Готуємо баранячі реберця швидко і максимально корисно
Темп життя все стрімкіше набирає обертів. Домашні господині частіше хапаються за голову і думають, як же з найменшими витратами часу і сил нагодувати своїх домочадців-м’ясоїдів. І цілком зрозуміло, що хочеться при цьому ще й побалувати смачненьким.
Вибираємо баранячі реберця
Можна спробувати зупинитися на баранині. Цей продукт не є рекомендованим дієтологами для включення в щоденне меню європейців, але як раз він відмінно підійде для швидкого приготування сімейної вечері не частіше ніж один раз на тиждень, щоб стати справжньою родзинкою на столі. Буде незвично, смачно і дуже корисно.
Спершу про те, в чому користь
Приготувавши страву з баранини, ви гарантовано отримаєте порцію повноцінного за своєю поживністю м’яса. Це і легкозасвоюваний білок, і у великій кількості вітаміни та мінерали, що грають важливу роль в правильному функціонуванні систем організму.
Варто відзначити, що калій і магній незамінні для підтримки нервової і серцево-судинної систем. А лецитин бере активну участь в процесах обміну речовин і при цьому допомагає організму справлятися зі стресами і покращує роботу мозку. Адже неспроста на Кавказі так багато довгожителів, що зберегли ясність розуму!
Для досягнення максимально корисного результату важливо застосувати буквально декілька порад. Правильно обирайте м’ясо і готуйте з мінімальними втратами поживних речовин. Нижче про те, як це зробити.
Як і де купити якісну сировину
Продаж м’яса вже давно набув цивілізованого вигляду, коли покупець точно знає, що купує якісний продукт. Цьому гарантія магазини, які торгують виключно сировиною від фермерських господарств, де строго дотримуються стандартів годування, утримання і термінів вирощування тварин. Цінніше м’ясо за змістом корисних речей, а також за смаковими якостями – це від молодих тварин, про що і дбають на подібних підприємствах.
Багато корисних і смачних страв можна приготувати, включивши в меню реберця баранячі, купити які ви можете у надійного постачальника фермерської продукції в магазині «М’ясний рай», якщо перейдете за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/rebryshki-baranina/.
Замовляйте онлайн з доставкою, приходьте в торгові точки. У продажу завжди виключно свіжа продукція, адже її не заморожують, а лише охолоджують. Це дозволяє переконатися в свіжості м’яса і зробити правильний вибір для приготування.
Як приготувати баранину, не втрачаючи корисні властивості
Збереження корисних властивостей багато в чому залежить від способу приготування. Дієтологи радять вживати м’ясо, приготоване на пару, тушковане або варене. Так зберігаються всі корисності і не додається шкідливих речовин, що утворюються при смаженні. Для гарніру ідеальним варіантом будуть овочі або каші.
Ось деякі цікаві рецепти.
Баранина тушкована з овочами
Продукти, які знадобляться для 600 г баранячих реберець:
- 600 г молодої картоплі,
- 2 шт. моркви,
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- 1 ріпа,
- 200 г цвітної капусти,
- спеції, сіль.
Готуємо так:
- рубані реберця заливаємо гарячою водою (2-3 склянки),
- в киплячу воду з м’ясом опускаємо картоплю (2-3 штуки), нарізану на 4 частини, сіль і варимо 1 годину,
- м’ясо перекладаємо в казанок і шарами овочі (відокремлені суцвіття капусти, нарізані кубиками моркву, цибулю і ріпу, картоплю, що залишилася, нарізаємо часточками),
- заправляємо спеціями (1-2 листочка лаврового листа, 8 горошин перцю, 5 шт. гвоздики), солимо,
- зварену картоплю протираємо крізь сито, з’єднуємо з процідженим бульйоном і заливаємо ним м’ясо й овочі,
- варимо до готовності хвилин 30-40.
Готову страву викладаємо в глибоку тарілку і посипаємо рубаною петрушкою або кінзою.
Суп з баранячих реберець
Дуже швидко можна приготувати супчик. При цьому, головним інгредієнтом буде м’ясо, а інші продукти – овочі, які є в холодильнику. Все просто. Купуємо 600 г реберець (з розрахунку на трьох членів сім’ї). Відварюємо ребра в достатній кількості води хвилин 40. Додаємо за смаком овочі (картоплю, зелену квасолю, цвітну капусту, моркву, болгарський перець, помідори, цибулю порей). З приправ добре підійдуть перець, хмелі-сунелі, коріандр, гвоздика, карі. Можна регулювати консистенцію. Тут вже хто як любить: або густий, або ріденький. Варимо ще хвилин 20, до готовності овочів. Приправи вводимо відразу з овочами. У тарілці посипаємо зеленню кропу або петрушки.
Приємних смакових вражень!