Що вам заважає приготувати найкращий антрекот із телятини?
Антрекот із телятини – це поєднання делікатесного м’яса та духмяних спецій, які підкорять серце будь-якого гурмана. Хочете споглядати на своєму обідньому або святковому столі гарну страву? Тоді розслабтеся й довіртеся нашим рекомендаціям. Ми підготували для вас неймовірно апетитні й нескладні в приготуванні страви.
Якими б привабливими не були ці страви, потрібно обрати якісні продукти. Все, що потрібно для приготування дібраних рецептів, – антрекот із телятини в магазині «М’ясний рай». Тут знають про м’ясо все! Досвідчені спеціалісти ретельно підходять до відбору найкращих сортів м’ясних делікатесів. Зараз у магазині акція: з 08.04 по 14.04 – мінус 20% на всю телятину. Особливо вигідно купувати фермерські котлети з телятини. У вас є шанси приготувати смакоту й при цьому зекономити.
Приготуйте страву з телятини, якою можете пишатися
Найпростіший спосіб приготувати яловичий антрекот – підсмажити його на сковороді. Готують м’ясо на добре розігрітій сковороді на максимально великому вогні. М’ясо не можна пересушувати, оскільки воно втратить смак і соковитість. Досить просмажити 4–7 хвилин (залежить від товщини шматка) з кожного боку.
Якщо при розрізі всередині ви побачите рожевувате м’ясо, нічого страшного: навпаки, це показник ніжності й соковитості страви. Але цей момент допускається лише у приготуванні свіжого витриманого м’яса.
У якості гарніру варто приготувати салат зі свіжих овочів, особливо доречно виглядає капуста та коріандр.
Втомилися від готування – покладіть м’ясо в духову шафу
Просте й дуже смачне м’ясо, запечене в духовці. Щоб антрекот вийшов смачний і соковитий, пропонуємо його замаринувати. Нам знадобляться наступні продукти:
- 700 г антрекоту з телятини;
- 50 мл білого сухого вина;
- 2 ст. л. оцту;
- 2 ст. л. меду;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 50 мл соєвого соусу;
- 2 ст. л. лимонного соку.
М’ясо нарізаємо на порційні шматочки й опускаємо в маринад, у якому змішуються гірчиця, вино, мед, оцет, соєвий соус і лимонний сік. На бажання, можна додати декілька зубчиків часнику й томатну пасту (прихильникам пікантної кухні).
Увага! Якщо у страві використовується соєвий соус, то солі використовувати менше. Інакше можна пересолити продукти.
Рекомендується маринувати м’ясо не менше двох годин. Мають на увазі, що тоді смак інгредієнтів розкриється й наситить ним антрекот. Потім викладаємо страву на деко й відправляємо в духову шафу, розігріту до 250 градусів. На випікання йде близько півгодини, але все ж ми радимо перевіряти ступінь готовності за допомогою дерев’яної палички. Якщо, коли ви проткнете м’ясо, виділяється прозорий сік, страва готова.
Викладіть м’ясо на великі тарілки, доповніть його відварними або приготованими на грилі овочами: перцем, помідорами, кукурудзою або баклажанами.
Занадто зайняті, щоб готувати? Використовуйте мультиварку для приготування антрекоту з телятини
Для сучасних кулінарів мультиварка стала справжнім спасінням. Багато людей не хоче витрачати цінний час на приготування їжі, хоче використовувати його з користю. Перевага техніки полягає в тому, що у процесі смаження або тушкування практично не втрачаються цінні мікроелементи та вітаміни продуктів, зберігається істинний смак і аромат.
Нам знадобляться наступні продукти:
- 500 г антрекоту;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 50 г вершкового масла;
- 2 зубчики часнику.
Ємність для мультиварки змащуємо вершковим маслом, викладаємо порізане на шматки м’ясо. Цибулю рекомендується порізати півкільцями, а часник розчавити. На бажання, до антрекоту можна додати картоплю, нарізану скибочками. Процес приготування залежить від потужності техніки, але в середньому триває не більше 30 хвилин.
Смачного!