Суп з перепілки: вишукана страва для гурмана
Багато хто з нас споживає перепілку. Вона відрізняється м’яким і насиченим смаком. Цей продукт універсальний, адже легко прикрасить будь-який святковий стіл. М’ясо дієтичне, тому ідеально підходить малюкам.
З цієї птиці можна приготувати найрізноманітніші страви. Найпопулярніша – суп з перепілки. Для нього знадобиться мінімум інгредієнтів, а смак здивує кожного гурмана.
Дуже важливо вибрати свіже якісне м’ясо. Адже саме від нього залежить смак страви. У магазині «М’ясний рай» ви знайдете широкий асортимент продукції, що відповідає всім стандартам якості. Більше немає потреби витрачати час на пошуки птиці в супермаркетах: зробіть замовлення прямо на сайті, і вам доставлять товар у короткий термін.
Суп з перепілки: смачно і корисно
Перепелине м’ясо містить велику кількість білків. Це сприяє набору м’язової маси. Тому воно таке популярне в спортсменів. Також варто відзначити, що цей продукт низькокалорійний і містить такі вітаміни, як А, Н, К, В, а також магній, калій і залізо.
Споживаючи суп з перепілки, ви покращите роботу серцево-судинної системи та головного мозку, підвищите імунітет. Цю страву варто включити в раціон людям похилого віку, адже м’ясо містить зовсім невелику кількість холестерину.
Перепілка ідеально підходить тим, хто переніс складні операції чи страждає на хронічні захворювання. Вона добре засвоюється організмом, насичуючи його потрібними мікроелементами. Її найкраще готувати на пару, щоб зберегти всі корисні властивості.
Суп з перепілки для дітей: перший прикорм
Традиційно для дитячого меню використовують курку, кролика та телятину. Але нерідко батьки вдаються до невеликих експериментів, включаючи в раціон малюка перепілку. Адже, як відомо, її м’ясо найкраще для першого прикорму. Страви з цієї птиці починають давати дитині десь із восьми місяців.
М’ясо можна готувати в пароварці. До нього в якості гарніру підходять овочі й різні каші. Потрібно плавно перейти від пюре до повноцінних шматочків м’яса.
Суп з перепілки для дітей містить тільки корисні продукти: моркву, цибулю, щавель і картоплю. Він простий у приготуванні й дуже корисний. Спочатку потрібно порізати птицю на невеликі шматочки, щоб вона добре проварилася близько 30 хвилин. Після чого в бульйон додаються овочі. Далі суп потрібно остудити, відділити м’ясо від кістки, дрібно нарізати й покласти в тарілку. Тепер страва готова до споживання.
Як приготувати суп з перепілки: швидко й просто
М’ясо перепілки дуже популярне в кухарів. Ця птиця не потребує якоїсь спеціальної обробки й не має великого прошарку жиру, як качка. Додаючи оригінальні компоненти, страва отримує вишуканий насичений смак.
Цей продукт найчастіше смажать або запікають у духовці. Але найкориснішим з нього виходить бульйон, який потім можна використовувати для соусів.
Далі ми розглянемо, як приготувати суп з перепілки. Вам знадобиться виконати наступне:
- Підготуйте заздалегідь такі інгредієнти: моркву, цибулю, картоплю, перепілку, сіль, воду, чорний перець і зелень.
- Птицю розділіть на шість частин: два окости, крильця, грудка та хребет. Потім покладіть їх у каструлю, залийте водою й варіть півгодини. Не соліть бульйону: так м’ясо звариться швидше.
- Далі почистіть овочі й наріжте кубиками картоплю та моркву, а цибулю додайте цілком.
- Коли птиця стане м’якою, киньте в каструлю інші продукти, а також дві ложки кукурудзяної крупи.
- Якщо готуєте для малюка, не додавайте перцю.
- Подавайте суп теплим з невеликою кількістю зелені.
Перепелине м’ясо має унікальні корисні властивості, тому підходить як маленьким дітям у вигляді прикорму, так і людям похилого віку. Включіть цей продукт до свого раціону, щоб підвищити імунітет і покращити роботу організму загалом.