Телятина – смачне дієтичне м’ясо
У нашому раціоні обов’язково має бути присутнім м’ясо, і щоб не стверджували начитані вегетаріанці, м’ясна продукція відіграє велику роль у зміцненні людського здоров’я і повністю відмовлятися від неї не варто.
У цій статті поговоримо про яловичину. Саме це м’ясо рекомендують як дорослим, так і маленьким дітям (воно ідеально підходить в якості першого прикорму). Телятина – важливий продукт харчування у європейській кухні. З неї можна приготувати чимало пікантних, ситних і смачних страв. Телятина ідеально підходять людям, у яких анемія, так як є джерелом заліза.
5 причин купити телятину або яловичину
Багато хто включає в свій раціон яловичину, щоб скинути зайві кілограми. Дійсно, за допомогою телятини схуднути досить легко, тому що калорійність даного продукту в рази нижча, ніж у інших видів м’яса.
Телятина має ряд переваг:
- Містить вітаміни групи В, Е і РР, залізо, мідь, магній, калій, цинк, фосфор тощо.
- Чудові смакові, дієтичні і корисні властивості.
- Легка засвоюваність, що не перевантажує травний тракт, сприяє відновленню слизових оболонок, а також покращує діяльність нервової системи.
- Не містить холестерин, жир і грубі волокна.
Ще один цікавий факт: при будь-якій термічній обробці всі корисні речовини телятини повністю зберігаються.
Секрети приготування смачної телятини
Не всі господині знають, як просто, швидко і без зайвих проблем приготувати соковиту і смачну телятину. Саме тому ділимося з вами корисними порадами:
- телятину не потрібно готувати довго і при занадто великій температурі, інакше м’ясо стане жорстким;
- нарізати м’ясо потрібно поперек волокон, щоб полегшити пережовування готової страви;
- для тушкування і смаження краще брати м’якоть лопатки, задню частину ноги і грудинку;
- телятина ідеально поєднується з сухофруктами: родзинками, курагою, чорносливом. Ніжність м’яса прекрасно підкреслять імбир, кардамон, солодкий перець.
- щоб пом’якшити м’ясо – можна його замаринувати.
До речі, гурмани все частіше віддають перевагу телятині тушкованій в пиві або вини. Так вона виходить надзвичайно соковитою, ароматною і смачною.
Маринад для м’якої яловичини
Маринад – чудовий спосіб «пом’якшити» яловичину. Проте краще не використовувати оцет або ж сильно його розбавляти, інакше він може зробити м’ясо жорстким.
Одним з кращих маринадів для яловичини є варіант з використанням мінеральної води або томатного соку. Можна ще додати цибулю і спеції за смаком. Дехто використовує в якості маринаду червоне вино, воно дає легкий присмак і надає страві нотку пікантності. Ще один спосіб – використовувати гірчицю.
Маринувати яловичину краще не менше 3-х годин. Потім можна обсмажити і слідувати улюбленому рецептом. Смачного!
Де купити телятину?
Хочете придбати екологічно чисте фермерське м’ясо за прийнятною вартістю? Якісну телятину без будь-яких добавок можна купити в магазині «М’ясний Рай» тут: https://myasnuyray.com.ua/ua/product/osheek-teljatina/. Найкраща м’ясна продукція, відмінний вибір, конкурентні ціни – цього цілком достатньо для успішної покупки.