Свинячі реберця. Гриль? – гриль!
Що може зрівнятися з ароматним шашликом, проведенням часу на природі, відчуттям літа? Правильно! Тільки свинячі реберця на грилі! Це чудова частина свинячої туші, яку можна запекти, обсмажити, відварити. Приготовані на вугіллі на решітці вони будуть гідною альтернативою звичному м’ясу на шампурах. Ніжне м’ясо на кістці нікого не залишить байдужим.
Види свинячих ребер
Трохи теорії. При виборі ребер варто знати, що вони можуть бути вирізані:
- з кореєчного відрубу;
- з грудної частини туші.
Різниця значна. Кореєчний відруб (спинна частина) належить до малонавантаженої частини туші, що обумовлює виняткову ніжність м’яса. Реберця цієї частини не вимагають, як правило, особливих хитрощів при підготовці. Їх досить посипати сіллю і перцем і відразу викладати на решітку. Малий вміст жиру – особливість цієї частини, що передбачає недовге приготування (їх легко пересушити).
М’ясо ребер грудини більш жорстке і вимагає попереднього маринування, але фінальний смак готової страви вартий витраченого часу.
Ребра продаються, як правило, пластом і важать від кілограма до півтора, і половина цієї ваги доводиться на кістки. Приготування не слід відкладати надовго: 2-3 дні в холодильнику – граничний термін.
Маринування і соусування
Маринування м’яса сприяє посиленню смаку і пом’якшенню текстури. Головне – почуття міри. При сухому способі достатньо ночі в холодильнику для набуття насиченого аромату. Хоча маринування у вині може бути більш тривалим, але це вказується в рецептурі.
При використанні соусу слід знати, що його застосовують в кінці приготування незалежно від способу готування. Соус може підгоріти, при готуванні на відкритому вогні є ризик займання. Соусування готової страви знижує ці ризики.
Температура
По виду свинячих реберець складно визначити ступінь готовності. Найбільш надійно скористатися термометром. Показник в 65 градусів – готовність страви.
Варто знати. При запіканні реберець в духовці їх краще викладати на решітку, під яку встановити деко. Такий спосіб дозволить гарячому повітрю вільно циркулювати і забезпечить хороше всебічне обсмажування.
Реберця на грилі
Знадобиться близько 2 кг грудних ребер, а також приправа і соус барбекю.
Для соусу:
- томатний кетчуп – 400 мл;
- вода – 1 ст.;
- коричневий і білий цукор – по 90 г;
- мелений чорний перець – пів ст. л;
- порошок сухої цибулі – пів ст. л;
- суха гірчиця – пів ст. л;
- сік половини лимона;
- яблучний оцет – пів ст.;
- вустерський соус – 1 ст. л.
Приправа барбекю складається з 100 г паприки, 50 г цукру і 1 ч. л порошку сухої цибулі. Все змішати, відставити убік. Для соусу знадобиться близько 60 г цієї суміші, залишок в закритій ємності може зберігатися тривалий час.
Компоненти соусу змішати і варити на малому вогні не менше 2-х годин (не накривати!).
З ребер видалити (якщо є) зайвий жир і плівки. Густо натерти приправою і залишити на холоді на час до доби.
Гриль розігріти. Коли температура в зоні непрямого жару буде 130-140°С, ребра викласти на решітку і готувати не менше двох годин, після чого перевернути і готувати годину. Готова страву нарізається, поливається соусом і подається.
Глазур для реберець
Глазур для м’яса надає йому незвичайної естетики і смаку, перетворюючи його у шедевр. Один з багатьох способів пропонується нижче.
Склад:
- оцет – пів ст.;
- цукор – пів ст.;
- кетчуп – 1 ст.
З оцту і цукру зварити сироп. Готується він близько 10 хвилин при безперервному помішуванні. Готовий сироп повинен бути досить в’язким і тягучим. Після того, як він знятий з вогню, в нього слід влити кетчуп і вимішати вінчиком. Глазурується м’ясо за 5-10 хвилин до готовності, інакше глазур підгорить.
Охолоджені свинячі реберця, купити можна у фермерському магазині «М’ясний Рай». Тільки тут перевірені постачальники, надійні умови зберігання, гарантія свіжості! Відмінний асортимент супутніх товарів, як-то – приправи, натуральні соуси з ягід і овочів, спеціальне гриль-меню власного виробництва. Переходьте за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/rebrishki-svinnie/ і замовлення (для жителів Києва та області) буде доставлене до порогу!
Спеціальна пропозиція – замариновані, підготовлені реберця для смаження і гриля. Клікайте https://myasnuyray.com.ua/ua/product/pork-ribs-marinad/ і замовляйте ароматний продукт!