Телятина – кращі рецепти для всієї родини, готуємо разом з магазином М’ясний Рай
Телятина – найцінніший продукт тваринництва. Вона багата на мікроелементи і вітаміни групи В. Її великий плюс в легкій засвоюваності, тому телятину рекомендовано приймати дітям і вагітним жінкам. М’ясо можна тушкувати, запікати, смажити, варити, сушити, подавати в сирому вигляді (тар-тар і карпачо). Першосортна телятина з магазину «М’ясний рай» просто тане у роті, тому її розкуповують з полиць миттєво.
Охолоджені відбивні з телятини в магазині «М’ясний Рай» – це продукт універсального застосування. Биточки завжди виготовляються з найніжнішої частини філе, мають гарну текстуру, колір, аромат. Варто один раз приготувати обід з телятини, і ця страва стане улюбленою для всієї родини. На відміну від яловичини, вона готується набагато швидше, що значно спрощує процес приготування їжі. Тварин для виробництва м’яса і субпродуктів вирощують в екологічно чистих регіонах на сучасних фермах в прекрасних умовах. Відбивні зручні тим, що їх можна заготовити, зберігати в морозильній камері, діставати при необхідності, розморожувати і готувати.
Відбивні з цього виду м’яса підходять для приготування бефстроганов і багатьох інших страв. Воно поєднується з різними спеціями, любить базилік, орегано (материнка), розмарин. Прихильників здорового харчування все більше в світі і м’ясо телят молочних порід відмінно доповнить раціон будь-якої людини, що стежить за своїм раціоном.
Відбивні з телятини з ананасами під сиром
Консервовані ананаси відмінно доповнять смак молодого червоного м’яса. Блюдо запікається в духовці, відмінно підійде для святкового столу. Готується дуже швидко і просто. Продукти для цього рецепта продаються скрізь. Головне – вибрати якісне м’ясо першого ґатунку. На те, щоб запекти відбивні з ананасами піде 30 хвилин.
Інгредієнти на 4 порції:
- Відбивні 8 шт.;
- Цибулина 1 велика біла;
- Ананаси консервовані 1 банка;
- Сир твердий російський 200 грам;
- Сіль, перець за смаком.
Візьміть заготовки відбивних, посоліть, поперчіть з обох сторін. Деко протріть вершковим маслом, покладіть телятину. Цибулину наріжте тонкими кільцями і покладіть на м’ясо, потім шар з ананасів. Зверху натріть сир на крупній тертці.
Добре розігрійте духовку і за температури 180 градусів запікайте на середньому рівні. Після приготування, не поспішайте діставати деко, хай відбивні постоять ще хвилин 15. Все готово, можна подавати з овочевим салатом і будь-яким гарніром. Смачного!
Класичні відбивні з телятини
Кожна господиня знає, що секрет хороших биточків залежить від вибору м’яса і кляра. Тому рекомендуємо взяти телятину, з неї відбивні виходять соковитими, ніжними, смачними. Для панірування необхідно взяти борошно пшеничне вищого сорту. Повірте, продукт високої якості дуже відрізняється навіть від першого сорту. Найменший помел, повітряна текстура борошна не заб’є м’ясо при обвалюванні.
Інгредієнти на 4 порції:
- Телячі відбивні 12 штук;
- Яйця курячі 6 шт;
- Сіль, перець;
- Панірувальні сухарі;
- Борошно пшеничне вищого ґатунку;
- Олія рослинна рафінована для обсмажування.
Візьміть заготовки з м’яса, добре відбийте під харчовою плівкою розтягуючи биток від центру до краю. Посоліть, поперчіть з обох сторін. Панірувальні сухарі висипте в одну тарілку, борошно в іншу, яйця з сіллю збийте в третій. Візьміть відбивну, занурте в борошно, зайве струсіть, потім в збиту яєчну суміш. Потім в панірувальні сухарі і знову в яєчний кляр. Цю заготовку обсмажуйте на добре розігрітій сковороді.
Ні в якому разі не перегрівайте олію, інакше вона згорить, буде стріляти при смаженні. По-перше, можна отримати сильні опіки, по-друге, відбивні згорять. Засмажувати з двох сторін до золотого кольору. Після перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла. Посмаживши всі відбивні розкладіть їх на блюді, прикрашеному листям салату і подавайте на стіл.
М’ясна листкова запіканка з овочами і телятиною
Цей варіант запіканки є дуже ситним. Листкова запіканка – прекрасний обід для всієї сім’ї. Хороший він тим, що можна додати будь-які овочі за смаком. У рецепті немає майонезу і жирних інгредієнтів. Абсолютно всі продукти можна взяти на городі, купити в магазині. Більш того, ви можете зробити овочеві заготовки на зиму і при необхідності готувати телячу листкову запіканку круглий рік.
Інгредієнти на 4-5 порцій:
- Відбивні 0,5 кг;
- Кабачок 1 середній;
- Морква 1 велика;
- Баклажан 1 середній;
- Картопля 0,5 кг;
- Цибулина біла 1 велика;
- Помідори черрі 200 гр;
- Сіль перець за смаком
- Сир твердий російський 250 гр.
Промийте всі овочі, картоплю, цибулю, моркву слід почистити. Всі овочі нарізати товщиною 0,5-1 см. Візьміть форму для запікання з високими краями. Змастіть її рослинною олією. Першим шаром викладіть картоплю, другим моркву. Далі шар м’яса і зверху в довільному порядку інші овочі. Перекладайте запіканку чергуючи шари. Поки ви будете складати листкову запіканку, включіть духовку. Нехай розігріється до 180 градусів. Поставте форму з м’ясом і овочами в духовку на середній рівень. Запікати 30 хвилин. Потім розкласти рівномірно помідори черрі і рясно посипати твердим сиром. Залиште ще на 15 хвилин. Потім вимкніть духовку і дайте настоятися смачному обідові ще 10 хвилин. Сир розплавиться і перетворитися в рум’яну скоринку. Запіканка у власному соку без майонезу і важких продуктів готова до вживання. Смачного вам і вашій родині!