Кролик у сметані має всі шанси стати коронною стравою будь-якої господині
Підготовка святкового меню – для багатьох улюблений процес, а для декого – просто важка праця, муки вибору. Адже готове меню навіть не півсправи, бо потім ще потрібно купити продукти й приготувати все задумане. Що буде гарно й смачно? Як догодити всім гостям? Чим здивувати? Як витратити мінімум часу, але отримати чудовий результат?
Звичайно, важко уявити собі стіл без м’ясних страв. Але вже для багатьох курка й індичка стали повсякденною їжею, і на свято не хочеться готувати таке м’ясо. А як щодо кролика? Це ніжне м’ясо, яке багатьом припаде до душі. І якщо вважаєте, що не любите м’ясо кроля, то просто не куштували ідеально приготованої страви.
Нежирне дієтичне м’ясо. Це чудове й незвичайне рішення для смачної вечері та будь-якого святкового столу. Тим, хто не знає, як приготувати кролика в сметані чи іншому маринаді, є одна відповідь: зіпсувати такий продукт практично неможливо. Мало того, що страва неймовірно смачна, м’ясо цієї тварини можна назвати лідером за вмістом вітамінів і мінералів. Жир корисний не тільки в кулінарії, а й часто використовується в медичних цілях. Лише уявіть: корисно, та ще й смачно.
Приготувати кролика в сметані не так уже й важко, а от обрати добрий продукт…
Одним з найкорисніших і найсмачніших видів такого м’яса є молодий кріль. Його вік – близько 4 місяців. Визначити, скільки прожила тварина, можна, дивлячись на колір м’яса: світло-рожевий каже про те, що вона ще була дуже молода, більш насичений – це зріла тварина, а от якщо ви при покупці помітили сірий відтінок, від такого продукту можете сміливо відмовлятися, оскільки такий відтінок – ознака несвіжості. І вам навряд чи вже допоможуть всілякі спеції для кролика, у сметані тушкуватимете чи ні – не важливо, бо таке м’ясо не рекомендується до споживання взагалі. Тому, щоб не розчаруватися в крільчатині, одразу обирайте правильне м’ясо.
При покупці такого товару варто обирати тільки перевірені місця. Якщо це ваш знайомий, який розводить таких тварин, то це чудово, але при покупці туші в магазині варто дізнатися про наявність сертифікату якості.
До речі, про це! «М’ясний рай» – це магазин, де ви можете придбати якісні товари, які мають усі потрібні документи, що підтверджують високий рівень якості та свіжість продаваної продукції. Обов’язково дивіться, щоб на тушці була відсутня запечена кров, бо для такої тварини це не норма.
Як смачно приготувати кролика в сметані?
Дуже смачною і ніжною виходить страва в такому маринаді. Здається, що кріль і такий молочний продукт, як сметана, просто створені одне для одного. Рецептів і варіантів пропонується безліч. Всі вони по-своєму цікаві й апетитні. Головне, що таку святкову вечерю дуже просто приготувати.
3 найкращих і найсмачніших маринади для кролика в сметані
- Стандартний. Це пачка сметани, бажано 15% жирності, материнка (можна використовувати свіжу чи сушену – це на поціновувача), ріпчаста цибуля, сіль і перець на смак. Все змішати в одному посуді. Дуже класний лайфхак: підготовка цибулі. Її радять пропустити через м’ясорубку, або перетворити на пюре за допомогою блендера. Таким чином, цибулевий сік чудово проникне у волокна кроля, просочить м’ясо своїм ароматом і, власне, соком, у результаті чого готова страва вийде ніжнішою. Отриманим маринадом добре змазати м’ясо й поставити в холодильник мінімум на 4 години.
- Для гурманів ідеальний маринад для кролика в сметані буде з додаванням білого сухого вина. Для нього знадобиться: головка дрібно нарізаного часнику, прованські трави, винний оцет (декілька столових ложок на кроля середнього розміру), сметана (для такого рецепту бажано віддати перевагу жирнішій), і чайну ложку оливкової олії. Якщо у вас на кухні такої немає, то не варто заміняти її рослинною, краще взагалі виключити цей інгредієнт. Усе змішали, дрібно нарізали часник, додали сіль на смак, добре промазали м’ясний продукт і поставили в холодильник у цьому маринаді на 2 години. Після не варто одразу відправляти в духовку. Спочатку нехай м’ясо прогріється до кімнатної температури, а потім обсмажте його до золотистої скоринки, завжди підливаючи маринад. Тільки потім відправте у розігріту до 180 градусів духовку на годину. І питання, як готувати кролика в сметані, у вас відпадає, адже це незвичайне поєднання інгредієнтів підкорить кожного.
- Поціновувачам цікавого й незвичайного смакового поєднання ідеально підійде такий маринад: сметана змішується із сухим базиліком, розмарином, сіллю й перцем, чорнослив дрібно нарізається та змішується зі всіма продуктами, грецький горіх, обов’язково добре просмажений, збивається в борошно, 4 зубчики часнику, дрібно нарізані, і… Справжня «родзинка» страви – цілі лисички. М’ясо кроля чудово поєднується з будь-якими грибами, але саме лисички стануть справжньою знахідкою. Просто незвичайне поєднання, з таким маринадом можна готувати і в духовці, і в мультиварці. У такому разі ви отримаєте щось нереально смачне.
Усе ще не знаєте, як приготувати кролика в сметані? Почніть з одного з пропонованих рецептів, і зрозумієте, що раніше ваш святковий стіл чи просто смачна вечеря були прості, а з таким продуктом вечори за столом точно не будуть колишніми.
Кажуть, що людина – те, що вона їсть. Усі, напевно, таке вже чули. Харчуйтеся корисно й смачно, і ваш настрій, як і стан здоров’я, а також заряд енергії, будуть завжди на висоті. Ну, а загальне самопочуття тішитиме своєю бадьорістю та бажанням творити. Перевага м’яса кролика полягає в тому, що якщо навчитися готувати його правильно, ви вгодите абсолютно всім, навіть гостям за столом з різними смаками.