М’ясо індички в раціоні вагітних жінок і немовлят
Вагітні жінки, а потім і дбайливі матусі шукають, якому ж м’ясу віддати перевагу, щоб зберегти своє здоров’я, допомогти організму, що формується у них і зміцнити вже народженого малюка.
Індичатина – вдалий вибір
Багато лікарів гінекологів і педіатрів сходяться у думці, що найкращим варіантом є м’ясо індички. Ну а про свинину, баранину, качатину і гусятину слід на якийсь час забути через їх високу калорійність. Спробуємо розпізнати раціональне ядро цих порад.
Аргументи на користь цього виду м’яса
- Прекрасний мінеральний склад. Майже на рівні з морепродуктами вміст фосфору, що сприяє активності мозкової діяльності, а також позитивно впливає на роботу суглобів. Селен знижує ризик утворення ракових клітин, підтримує організм при проявах наслідків забруднень навколишнього середовища. Допомагає функціонувати щитовидній залозі при вагітності. Кальцій відіграє особливу роль при внутрішньоутробному формуванні опорно-рухового апарату. Від нестачі цього нутрієнту страждають зуби майбутньої мами. Залізо не дозволяє знижуватися гемоглобіну, що при вагітності особливо важливо, адже розвиток анемії має вкрай негативні наслідки і для плода.
- Білок, що міститься в індичці, добре засвоюється. А це, в свою чергу, усуває можливі наслідки білкового дефіциту: захворювання нервової системи, зниження тонусу в м’язах, хронічна втома, блідість шкірних покривів.
- Містить цілий ряд життєво важливих вітамінів. Вітаміни групи В прискорюють процеси обміну речовин. Вітамін Е піклується про стан шкіри як майбутньої мами, так і малюка, зволожує її, робить еластичною. А в тандемі з цинком, магнієм і залізом є прекрасною підмогою для підтримки нервової системи і стабілізації емоційного стану. Вітамін К є профілактичним засобом, який попереджає кровотечі. Надходження в організм вітаміну Д особливо важливо в осінньо-зимовий період, коли через відсутність сонячних променів він перестає вироблятися природним шляхом. А це негативно позначається на формуванні кісткової системи і викликає рахіт. А ось без вітаміну А неможливий розвиток хорошого зору діток.
- У складі є незамінні амінокислоти. Так, наприклад, триптофан сприяє тому, що організм виробляє гормони щастя (мелатонін і серотонін), а це – запорука більш стабільного емоційного стану в цьому світі повному стресів.
- Індичатина – низькокалорійний продукт. У період вагітності жінки особливо повинні стежити за своєю вагою. І це в більшій мірі не для того, щоб добре виглядати, а з міркувань впливу на здоров’я майбутньої мами і її малюка. Зайва вага – тривожні нотки ожиріння, яке негативно позначиться на функціонуванні організму в цілому у обох.
- Індичка гіпоалергенна, що дозволяє після рекомендацій педіатра вводити її в якості першого м’ясного прикорму.
Щоб всі перераховані вище нутрієнти містилися в готових м’ясних продуктах, потрібно купувати виключно якісну сировину.
Де краще купити м’ясо індички
Ймовірно, майбутня мама звикла купувати продукти в перших-ліпших магазинах або на ринку через зайнятість і брак часу ходити по торгових точках. Але під час вагітності варто відповідально поставитися до харчування і вибору продуктів для приготування. Один з кращих варіантів – магазин «М’ясний рай». Чому?
- Тут пропонується купити м’ясо індички виключно свіже і за доступною ціною, у чому можна переконатися, якщо перейти за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/mjaso-indejki/.
- Сировина в охолодженому вигляді надходить з фермерських господарств, де тварини утримуються у відповідних умовах.
- У магазині високий рівень обслуговування. При бажанні прямо при вас виріжуть необхідну частину тушки. На вигляд усі показники свіжості продукту, включаючи колір, запах.
- Магазин працює, в тому числі, і в режимі онлайн. Робите замовлення, отримуєте м’ясо кур’єрською доставкою. Це особливо приваблює, коли турбота про малюка займає більшу частину часу.
Готуємо індичку правильно
У разі організації харчування вагітних, а потім немовлят, потрібно докласти чимало зусиль, щоб вийшла максимально корисна їжа. Сама по собі присутність свіжої м’ясної сировини – половина успіху. Але друга складова – правильне приготування. Наведемо приклад лише деяких рецептів.
Як відомо, корисні властивості зберігаються в стравах абсолютно простих у приготуванні. Так, м’ясо індички можна елементарно відварити зі спеціями, запекти в духовці в рукаві, стушкувати в мультиварці. Дуже корисні салати, в яких прекрасно поєднуються продукти, оброблені термічно і свіжі зелені рослини (рукола, кінза, петрушка, шпинат, м’ята), овочі (помідори, часник, цибуля, горошок), фрукти (авокадо, груша, яблуко). При цьому засвоюються і жиророзчинні нутрієнти, якщо салат заправляється маслом. Корисно використовувати нерафіновані сорти оливкової, кукурудзяної, лляної, кунжутної олій.
Для зростаючого організму, який тільки почав свої пізнання м’ясних делікатесів (з восьми місяців) ідеально підійде м’ясне пюре за наступним рецептом.
- Беремо плечову частину індички і видаляємо шкіру і жили.
- М’ясо на кістці заливаємо холодною очищеною водою.
- Варимо після закипання 1 годину під кришкою, постійно знімаючи пінку.
- Готове м’ясо відокремлюємо від кістки, подрібнюємо блендером до пюре. Підливаємо бульйону стільки, щоб консистенція була не сухою.
- Отриману масу розкладаємо по маленьких баночках, які заздалегідь стерилізуємо у духовці. Кришечки також стерилізуємо і закриваємо ними баночки. Їх можна зберігати в морозильній камері, а потім перед вживанням розігрівати в мікрохвильовій печі.
Намагайтеся вже при вагітності закласти основи правильного харчування малюка, і він неодмінно буде радувати своїм здоров’ям!