Як обрати і купити баранину?
Шурпа, шашлик, бешбармак, харчо, плов – ці страви традиційної кухні готуються з баранини. Вони неймовірно смачні і ситні. Баранину їдять далеко не всі, але насправді це м’ясо дуже корисне. Продукт відрізняється своєрідним смаком і запахом. При регулярному вживанні баранини зменшується ризик розвитку атеросклерозу.
Дуже важливо купувати баранину у перевірених торгових точках. М’ясо повинно бути екологічно чистим і якісним.
Вибираємо баранину: поради
При виборі баранини користь і шкода від нього повинні бути ретельно зважені. На їх співвідношення впливають декілька факторів, серед яких:
- порода, умови харчування і вирощування тварини;
- частина туші, з якої вона була взята.
При виборі баранини також потрібно враховувати такі правила:
- Краще купувати м’ясо від овець, вирощених на натуральних кормах в екологічно чистій місцевості. Це м’ясо безпечне і корисне.
- Обирайте частину туші, виходячи з того, яку страву хочете приготувати. Наприклад, для смаження відмінно підійдуть задні ніжки. Якщо плануєте приготувати плов або рагу – обирайте грудинку, лопатку або шию. Ці ж частини просто ідеально підійдуть для варіння, а також приготування котлет. А ось задня нога, ниркова частина, лопатка ідеальні для запікання і тушкування.
А ось перевірити якість баранини дуже просто. Для цього досить підпалити невеликий шматочок м’яса. Погане м’ясо буде видавати запах аміаку або сечі, тому його купувати не варто.
Де купити баранину?
Фермерське м’ясо без добавок і за привабливою ціною продається далеко не у всіх магазинах. І якщо ви хочете купити гарантовано якісну і свіжу баранину, варто звернутися в магазин М’ясний Рай. Тут же ви зможете купити і напівфабрикати, наприклад, люля-кебаб з баранини, перейшовши за посиланням: https://myasnuyray.com.ua/ua/product/ljulja-kebab-baranina/. У магазині можна придбати й інші види м’яса: курку, індичину, кролятину, свинину, а також такі напівфабрикати, як долма, ковбаски, котлети, манти, пельмені тощо.