Вареники з куркою – легко і ситно
Вареники. Звичні та такі, що ніколи не приїдаються. Вони недарма заслуговують того, щоб їх ніжно любити. Готувати по буднях і святах. До сніданку, обіду й до вечері. Вареники з м’ясом, картоплею, сиром. Окрема тема – солодкі начинки, фрукти і ягоди. Вареники надзвичайно універсальні, смачні й улюблені. Всіма. Дорослими, підлітками. Дітьми та старими. Кожен знайде для себе улюблену начинку і рецептуру. Особливо ніжні вареники з начинкою з курячого м’яса. Спробуємо?
Ніжні вареники з куркою
Нам знадобиться для тіста:
- 500 г борошна;
- 400 г картопляного крохмалю;
- 4 яйця;
- холодна вода (скільки візьме тісто).
Для начинки:
- 600 г курячого філе;
- 3-4 середні цибулини;
- по 1 ст. л рослинної олії та вершкового масла;
- невеликий пучок зелені (кріп з петрушкою);
- сіль.
Змішати крохмаль з борошном, просіяти і сформувати у формі конуса. Яйця розмішати виделкою або вінчиком з невеликою кількістю (близько 50 г) води і влити в тісто. Підсолити. У міру необхідності, в процесі вимішування тіста, слід додавати по столовій ложці води. Тісто має вийти гладким, однорідним, не липнути до рук. Сформований ком обернути харчовою плівкою і відставити на 20 хвилин.
У підсоленій воді відварити куряче філе до готовності. Дати трохи охолонути і подрібнити в м’ясорубці. Цибулю, нашатковану кубиками, підсмажити до світло-золотистого кольору на рослинній олії. Половину перекласти до підсоленого і приперченого фаршу і перемішати. Додати подрібнену зелень.
В решту цибулі додати вершкове масло, для кращої карамелізації можна присипати дрібкою цукру і ще трохи протушкувати. Цибулева маса повинна трохи потемніти і стати в’язкою.
Тісто розкачати на припиленому борошном столі до товщини 3 мм і тонким стаканом або спеціальною формою вирізати кружечки. Покласти в середину ложку фаршу, защипнути краї.
Варити вареники не більше 5 хвилин після того, як, опущені в киплячу воду, вони спливуть. При подачі викласти на блюдо і прикрасити карамелізованою цибулею.
Дуже цікавий рецепт вареників з пікантною начинкою, приготовленої за рецептом крилець Баффало, улюбленої їжі Америки. Це обсмажені у киплячій олії крила з гострим соусом, селерою і морквою, під соусом з блакитного сиру. Отже, готуємо.
Вареники з курячою начинкою Баффало
Для тіста знадобиться:
- півсклянки дуже (!) холодної води;
- дрібка солі;
- 1 яйце;
- 1,5 ст. муки.
Для начинки:
- 300 г курячого фаршу;
- півсклянки олії;
- 1 цибулина;
- 2-3 стебла селери;
- 1 морква;
- 1-2 яйця;
- 50 г соусу «Баффало»;
- жменя зеленої цибулі.
З холодної води, в якій розмішати яйце, і муки замісити некруте тісто. Сформувавши ком, накрити харчовою плівкою і дати відпочити.
На середньому вогні у рослинній олії обсмажити нарізану чверть кільцями ріпчасту цибулю. Посолити і поперчити. Додати подрібнене стебло селери і продовжувати смажити до його розм’якшення. Зняти з вогню до охолодження. В окремій ємності збити одне яйце, влити його в остиглу суміш цибулі. Змішати всі з сирим курячим фаршем, гострим соусом і сіллю до однорідності.
Припилити борошном стіл. Тонко розкачати тісто, вирізати з нього кружечки. Покласти на середину кожного по ложечці фаршу, защипнути краї і обсмажити з двох сторін на рослинній олії до рум’яного кольору. Після слід додати пару ложок води і протушкувати під кришкою близько 5 хвилин. Робити це потрібно, розклавши вареники в один шар, інакше вони злипнуться.
Для приготування сирного соусу потрібно:
- 120 г сметани;
- 70 г сиру з блакитною пліснявою, чий пікантний смак доповнить гостроту соусу «Баффало»;
- пара ложок лимонного соку;
- сіль і мелений білий перець.
Сир розім’яти виделкою, додати сметану, сік і спеції та ретельно перемішати. Подавати готові вареники з сирним соусом, нарізаною брусочками морквою і паличками селери.
Де купити вареники з куркою
Інтернет-магазин «М’ясний Рай» пропонує відмінний асортимент напівфабрикатів. Для того, щоб купити чудові вареники з курячим м’ясом, досить перейти за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/vareniki-s-mjasom-kuricy-1-kg/ в каталог магазину. Вибір продукції порадує, а домашня якість і смак готової страви приємно здивує!