Свинячий ошийок 一 незмінна ніжність
Свинячий ошийок – передня частина хребта, анатомічно відноситься до передпліччя. Це «лінива» частина туші, що і додає м’ясу виняткової ніжності і соковитості. Мармурові жирові прожилки роблять це м’ясо ідеальним для шашлику, для запікання в духовці, для приготування самого найкращого фаршу. Власне, при будь-якому способі кулінарної обробки результат буде бездоганним.
Прекрасний дует свинячого ошийка з ягодами і фруктами: курагою і чорносливом. Чудово гармонують зі свининою гриби, кисло-солодкі яблука.
Свинина «по-баварськи»
Це нескладна страва, яка стане традиційною в будь-якій сім’ї. Отже:
- свинячий ошийок – 1,5 кг;
- цибулина;
- кисле яблуко;
- чорний перець, кмин і чебрець – по пів ч. л.
Спеції подрібнюються в кавомолці або ступці. М’ясо обвалюється в спеціях і солиться, після чого швидко обсмажується на сковороді з усіх боків.
У будь-який товстостінний посуд з кришкою налити півсклянки води, покласти розрізане яблуко і крупно порізану моркву, додати цибулину. Викласти ошийок, накрити кришкою і відправити в духову шафу на 2,5 години при t 180°С.
Буженина в духовці
Перш за все знадобиться свиняча шия вагою близько кілограма. Спеції:
- лавровий лист – 2 шт.;
- духмяний перець – 3 шт.;
- перець горошком – 20 шт.;
- коріандр, розмарин, чебрець – по 1 ч. л;
- часник – 1 головка.
Крім того, знадобиться діжонська гірчиця, соєвий соус, вершковий хрін, рослинна олія і солодкий соус чилі.
Приготування заливки. У половині літра води розчинити 1 ст. л солі і спеції. Дати суміші закипіти і додати крупно нарізаний часник (половина головки).
Шию залити маринадом і відправити на добу в холодильник. Підготовлене м’ясо обсушити, струсити спеції.
З 2 ст. л гірчиці, такої ж кількості хрону і соєвого соусу, 1 ст. л рослинної олії, солодкого чилі і щіпки чорного меленого перцю приготувати суміш для обмазки. Додати розтерті зубчики часнику (половину головки, що залишилася).
Сформувати за допомогою кулінарної нитки м’ясний рулет і швидко обсмажити з усіх боків на сковороді – секунд по 30 з кожного боку.
Важливо. Сковорода повинна бути з товстим дном, щоб м’ясо не горіло, а саме обсмажувалося.
На кілька шарів фольги викласти обсмажений і обмазаний м’ясний рулет і щільно обернути. Розігріти духовку до 190°С і готувати півтори години.
Таку страву можна їсти гарячою і холодною, але більш красиво вона подається, будучи повністю остиглою. Нарізане на тонкі скибочки, рожеве всередині, це м’ясо здатне прикрасити найвишуканіший стіл.
«Гармошка» з ошийка
Підготувати:
- свинячу шию – достатньо півтора кг;
- гостру гірчицю;
- соєвий і вустерський соуси;
- оливкову олію;
- часник – 2-3 великих зубчики;
- шматочок імбиру;
- чорний мелений перець.
Для фарширування знадобляться два помідора і 100 г твердого сиру.
Для заливки подрібнити часник, додати натертий імбир, 2 ч. л гірчиці, 3-4 ст. л соєвого соусу, 1 ч. л вустерського соусу і трохи оливкового масла.
Ошийок нарізати поперек (не прорізаючи наскрізь) на скибки товщиною близько 2 см. Помістити в контейнер і залити маринадом. Додати перець і сіль (зовсім небагато, оскільки солі в складі достатньо). Ретельно промазати всі «кишеньки» і відправити в холодильник на добу.
Як гарнір підійде картопля. Великі картоплини добре вимити, нарізати поперек на великі кружечки, промити від крохмалю і обсушити.
З рівних частин паприки, орегано і меленого коріандру зробити суміш, посолити. Додати трохи оливкової олії і розмішати до розчинення солі. Вилити на складені в миску картопляні кружечки, перемішати.
Підготовлене м’ясо нафарширувати скибочками томата і сиру, помістити в пакет для запікання і помістити в гарячу (200°С) духовку. Через 1 годину пакет розрізати і дати протягом 20 хв. страві підрум’янитися.
Після помістити в духовку розкладену на пергаменті картоплю на 35 хвилин. Готово!
Фермерський магазин «М’ясний Рай» пропонує охолоджене м’ясо в асортименті. Перевірені постачальники, найсучасніше холодильне обладнання, турбота про власну репутацію, можливість попереднього замовлення – купити свинячий ошийок з доставкою просто, достатньо натиснути https://myasnuyray.com.ua/ua/product/osheek/. Якість, надійність і доступність – ключові положення політики магазину!