Готуємо страву з печінки індички не просто корисну, а суперкорисну
М’ясо індички – неймовірно корисний продукт. Але найбільша користь буде при вживанні печінки, яка входить в десятку продуктів, що сприяють збереженню молодості. Чому? Де знайти відповідального продавця м’яса? Як правильно приготувати? Відповімо далі на ці та інші питання.
Беззаперечна користь печінки індички
Справа в тому, що печінка індички має надзвичайно насичений хімічний склад, який життєво необхідний організму. Тому будь-яка страва з цього субпродукту – концентрована порція корисних речей. Ось, що маємо на 100 г:
- жир (22 г);
- білок (19,5 г);
- вітамін А, РЕ (10 мкг);
- вітамін В4 (139 мг);
- вітамін РР, НЕ (7,037 мг);
- калій (209 мг);
- магній (19 мг);
- натрій (100 мг);
- фосфор (200 мг);
- сірка (248 мг).
У складі немає вуглеводів, що привабливо для особливого виду дієти. Наведено лише показники, які займають рекордні позиції за вмістом у продукті. І навіть з них можна зробити висновок про те, які функції організму отримають додаткове харчування для кращого функціонування. При регулярному, але помірному (до 200 г в день) вживанні поліпшується робота головного мозку, серцево-судинної системи, зміцнюються захисні властивості організму при негативному впливі поганої екології, зменшується ризик захворювання на рак, підтримується хороший стан шкіри, нігтів і волосся, нервові клітини отримують стабільне живлення. Печінка індички показана навіть тим, у кого є протипоказання до деяких видів м’яса взагалі. Вона добре підвищує гемоглобін, а тих, хто займається активною діяльністю – швидко насичує енергією.
Печінка калорійна, але кількість калорій різко змінюється від способу приготування. При цьому на 100 г смажених котлет доводиться 241 ккал, тушкована зі сметаною – 228 ккал, а ось приготовані котлеток на пару в мультиварці – всього 146 ккал. Тому, при дотриманні лікувальної дієти при ожирінні потрібно враховувати, як готувати, щоб отримати максимум ефекту.
Також потрібно правильно обрати сировину, щоб отримати виключно корисне блюдо.
Де купити?
Звичайно ж, у добросовісного продавця, який виставляє тільки якісний товар. Купити печінку індички з високим вмістом корисних речовин можна, перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/pechen-indejki-1-kg/ в магазин «М’ясний рай». Тут заявлена якість підтверджується сертифікатами та відгуками покупців. Індичка вирощується в екологічно чистих районах з підвищеними вимогами щодо утримання тварин. На прилавки фірмових магазинів м’ясо надходить не замороженим, а охолодженим, що дозволяє візуально оцінити якісні показники. Тут вам печінку індички запропонують з характерними кольором, запахом і смаком.
Є пропозиція кур’єрської доставки продукту, існують системи знижок, акції на різні категорії товару.
Приготуємо індичу печінку смачно і корисно
Радимо приготувати печінку індички в молоці, а для насичення ще більшою кількістю корисних речей, з овочами.
Нам знадобляться продукти на 600 г печінки:
- цибуля ріпчаста 1-2 штуки;
- борошно 1,5 ст. л.;
- масло вершкове 125 г;
- оливкова олія для смаження;
- молоко 2-2,5 склянки;
- сіль, карі, лавровий лист, перець.
Готуємо так.
- Субпродукти цього виду не вимочують попередньо. Добре промиваємо, солимо і залишаємо на 30 хвилин в холодильнику.
- Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо в маслі до золотистої скоринки.
- Печінку паніруємо в борошні і обсмажуємо на олії з усіх боків.
- Складаємо в каструлю, засипаємо цибулею.
- Заливаємо гарячим молоком, додаємо сіль і спеції.
- Томимо на вогні 30-35 хвилин.
Основна страва готова. Як гарнір на пару відварюємо овочі в будь-якій пропорції (буряк, морква, стручкова квасоля, цибуля-порей). Викладаємо в тарілку, поливаємо соком лимона, оливковою олією. Ситна і суперкорисна вечеря готова!