Фарширована качка
Не люблять м’ясо качки тільки ті, хто не вміє чи ніколи не пробував її готувати. Це ніжний ароматний продукт, справжній делікатес. Раніше на всі свята готували саме цю птицю, але з часом частішим гостем на столах стали інші продукти.
Насправді замінити страви з качки неможливо нічим. Аромат, колір і запах просто неповторні. Варіантів, що саме приготувати з цієї птиці, – велика кількість. Прихильники експериментів на кухні можуть творити що завгодно з м’ясом, адже воно ідеально поєднується з будь-якими продуктами. Бездоганний, гармонійний тандем у качки з фруктами та ягодами.
Однією з найпопулярніших страв є фарширована качка. У начинку такої страви кладуть що завгодно: на що вистачить фантазії, те й буде. Приємна новина в тому, що незалежно від того, які інгредієнти будуть всередині, смак вийде неймовірний. Головне не перетримати страву на вогні. Адже із соковитої апетитної тушки може вийти жорстка суха качка.
Фарширована качка цілком заслуговує на статус головної прикраси святкового столу. Крім смакових якостей, м’ясо птиці дуже корисне, воно багате на вітаміни та Омега-3, що досить важливо для продуктів харчування. А дієтичним його можна назвати тільки якщо ви не їстимете шкірку, бо саме під нею в птиці накопичується жир.
Фарширована качка не тільки смачна, а й може бути корисною
Звичайно, через жирність споживати м’ясо качки людям, схильним до повноти, часто не радять. Але все ж м’ясо цієї птиці підвищує гемоглобін і нормалізує діяльність нервової системи. До того ж, качка має велику кількість інших позитивних властивостей, що сприятливо впливають на організм людини.
Традиційно рецепти з такого м’яса – просто шедеври, які потрібно спробувати всім, і якщо не приготувати, то хоча б з’їсти. Коли правильно приготувати птицю, то жир у процесі готування витече й просочить собою гарнір усередині, що зробить його дуже ніжним, соковитим і смачним. Саме м’ясо – просто насолода. Особливо якщо віддати перевагу якісній продукції – птиці, вирощеній на натуральних кормах в екологічних сприятливих умовах.
Тим, хто хоче корисну фаршировану качку, не рекомендується в якості начинки використовувати картоплю. Крім надлишку крохмалю й не дуже вдалого поєднання досить жирного м’яса з вуглеводами, страва вийде калорійною, хоч і дуже ситною, смачною. Тому підбирайте найоптимальніші цікаві рецепти й готуйте цю неповторну страву в корисних варіаціях.
Прекрасна прикраса столу, чудовий варіант для поціновувачів різноманітної їжі, справді святкова їжа – все це можна сміливо сказати про цю фаршировану птицю.
На святкову вечерю хочете качку фаршировану? Готуйте її за рецептами, які ми пропонуємо
Процес готування – це, безумовно, важливий момент, але задовго до нього потрібно купити продукт, з якого плануєте готувати. Для вдалої страви потрібно правильно дібрати м’ясо. При виборі зверніть увагу на те, щоб шкіра була однорідного світло-рожевого кольору. Ніяких синців, темних плям чи пір’я. Уважно дивіться на колір жиру птиці, адже він може сказати про вік: у молодої – це жовтуватий, а в більш старої – з коричневим відтінком. Якщо є зелений колір, продукт більше не свіжий. Також важливий запах: він не має бути різким і кислим. Завжди свіже якісне качине м’ясо ви знайдете в магазині «М’ясний рай». На наших прилавках тільки свіжа продукція, що відповідає найвищим стандартам якості.
Дуже важливий момент у приготуванні – підготовка. Щоб качка фарширована вийшла ідеальною, її потрібно добре обробити. Для початку потрібно зрізати весь видимий жир, адже птиця сама по собі доволі жирна й зайвого жиру точно не потрібно. Видалити кінчики крилець, бо в період досить довгого часу приготування вони просто згорять, що може зіпсувати загальний аромат і вигляд. Іншу частину крилець можна загорнути фольгою та розкрити буквально за 5-10 хвилин до того, як вийняти страву з духової шафи.
Обов’язково потрібно добре промити птицю всередині й видалити огузок. Ні в якому разі не готуйте продукт, поки він повністю не розтане, якщо птиця була заморожена. Завжди добре змащуйте її улюбленими спеціями до того, як почнете фарширувати. Найпопулярніший інгредієнт для натирання птиці – часник. Тільки, щоб він не згорів, розбавляйте подрібнений продукт з оливкової олією. Після обрання правильного м’яса та його підготовки з’являється питання: чим фарширувати качку? Тут варіацій скільки завгодно. Ось лише деякі:
- Фруктами. Найпопулярніший варіант, звичайно ж, з яблуками. У процесі приготування яблука отримують особливий смак, а за консистенцією виходить пюре, яке також можна їсти. Груші, чорнослив, апельсини… Тут тільки вмикати фантазію й експериментувати.
- Овочами. Картопля – безсумнівний лідер, хоч і не найкорисніший варіант. Є й інші продукти, що не менш вдало поєднуються з качкою.
- Кашами. Страва виходить ситна, хоч і вважається менш святковою. Але все залежить від того, наскільки цікавою й незвичайною буде начинка.
3 найкращі ідеї для фаршированої качки:
- Квашена капуста для фарширування цього м’яса – просто ідеальний варіант, адже її кислота чудово доповнює нестандартний смак. У капусту додати натерті кислі яблука, біле вино, цибулю ріпчасту півкільцями та спеції на бажання. Усім цим заповнюєте качку та зашиваєте отвір, щоб не виходив сік. Ставите в духовку.
- З чорносливом та ірисом – поєднання просто бомбове. Рис трохи підварити, але не доводити до готовності. Чорнослив розрізати на дві частини й змішати з рисом, додати сушений базилік, часник. Цибулю й моркву без олії на невеликому вогні підсушити. Всю начинку заправити сіллю й перцем, нафарширувати качку. Якщо ламаєте голову, чим можна фарширувати качку, щоб було оригінально, то саме цей рецепт вас підкорить. Після приготування радимо подавати м’ясо, посипавши добре обсмаженими грецькими горіхами, й полити кислим журавлиним соусом. Просто нереально смачно, а головне, дуже незвичайно.
- З грибами й кус-кусом. Для цього вам знадобиться каша й шампіньйони. Всі інгредієнти вимити, гриби в сирому вигляді змішати з кашею, додати сир з максимально малим відсотком жирності. Додаєте спеції й прянощі, які подобаються. Наповнюєте качку.
Як фарширувати качку? Просто заповнюєте її улюбленими продуктами й запікаєте. Важливо пам’ятати, що для того, щоб вийшла саме фарширована птиця, завжди зашивайте місце, через яке наповнювали її. У процесі довготривалого приготування є шанс, що начинка розсиплеться по деку й десь сушитиметься окремо, а не всередині качки. Також пам’ятайте, що наповнювати її потрібно дуже рясно, адже в процесі приготування кількість начинки зменшиться в об’ємі. Лише так у вас буде по-справжньому гармонійне поєднання продуктів, а не гарнір і м’ясо окремо.
Ще одна тема, котра турбує господинь, – як приготувати фаршировану качку, щоб вона була соковита. Корисні поради:
- Час приготування розраховуйте, виходячи з ваги пташки. На приготування одного кілограма м’яса знадобиться 40 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо качечка 2 кг, то, відповідно, 80 хвилин і додайте ще 20 для того, щоб підрум’янилася скоринка.
- Використовуйте спеціальний рукав для запікання, а за 20 хвилин до готовності розріжте його, щоб підпекти верх.
- Змастіть шкірку трохи медом: тоді золотиста хрумка скоринка забезпечена.
- Після закінчення приготування одразу виймайте її з духовки, щоб не пересушити. Можна накрити страву фольгою: дати їй трохи відпочити перед подачею.
Якісні продукти, фантазія, бажання. Ніякої магії. Тільки базові знання – і ваша страва буде на рівні ресторанної.