Як щодо вареників з м’ясом?
Хто не любить смачно поїсти й при цьому витратити мінімальну кількість часу на кухні? Так, цей варіант припадає до душі багатьом господиням. Часу постійно не вистачає, але потішити себе та своїх близьких чимось поживним і апетитним все ж дуже хочеться. Напівфабрикати – це дуже навіть непоганий варіант. Заздалегідь підготувати собі морозилку з різними продуктами, і в будь-який момент, витративши всього 10-15 хвилин, можна накрити стіл.
Дуже поживними й апетитними є вареники з м’ясом. Це національна українська страва, яка зародилася в Полтаві. Багато хто думає, що це те ж саме, що й пельмені, але насправді взагалі не так. Різниця в тому, що начинка у варениках варена, а в пельмені фарш кладеться сирий Завдяки цьому час, витрачений на варіння, мінімальний, адже варто лише підварити тісто, і ваші обід чи вечеря готові.
Тісто на вареники з м’ясом готувати дуже просто
Більшість господинь віддає перевагу «не заморочуватися» з готуванням і купує такі продукти в магазинах. Чи завжди ви залишаєтесь задоволені своїм вибором? У магазині «М’ясний рай» можна придбати не тільки напівфабрикати найвищої якості, а й свіже добре м’ясо.
Тим, хто нічого не знає про процес приготування вареників, розповідаємо: тільки на приготування тіста для цієї страви йде доволі часу, та й ліпити вареники не півгодини роботи. Тому простіше купити готові. Але якщо ви хочете домашні, можна обрати собі свій особливий рецепт, що має всі шанси стати улюбленим. Найпопулярніший і найпростіший варіант: сода, борошно, яйця та вода. Але є цікавіші варіанти, з якими працювати простіше, і за смаковими якостями тісто суттєво відрізняється.
3 найкращих рецепти тіста на вареники з м’ясом:
- Класика – в оригінальному варіанті це кисломолочний продукт, яйця, борошно, сіль і рослинна олія. Всі інгредієнти кладуть в один глибокий, бажано бляшаний, посуд, і можна вимішувати тісто.
- Заварне – це приголомшливий варіант! Крім того, що з ним дуже просто працювати, воно дуже ніжне та смачне. Досить поставити воду на плиту, довести її до кипіння, посолити та тонким струменем всипати борошно, постійно помішуючи ложкою, а якщо є, то міксером з насадкою для замішування. Коли маса стане густою, можна забирати з плити й додавати борошно доти, поки тісто не перестане бути липким. Потім покласти в холодильник хвилин на 20. Такий рецепт вареників з м’ясом – приголомшливий і незвичайний.
- Смачне тісто без білків. Для такого варіанту вам знадобиться борошно, жовтки, рослинна олія, різні приправи на смак, і, звичайно, сіль. Все змішати до однорідної маси, добре вимісити, і можете починати готувати.
Взагалі, тісто – це такий продукт, якому після замішування потрібно певний час «відпочити». Щоб тісто не завітрювалося й не покривалося скоринкою, яка взагалі недоречна, бажано накривати його харчовою плівкою чи просто чистим рушничком. Тісту досить постояти буквально півгодини, перш ніж ви почнете його ділити й розкатувати.
Вареники з м’ясом – це смачна їжа, доречна завжди
Крім тіста, варто окремо поговорити про приготування головного інгредієнта – начинки. Варіантів, придуманих як гуру у сфері кулінарії, так і досвідченими господинями, дуже багато. Можна готувати з картоплею, капустою, печінкою, сиром, і так до безкінечності перераховувати інгредієнти, використовувані для начинки. Трохи фантазії, і ви можете приготувати солодкі чи солоні апетитні вареники. Звичайно, з м’ясом ця страва не така популярна, бо загалом фарш одразу асоціюється з пельменями. Втім, навіть м’ясні вареники умудряються «унікалізувати». Хтось у фарш додає смажену цибулю, хтось – сиру, дехто додає тертий сир, інший – пасеровані гриби… Загалом, яких тільки рецептів не придумають господині.
Хочете приготувати смачні вареники з м’ясом? Рецепти, за якими варто приготувати:
- Заварні з яловичиною. Як готувати заварне тісто, вам уже відомо. Для начинки знадобиться відварне м’ясо, бажано, шматочок без прожилок. Після того, як ви його зварили, пропустіть через м’ясорубку. Потрібно додати сіль, перець на бажання, свіжий базилік і часник. Бульйон, де варилася яловичина, посолити й довести до кипіння. Кинути туди улюблені приправи, очищену цілу цибулину та, щойно закипить, вареники. Подавати готову страву з вершковим маслом і зеленню. Тут чим більше начинки, тим смачніше. У результаті ви отримаєте страву, де кожен вареник просто танутиме в роті.
- Вареники з м’ясом на пару. Ідеальний варіант тіста – стандартний. Для начинки підійде індичка, курка й трохи яловичини. Все це відварити та зробити рублений фарш. Дрібно нарізати ріпчасту цибулю, натерти свіжий сир, бажано який добре плавиться. Додайте улюблені спеції, і начинка готова. Всім відомо, які ніжні та смачні виходять страви на пару. Подавати їх можна зі сметаною та кропом, а якщо ще приготуєте весняний салатик зі свіжих овочів, буде нереально смачний обід чи вечеря. Є, до речі, й інші варіанти тіста, які оптимально підходять для готування на пару. Але тут, знову-таки, лише ваша фантазія та бажання експериментувати.
- Вареники з м’ясом і капустою. Здивовані? Тут, у принципі, не має значення, яке тісто приготуєте, адже вся фішка в такій цікавій комбінації начинки. Найкращий і найцікавіший варіант – це квашена капуста. Її з цибулею потрібно обсмажити на сковороді. М’ясо – найкраще брати телятину й варити цілим шматком. Тільки потім робити рублений фарш. Також у начинку додайте трохи вершкового масла й різні приправи. Рекомендована трава – базилік і прованські трави. Дуже смачне й незвичайне поєднання приємно здивує та потішить вас.
Варто виділити декілька годин свого часу, і у вас буде їжа, яку завжди зможете швидко зварити й нагодувати домочадців, просто діставши готові напівфабрикати з морозилки. А якщо часу не так багато, можна купити вареники з м’ясом у магазині М’ясний Рай. Зручно, щоб такі страви завжди були під рукою, адже всі знають, як часом нелегко після важкого дня ще щось готувати.
Приємно тіште цікавими рецептами й ідеями себе та своїх близьких.