Реберця в духовці: страва на кожен день
Телячі реберця незамінні на нашому столі. Це корисна й ситна їжа, яка ідеально доповнює повсякденний раціон. Цей продукт чудово поєднується з картоплею й кашами, адже є доволі універсальним. Замаринувавши його в різних маринадах, ви отримаєте щоразу нову страву з унікальним смаком.
Найкраще приготувати реберця в духовці. Так ви збережете всі смакові якості продукту. Ця страва стане коронною на святковому столі. До неї можна додати картоплю, яка, просочившись спеціями, здивує навіть завзятого гурмана.
Щоб обрати якісне м’ясо, не витрачайте часу на ходіння по супермаркетах. Скористайтеся послугами магазину «М’ясний рай». Тут ви знайдете найрізноманітніший асортимент продукції високої якості, що відповідає всім стандартам.
Маринад для реберець у духовці: готуємо без труднощів
Телячі ребра мають специфічний запах, тому перед запіканням їх потрібно добряче промаринувати. Для маринаду вам знадобляться такі інгредієнти: томатна паста, соєвий соус, мед, гірчиця, оцет і фруктові або ягідні соки, на ваш вибір.
Ребра замочують на певний час для того, щоб м’ясо на кістці стало м’яким і соковитим. Просочившись спеціями, воно здивує поєднанням незвичайних смаків.
Щоб легко й швидко приготувати маринад, змішайте в спеціальній ємності томатний кетчуп, вишневий сік (чи будь-який інший), мед, часник, олію та оцет. Потім поставте каструлю на плиту й варіть суміш близько 20 хвилин. Після чого залліть готовим соусом ребра.
Запечені реберця в духовці – прикраса святкового столу
Якщо до вас несподівано завітали гості, а в холодильнику зовсім небагато продуктів, та є ребра, ви зможете здивувати друзів незвичайною й дуже смачною стравою. Її готувати легко й швидко. Вона не тільки ситна, а й корисна.
Дуже важливо приділити особливу увагу якості цього продукту. Далі розгляньмо, на що звернути увагу під час купівлі:
- Віддайте перевагу м’ясу молодої тварини.
- Натисніть на м’ясо: якщо виїмка від пальця довго не зникає, відмовтеся від цього товару.
- Понюхайте ребра, їхній запах має бути приємний і трохи солодкуватий.
- Беріть одразу декілька кілограмів продукту. Більшу його частину займають кістки, тому може так вийти, що дістанеться не всім гостям.
М’ясо, що знаходиться на кістці, дуже корисне. Воно містить такі вітаміни: В, С, Е, РР, амінокислоти та мікроелементи: кальцій, магній, залізо та селен. Споживання цього продукту покращує кістково-м’язову тканину. Також знижується ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Ребра – це унікальний продукт, адже можуть використовуватися для супів, салатів і закусок. Багато кухарів віддає їм перевагу для створення незвичайних страв з насиченим смаком.
Як смачно приготувати реберця в духовці: покроковий рецепт
Ребра зможе приготувати людина навіть з невеликим досвідом у кулінарії, оскільки для страви знадобиться мінімум компонентів. Перш за все, варто приділити увагу якості продукту. М’ясо має бути без плям, мати приємний рожевий колір.
Щоб запекти реберця в духовці, виконайте наступне:
- Вам знадобляться такі компоненти: картопля, сіль, оливкова олія, лавровий лист, телячі ребра, часник, кріп, перець.
- Підготуйте маринад. Залліть ним ребра й залиште на декілька годин у холодильнику, щоб м’ясо просочилося спеціями. Потім вийміть продукт із посуду й обітріть паперовим рушником, забравши великі частинки спецій.
- Картопля запікатиметься разом зі шкіркою. Добряче вимочіть її та розріжте на чотири частини.
- Використовуйте рукав, щоб усі продукти просочилися соком м’яса й маринаду. Складіть у нього ребра, картоплю та лавровий лист. Запікайте близько години, розігрівши духовку до 200 градусів.
- Щоб отримати хрумку скоринку, використовуйте режим гриль, розріжте рукав і залиште в духовці ще на 10 хвилин.
Викладіть готові ребра й картоплю на гарну тарілку та подавайте до столу з будь-якими гострими соусами. За допомогою цього рецепту ви легко зможете здивувати своїх гостей вишуканою стравою.