Буженина з індички: найкраща дієтична страва
Буженина – традиційна слов’янська страва. Перші згадки про неї датуються ХVІ ст. Для її приготування найчастіше використовують баранину або свинину. Але останнім часом особливу популярність має індичка. Її м’ясо ніжне та приємне на смак.
Якщо не хочете набирати зайвих кілограмів, ідеальним варіантом стане буженина з індички. Рецепт її приготування, а також тонкощі вибору птиці розглянемо далі.
Щоб потішити своїх близьких соковитим свіжим м’ясом, відвідайте магазин «М’ясний рай». Тут великий вибір продукції на будь-який смак. Вона має сертифікати якості та відповідає усім стандартам. Замовлення покупцеві доставляється в короткі терміни.
Буженина з індички в мультиварці: тонкощі вибору м’яса
Індиче м’ясо підходить для людей будь-якого віку. Адже воно дієтичне й дуже корисне. Птицю можна приготувати багатьма способами, додаючи різні соуси й спеції. Щоб зберегти усі вітаміни та мікроелементи, найкраще використовувати мультиварку.
Буженина з індички соковита й м’яка виходить тоді, коли правильно вибрано м’ясо. Варто звернути увагу на наступне:
- Огляньте птицю з усіх боків. Нормальна вага – 5–10 кг. Велика тушка свідчить про те, що м’ясо старе й, відповідно, для споживання не годиться.
- Колір продукту варіюється від темно-червоного до ніжно-рожевого. Наявність жовтих плям свідчить до несвіжість індички.
- Лапки молодої особини сірі й гладкі, а гребінець світлого кольору. Черевце свіжої птиці блискуче. Загалом м’ясо не повинно мати неприємний запах.
Віддайте перевагу птиці, вирощеній на фермах, а не в клітці. Для її харчування використовувалися тільки натуральні корми, що робить продукт органічним і дуже корисним. Тому це м’ясо ідеально підходить для харчування всієї родини. Часто в магазинах індичку продають у замороженому вигляді. Не женіться за дешевизною. На цьому продукті не можна економити. Обов’язково поцікавтеся в продавця про термін придатності птиці та наявність сертифікатів якості. Птицю часто забивають на самому початку осені, купуйте індиче м’ясо в період із жовтня по грудень.
Буженина з філе індички: простий рецепт приготування
Щоб приготувати незвичну й дуже смачну страву, досить використати філе індички. Її м’ясо багате на вітаміни А, Е, а вміст холестерину зовсім невеликий. Тому індичку можуть споживати люди, що мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Буженина з індички в мультиварці готується доволі просто й швидко. Вона вийде м’яка й соковита, буде легко нарізатися на тонкі скибочки. Підходить до будь-яких гарнірів і салатів. Розгляньмо покроковий рецепт цієї страви:
- Потрібні інгредієнти: індиче філе, соняшникова олія, часник, питна вода, лавровий лист, чорний молотий перець, м’ясна приправа, сіль на смак.
- Ретельно вимийте птицю та просушіть паперовим рушником.
- Часник почистіть і розріжте на частини.
- Зробіть надрізи на м’ясі, вкладіть у них шматочки часнику.
- Змішайте сіль, перець і м’ясну приправу. Обітріть філе з усіх боків.
- Полийте продукт олією й залиште в холодильнику на 1–2 години.
- Покладіть індичку в мультиварку, попередньо наливши на дно трохи води, зверху розкладіть, порваний на шматочки, лавровий лист.
- Увімкніть техніку на режим тушкування, через годину перемикніть на випічку. Через 30 хвилин страва буде готова.
Буженину з індички наріжте скибками та подавайте до столу. Її смак нікого не залишить байдужим. М’ясо цієї птиці дуже корисне, воно стане прикрасою вашого столу як на свята, так і в повсякденному житті.