Не знаєте, що робити з антрекотом з телятини? Тоді вам потрібні смачні рецепти
Антрекот із телятини – м’ясо, яке захоплює поціновувачів витонченої кухні. Готувати його просто й швидко, тому за нього може взятися навіть недосвідчений кулінар. Досить знати декілька тонкощів вибору та приготування.
Купувати антрекот із телятини варто лише в спеціалізованих м’ясних магазинах. Не слід брати заморожене м’ясо, бо воно вже втратило аромат і своєрідний смак. А в магазині «М’ясний рай» продукція завжди свіжа – те, що потрібно для приготування гарної смачної страви.
Що таке антрекот із телятини?
За незвичайною назвою приховують яловичу міжреброву вирізку, точніше, між 9 і 11 ребром. Саме в цьому місці м’ясо надзвичайно м’яке й соковите, а тонкі жирові прошарки ажурно проймають увесь відруб. Під дією температури вони просочують стейк, роблячи його соковитим і ароматним.
Антрекот вміщається на долоні. Паризькі кулінари називають його «медальє», оскільки за формою він нагадує велику круглу медаль. Побачили відруб у магазині – сміливо купуйте! Сьогодні на вечерю у вас буде оригінальна страва!
Дізнайся особливості приготування антрекоту з телятини
За класикою жанру, антрекот із телятини зазнає лише смаження – чи то на сковороді, на грилі або в духовці.
Шматки м’яса не потрібно нарізати на слайди. Чим м’ясистіший шматок, тим більше соку в ньому збережеться. Якщо ви прихильник пересмаженого м’яса, тоді стейки варто розрізати, дотримуючись товщини не більше двох сантиметрів.
Шматки м’яса радять відбити кухонним молотком або надрізати ножем. Готовність страви можна перевірити за допомогою дерев’яної палички. Проткніть м’ясо біля кістки: якщо виділяється прозора рідина, страву можна подавати на стіл.
До стейка з телятини подають овочі (брюссельська, цвітна, білокачанна капуста, броколі, відварна спаржа, перець, приготований на грилі), а також салати.
Немає нічого кращого, ніж приготувати антрекот із телятини в духовці
Для приготування страви в духовці потрібно взяти м’ясо на одній або двох кістках, інакше воно не матиме належного смаку. Знадобляться такі продукти:
- 4 шт. антрекоту молодого теляти;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- сіль і перець на смак.
М’ясо натираємо рослинною олією й посипаємо сіллю та перцем, залишаючи просочитися спеціями на 50 хвилин. У цей час вмикаємо духовку й нагріваємо її до 280 градусів. Деко застилає фольгою, викладаємо шматочки. У фольгу не загортаємо. Ставимо в духовку на 4 хвилини, потім виймаємо деко й перегортаємо стейки. Знову відправляємо м’ясо в духовку на 5 хвилин. Цього часу досить, щоб воно приготувалося та не встигло позбутися соку.
Щойно стейки трохи охолонули, подаємо до столу, прикрасивши гілочками коріандру.
Приголомшливий спосіб приготування антрекоту на сковороді
Способів обсмаження відрубу на сковороді багато. Ми обрали для вас найпростіший, але в результаті ви отримаєте бездоганно приготовану страву. На дві порції вам знадобляться такі інгредієнти:
- 2 шт. антрекоту;
- сіль, спеції на смак;
- 4 ст. л. рослинної олії.
Далі робимо невеличкі розрізи на м’ясі: це дозволить йому швидше просмажитися, а жировому прошарку розтопитися. Кладемо шматки на розігріту олією сковороду з олією та обсмажуємо шматки на сильному вогні не більше двох–трьох хвилин з кожного боку.
Увага! Не варто солити антрекот на стадії приготування, ми це зробимо пізніше. Річ у тому, що сіль зробить м’ясо сухим, вона ніби забирає сік м’яса. Спецій також поки не використовуємо, бо під дією високої температури вони згорять і гірчитимуть.
Потім робимо вогонь тихішим, накриваємо сковороду кришкою й доводимо до готовності ще хвилин п’ять, не більше. Якщо готувати довше, то білок у м’ясі згорнеться, м’ясо стане жорстким, а враження від соковитого стейка розвіється.
Через п’ять хвилин викладаємо антрекот із телятини в ємність з високими краями. Бажано попередньо його нагріти в мікрохвильовці. Тепер посипаємо м’ясо сіллю та спеціями, накриваємо фольгою й залишаємо на сім–десять хвилин. За цей час жар, що виходить із антрекоту, рівномірно розподілить прянощі. Немає сенсу нарізати страву одразу, тому що при розрізі сік вибіжить, і ви їстимете сухе м’ясо.
Подавати до столу страву радять із тушкованими або свіжими овочами. До м’яса подайте томатний соус або кетчуп.
Ви зробите помилку, якщо не приготуєте антрекоту з телятини на грилі
Неможливо залишити без уваги сковороду-гриль. М’ясо на ній готується без використання олії, тому вважається корисним. У процесі приготування зберігаються мікроелементи, а страва отримує знадливий аромат вогнища. Антрекот із телятини на грилі виходить чудовий! Нам знадобиться:
- 1 шт. антрекоту телячого (без кістки);
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1,5 ч. л. рослинної олії;
- паприка, базилік, сіль, перець, кардамон та інші спеції на смак.
М’ясо натираємо міксом олії, лимонного соку та спецій. Залишаємо на дві години промаринуватися. Потім відправляємо шматок на гриль, попередньо змокнувши серветкою залишки маринаду. Смажити стейк потрібно не більше п’яти хвилин з кожного боку.
Благородний смак страви можна доповнити соусами, які використовуються для барбекю.
Який би спосіб приготування вам не припав до душі, м’ясо вийде приємним на смак. Рецептура страв перевірена тисячами гурманів по всьому світу. Чому б вам не стати одним із них?!