5 ідеальних маринадів для шашлику
Хочете смачного шашлику, що тане в роті? Головне – купити якісне, свіже м’ясо і правильно його замаринувати. Але і це не все. Правильно приготовлений маринад для шашлику – гарантія незрівнянної м’ясної страви, яку гідно оцінять всі ваші гості. Саме від маринаду буде залежати кінцевий результат.
Однак зробити маринад не завжди просто, адже сьогодні рецептів дуже багато і нерідко буває складно підібрати особливий. Розглянемо найпопулярніші і прості маринади для шашлику.
Класичний маринад
Найпопулярніший і простий маринад для шашлику з мінімуму інгредієнтів. Щоб його приготувати достатньо взяти:
- М’ясо – 1 кг.
- Ріпчасту цибулю – 3 головки.
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо м’ясо шматочками.
- Додаємо цибулю кільцями, потім спеції, добре перемішуємо.
- Залишаємо маринуватися 24 години.
Маринад на кефірі
Приготувати ідеальний маринад на кефірі легко. Для цього вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів:
- Свинина – 500 г.
- Кефір – 1 л.
- Ріпчаста цибуля – 2 головки.
- Спеції – сіль, перець, кінза.
Спосіб приготування:
- Нарізати свинину шматочками і викласти зверху кільцями ріпчасту цибулю (це буде перший шар).
- Приправити м’ясо за смаком, а потім залити кефіром.
- Другий шар робимо аналогічно.
- Залишити маринуватися на добу.
Маринад з імбиром і соєвим соусом
Для цього маринаду найкраще підійде свіжий імбир, а не сушений.
В цьому маринаді інгредієнтів теж небагато:
- Яловичина (але можна і свинина) – 500 г.
- Корінь імбиру – 2 см.
- Соєвий соус – 4 ст. ложки.
- Червоний перець мелений.
Спосіб приготування:
- Наріжте яловичину великими шматочками, потім натріть на тертці імбир.
- До м’яса додайте імбир і червоний перець, перемішайте.
- Додайте соєвий соус і залиште маринуватися приблизно на 4 години.
Маринад з гірчицею
Цей маринад особливо підійде для тих гурманів, які люблять гірчицю. Маринад на основі гірчиці додасть м’ясу особливого смаку, зробить його дуже м’яким і делікатним.
Ось список всіх необхідних інгредієнтів:
- Свинина.
- Гірчиця – 1 ст. ложка.
- Майонез – 2 ст. ложки.
- Ріпчаста цибуля – 4 головки.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Хмелі-сунелі.
- Лавровий лист.
Спосіб приготування:
- М’ясо наріжте на шматки, потім перемішайте з усіма приправами, гірчицею і майонезом.
- Викладіть шарами м’ясо і цибулю.
- Додайте сік лимона.
- Залиште маринуватися приблизно на 6 годин.
Пивний маринад
Такий оригінальний «хмільний маринад» для шашлику дуже популярний. В процесі обсмажування м’яса весь алкоголь випаровується, м’ясо виходить соковитим і м’яким, а його смак просто приголомшливим. Для маринаду краще використовувати не пастеризоване пиво.
Інгредієнти:
- М’ясо – 2 кг.
- Світле пиво – 600 мл.
- Ріпчаста цибуля – 4 головки.
- Часник – 2 зубчики.
- Чорний, червоний перець, сіль – за смаком.
- Коріандр – 2 ч. ложки.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати, додати нарізану цибулю, спеції і часник, перемішати.
- Залити пивом.
- Залишити маринуватися на 6 годин.
І, наостанок, проста, але дуже слушна пораду: для маринування м’яса краще використовувати великий емальований, а не алюмінієвий посуд. І ще: м’ясо для шашлику обов’язково має бути свіжим, а не замороженим.
Яке м’ясо для шашлику обрати – вирішувати вам, адже все залежить від особистих уподобань. Для шашлику підійде свинина, яловичина, баранина, індичка, курка.
Маринад для шашлику, приготований за найкращими рецептами, додасть шашлику неповторного смаку, зробить м’ясо ніжним і соковитим.
Де купити маринований шашлик?
Купити свіже фермерське мариноване м’ясо для шашлику ви можете в магазині «М’ясний Рай». Тут завжди величезний вибір маринованого м’яса з лопатки і ошийку для шашлику за прийнятними цінами. У продажу свіжа і якісна м’ясна продукція, тому вона абсолютно безпечна, поживна і корисна для здоров’я. В якості маринаду використовуються виключно натуральні прянощі, які роблять маринад максимально смачним і корисним. М’ясо для шашлику в маринаді продається у вакуумній упаковці, що дуже зручно і практично.
Готове мариноване м’ясо, придбане в магазині «М’ясний Рай», зробить ваш шашлик ароматним, м’яким, соковитим і неймовірно смачним. Побалуйте себе і своїх друзів ідеальним шашликом!