. Це «лінивий» м’яз, тому він виключно ніжний і соковитий. Вирізку отримують з великого відрубу, вирізаючи з його внутрішньої сторони.
Використання вирізки в кулінарії
Вирізка універсальна. Її можна тушкувати, смажити, запікати, варити. Готувати котлети, шніцелі, буженину. Використовувати для фаршу при приготуванні котлет, пельменів і начинок для пирогів. Найбільш доцільно вирізку смажити у вигляді медальйонів, оскільки ціна цієї частини досить висока.
Гарнірами до неї найчастіше використовують картоплю, рис, смажені або запечені овочі та фрукти – яблука, томати, перець, баклажани.
Медальйони, фламбовані коньяком
Це дуже швидкий і простий спосіб, що не вимагає особливих кулінарних навичок. Складові:
- вирізка – 500 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- коньяк – 30 мл;
- перець, сіль.
Крім того, знадобиться рослинна олія для смаження.
М’ясо ріжеться поперек волокон на шматочки товщиною 3-4 см, розпластується долонею. Обсмажується на розігрітій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку. В кінці солиться, перчиться, посипається дрібно нарізаним часником.
Коли медальйони готові, вогонь слід вимкнути і вилити на сковороду коньяк. Підпалити. В процесі вигоряння спиртного шматочки перевернути. Такий прийом додасть неймовірного букету приготовленій страві, перетворюючи її у кулінарний шедевр.
Глазурування вирізки
Соковите, покрите блискучою скоринкою м’ясо не тільки красиво виглядає. Така плівка привносить додаткового смаку і аромату страви.
Глазурі бувають різними:
- кислими;
- кисло-солодкими;
- пряними;
- гострими;
- на основі алкоголю.
Головна складова практично будь-якої глазурі – цукор, який може замінюватися медом, джемом, солодкими ягодами або фруктами. Кисле покриття готується з апельсинового соку, меду та спецій. Кисло-солодке – ягоди, фрукти та мед. Підходить до будь-якого м’яса. Пряне це найчастіше гірчиця, мед, спеції. Алкоголь, який використовується в глазурі, може бути пивом, віскі, вином, навіть лікером.
Головна тонкість в глазуруванні м’яса полягає у розрахунку часу і пропорцій. Своєчасно нанесена глазур не повинна пригоріти, в той же час сам продукт повинен встигнути приготуватися. Покриття декількома шарами створить не тільки ошатну лакову плівку, але і оживить блюдо своїм ароматом.
Глазур пікантна
Склад:
- 100 мл меду;
- 25 мл діжонської гірчиці;
- 50 мл гострої гірчиці;
- 25 мл вершкового масла.
Все змішати, посолити, поставити на малий вогонь. Проварити 3 хвилини, помішуючи. Наносити на шматочки силіконовим пензлем в теплому вигляді. Така суміш прикрасить як відбивні, так і реберця, і ковбаски, смажені на грилі.
Цитрусова глазур
Це глазур-маринад, яка надає запеченому м’ясу чудової апельсинової ноти. Інгредієнти:
- мед (будь-який) – 2 ст. л;
- соєвий соус – 1 ст. л;
- сік одного апельсина;
- гостра гірчиця -1 ст. л;
- гранульована цибуля – 1 ст. л;
- спеції за смаком.
Всі складові розмішати, змастити шматочки вирізки, залишити мінімум на 2 години. При запіканні медальйони покриваються блискучою плівкою з вираженим цитрусовим ароматом.
Фермерський магазин «М’ясний Рай» пропонує великий асортимент охолодженої м’ясної продукції від перевірених постачальників. Відсутність заморозки м’яса, сучасні технології безпечного зберігання, різноманітні акції та знижки роблять покупки як віртуальні, так і безпосередні, надійними і зручними. Для того, щоб купити свинячу вирізку з доставкою – можна просто клікнути по посиланню https://myasnuyray.com.ua/ua/product/virizka-svinnaya/ і замовлення привезуть у зручний для клієнта час. Система замовлень діє для жителів Києва та Київської області.