Качине м’ясо – радість смачної їжі
Качку ніяк не назвеш легким продуктом. Та й для жироспалювальної дієти вона малопридатна. Не зовсім показана вона й дітям, особливо маленьким. Але життя не складається з дієт. Не шукаємо ж ми в коньяку або хамоні користь для дитячого харчування?
Качка – це поема смаку, задоволення від гарної їжі і для здорової людини – беззаперечна користь! Качине м’ясо – просто комора Омега-3 і Омега-6 поліненасичених кислот, великої кількості жирів, які сприяють очищенню організму від токсинів, значної кількості вітаміну А, що підтримує здоровий зір.
Та й просто запечена рум’яна качка з «лакованою» шкіркою – верх насолоди смачною їжею. Качку можна смажити, пекти, тушкувати. Готувати смачний бульйон для перших страв. Фарширувати і використовувати для м’ясних паштетів. Ця швидко зростаючий птах популярний майже у всіх кухнях світу.
Дуже популярна в нашій кухні фарширована качка. Її можна начинити яблуками, апельсинами, кашею і грибами. Незвичайно хороша качка з грушами. Прекрасне це м’ясо, підкреслене фруктовими соусами. Поєднання аромату фруктів і кислинки дає ні з чим не порівнянний букет з особливим смаком качиного м’яса!
Іспанська кухня. Качка з м’ятою і медом
Святкова страва, яка стане акцентом ошатного столу.
Знадобиться:
- качка вагою близько 2-х кг;
- пучок м’яти;
- 1ст. л меду;
- 1 лимон;
- невеликий качан білокачанної капусти;
- 100 г вершкового масла;
- винний оцет;
- коричневий цукор;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Подрібнюємо зелень м’яти, додаємо цедру лимона, 1 ч. л меду і вершкове масло.
Вимиту і обсушену качину тушку натираємо сіллю і вершковим маслом, м’ятну суміш кладемо всередину. Підготовлену качку поміщаємо в духову шафу при температурі близько 190°C на півтори години.
Капуста тонко шинкується і обсмажується в невеликій кількості масла. Після додається оцет і коричневий цукор і все тушкується до готовності близько 15 хвилин. Подрібнюється лимон, додається мед і цукор, і суміш нагрівається близько 3-4 хвилин. Після додається залишок м’яти і трохи настоюється.
Готова качина тушка гарнірується капустою і поливається невеликою кількістю лимонного соусу. Решта соусу подається окремо.
Як не пересушити м’ясо
Однією з проблем приготування качиної тушки в духовці є ризик пересушити м’ясо і зробити його жорстким. Адже, за правилами запікання м’яса, на кожен кг продукту потрібна 1 година при температурі не менше 180°С. Цей час, звичайно, дещо варіюється в залежності від віку тварини або птиці, структури м’яса, особливостей духової шафи.
Хорошим рішенням буде:
- приготування начинки окремо (що скоротить швидкість прогрівання та, відповідно, час готування);
- розміщення під решіткою дека з водою.
Це дозволить використовувати меншу температуру і дещо збільшити час приготування. Добре також додати у воду трохи вина або натурального оцту (пару ложок).
Правильним буде періодично поливати м’ясо жиром, що виділятиметься, це разом з водяною парою, не дасть птиці пересохнути.
Де купити качку
Прекрасне свіже м’ясо, чудовий асортимент птиці і різноманітної м’ясної продукції пропонує інтернет-магазин «М’ясний Рай». Надійні постачальники, демократичні ціни дозволяють отримувати відмінні страви для повсякденного і святкового меню, скоротять час перебування на кухні.
Відмінні качині тушки можна придбати, просто перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/product/utinoe-tushka/ в каталог продукції магазину, не турбуючись про якість і надійність продукту, які завжди залишаються відмінними.