Печінка індички – рецепти страв для справжніх гурманів
Як часто трапляється так, що хочеться чогось смачненького, але не знаєте, чого саме. Вічне запитання, що тривожить свідомість кожної господині: що приготувати?! Постійно в пошуках нових, цікавих і, головне, смачних рецептів.
Звичайно, м’ясо для багатьох – це продукт, який можна їсти вічно. Велика кількість варіацій його приготування – це, звісно, добре, але що, якщо хочеться чогось нового, незвичайного й цікавого? А, до того ж, тепер бажають не тільки смачно, а й корисно харчуватися.
Як щодо субпродуктів? Багато хто в принципі не переносить такий продукт, але якщо його правильно приготувати, то можна приємно здивуватися тому, яка смакова палітра для вас відкриється. До прикладу, печінка індички.
А ще страви з такого продукту дуже корисні. Вітаміни, які входять до його складу, допомагають нормально функціонувати багатьом органам. Люди, що страждають на анемію, взагалі повинні споживати індичу печінку майже кожного дня. У дитячому віці її споживання сприяє гармонійному розвитку міцних кісток і суглобів. Хворі на цукровий діабет можуть замінити цим продуктом м’ясо. Він також добре насичує організм корисними й потрібними для життя речовинами. Людям із зайвою вагою зловживати цією печінкою не варто, оскільки вона жирніша, ніж у інших птиць, але все ж урізноманітнити раціон часом цілком реально.
Не полюбляєте субпродуктів? Ви просто не знаєте, як смачно приготувати печінку індички!
Для початку варто правильно її обрати. Якщо хочете отримати користь від продукту, то варто знати деякі правила. Не купуйте замороженої печінки. Потрібно брати тільки охолоджену. Уважно дивіться на її структуру: вона має бути однорідною та гладкою. Запах не повинен бути різкий, а червоно-коричневий колір – це норма.
Перед тим, як почати приготування страви з такого субпродукту, потрібно його правильно підготувати. Отже, добре промити, позбавити зайвого жиру, перевірити, щоб усі прожилки були без запеченої крові.
5 найкращих способів приготувати печінку індички:
- Печінка з яблуками – це неймовірно смачне й незвичайне поєднання, просто чудова страва зі своїм ароматом, печеня, що тане в роті. Для цього знадобляться яблука твердих сортів без шкірки й серцевини. Їх варто нарізати дольками невеликого розміру. Підготовлений субпродукт нарізати великими кубиками. Фіолетову цибулю нарізати півкільцями. З приправ варто обрати хмелі-сунелі, духмяний перець і сіль. У розігріту сковороду кладете субпродукт, трохи обсмажуєте, додаєте цибулю та яблука. Щойно фрукт пустить сік, змішуєте приправи, додаєте їх до страви та закриваєте кришкою. Час приготування – 25-30 хвилин. Подавати можна з будь-яким гарніром. Смачно поєднується зі всім печінка індички. Рецепт приготування простий, але результат чудовий.
- Печінка в сирному соусі. Для цього знадобиться морква, нарізана дрібними кубиками, цибуля кільцями, звісно, печінка соломкою, для яскравості й смаку болгарський перець (можна взяти три різних кольори: жовтий, зелений і червоний), пармезан і моцарела. Окремо обсмажити печінку. Тим часом цибуля з морквою томиться на повільному вогні. Коли субпродукт отримає симпатичну скоринку (для цього знадобиться хвилини 3-4), можете печінку перекласти в сотейник із цибулею та овочами. Через декілька хвилин тушкування додайте моцарелу. Вона має розплавитися – зазвичай це займає хвилин 5. Перці соломкою нарізати й трохи припустити на гарячій сковороді. Коли ця страва з печінки індички стане готова, подаєте її на тарілці, прикрашаєте перчиками, а зверху посипаєте пармезаном. Просто смакота.
- Печінка в духовці з овочами. Цей рецепт, звичайно, займає трохи більше часу, ніж просто обсмаження, але в результаті виходить надзвичайно смачна страва. Багато хто вважає, що це найкращий спосіб приготування печінки, який лише існує. Для цього знадобляться горщики, котрі можуть знаходитися в духовій печі при високій температурі. Каша кус-кус, печінка, цибуля, морква, зелений горошок, спаржа, томатна паста та сметана, сіль, перець за смаком. Усе змішуєте в одному посуді та ставите духовку на 180 градусів. Час приготування – 30-35 хвилин, але за 5 хвилин до вимкнення потріть твердий сир. Власне, на цьому питання, як готувати печінку з індички, у вас уже відпадає.
- Салат з кедровими горіхами й печінкою. Така страва готується без проблем. Вона цілком може зайняти своє почесне місце на святковому столі. Для цього підготовлений субпродукт нарізаєте соломкою, замочуєте його в лимонному соку та білому вині. Також знадобляться листя салату, помідори, нарізані кубиками (бажано жовті), болгарський перець соломкою, крупно нарізані шампіньйони. Обсмажити все це з мінімальною кількістю олії, після цього на декілька хвилин додати туди печінку, змішати всі продукти й дати постояти. Викласти все це в салатницю, заправити соєвим соусом і трохи гірчицею горошком, все посипати горішками – і ваша страва готова до подачі. Виходить такий теплий салат.
- Печінка у вершковому соусі – просто пальчики оближеш. Печінку обсмажити окремо від ріпчастої цибулі, довести все до готовності, а далі змішати разом і залити вершками 15% жирності, додати борошно, щоб у результаті вийшла густа суміш. І ось вона, ідеальна печінка індички. Рецепт дуже простий і швидко готується, але на смак це просто казка.
Такий корисний поживний продукт може потішити ваших домочадців і гостей. А от для господинь чудова й радісна новина, що готувати цей продукт швидко й просто. Багато хто вважає, що страви з такого продукту трохи гірчать, це буває через неправильно обраний субпродукт чи погану підготовку, а загалом печінка ідеальна. Тому, як приготувати печінку індички без гіркоти – це питання після представлених рецептів і порад відпадає.
Хочете частіше балувати рідних смачними і корисними стравами? У магазині М’ясний Рай Ви завжди знайдете свіже м’ясо індички для своїх кулінарних шедеврів.