Пельмені в горщечках – чудова альтернатива звичному способу
Відварне тісто з м’ясною начинкою. Звучить апетитно? Не дуже! А ось лише від однієї думки про пельмені вже слинка тече. Звичайно, хто може не любити такої смакоти? Ця страва підкорила серця багатьох людей. Це не просто їжа, а й символ. Холостяки, студенти часто готують таку смакоту. Не меншу популярність мають пельмені на звичайній сімейній вечері.
У нашій країні – це дуже поширена їжа. У світі готують щось подібне, але ніщо не зрівняється з нашим класичним рецептом. Так, наприклад, у Китаї є цікава традиція: в новорічні свята вся сім’я збирається ліпити пельмені, а потім дружно вечеряє в сімейному колі. Та й у нас багато хто, особливо дівчата, пам’ятають з дитинства, як разом з мамою готували таку страву, а потім насолоджувалися цим неповторним смаком.
Але іноді хочеться внести в класику якусь новизну. Цікавий варіант урізноманітнити навіть таку страву – приготувати пельмені в горщечках. Трохи фантазії та бажання смачно поїсти – і можна вигадати навіть свій оригінальний цікавий рецепт. Додати трохи ароматних грибочків, сиру – і, здавалось би, настільки популярна страва отримала нові смакові відтінки. Подавати пельмені прийнято зі сметаною, але не менш оригінального поєднання можна досягти, використовуючи в якості заправки бальзамічний оцет чи томатний соус.
Таку страву дуже зручно мати про запас у морозильній камері. Це справжня знахідка для господинь, які проводять на роботі весь свій час. Адже так зручно, коли після важкого робочого дня приходиш додому і не стоїш біля плити, щоб смачно, ситно нагодувати домочадців. Дістала з морозильної камери пельмені, декілька хвилин проварила – і чудова трапеза для всієї сім’ї готова. Це дуже зручно, тому кожна господиня повинна мати у своєму асортименті напівфабрикати, які виручать у будь-якій ситуації.
Не знаєте, як запекти пельмені в горщичку?
Класичне приготування цієї страви – варіння. Але іноді хочеться чогось особливого: щоб і додаткових інгредієнтів було мало, і часу витратити на приготування небагато. Існує спосіб урізноманітнити звичну й улюблену багатьма страву – пельмені, які якраз лежать у морозилці на всяк випадок.
Якщо ви ще не куштували цієї запеченої страви, настав час це виправити! Головне – правильно приготувати пельмені таким способом. Тоді вони вийдуть ніжні, а в поєднанні з різними соусами дуже оригінальні.
Звичайно, домашні, зліплені своїми руками пельмені – це ідеально, але не завжди є сили, час і бажання. Купувати невідомий продукт з цією назвою на полицях супермаркету – доволі сумнівне рішення. Але вихід є: купуйте напівфабрикати в перевірених місцях, які гарантують якість. До речі, в магазині «М’ясний рай» – просто чудова продукція, яка нічим не відрізняється від домашньої.
Як запекти пельмені в горщечках, щоб вони вийшли ідеальні:
- Свіжі чи заморожені? Якщо тільки зліпили, можете сміливо ставити пельмені в духовку, але заморожений напівфабрикат потрібно попередньо відварити. В іншому разі є ймовірність того, що пельмені злипнуться в одну велику грудку з тіста й фаршу.
- Для того щоб вийшла соковита страва, у горщечок чи іншу посудину, в якій збираєтеся готувати, потрібно налити рідини. Це може бути бульйон, вершки тощо.
- Варто готувати пельмені не більше 6 хвилин, адже вони можуть розваритися, а це трохи зіпсує зовнішні та смакові якості страви.
Дотримуйтеся простих рекомендацій, і у вас вийде приготувати справжнє гастрономічне вишукування, а не просто звична для багатьох страва!
Пельмені, запечені в горщечку – чудовий варіант на обід і навіть вечерю
Способів приготування дуже багато. Враховуючи особисті побажання й уподобання, можна використовувати якийсь основний рецепт, додавши в нього щось своє. А можна просто йти за власними відчуттями й почати «творити» кулінарний шедевр.
До речі, приготовані таким способом пельмені стануть не лише улюбленою вечерею для всієї сім’ї. Можете сміливо ставити її в центр святкового столу! Будьте впевнені, що кожен гість захопиться неймовірним смаком і оригінальною подачею. І не дивуйтеся, якщо у вас почнуть розпитувати всі тонкощі такого варіанту приготування.
З великої кількості рецептів, які можна знайти на просторах інтернету в кухарських книжках, ми пропонуємо найпопулярніші, які просто не можуть залишити байдужим.
- Пельмені в горщечку з сиром – просто ідеальне поєднання. Апетитна хрумка скоринка одним виглядом викликає бажання з’їсти цю страву. Для такої варіації рецепту вам знадобиться: шматок твердого сиру (кількість індивідуальна), плавлений сир із розрахунку 1 паковання на порцію, лавровий лист, пельмені, приправи на смак. Відварити пельмені до напівготовності. У воду натерти сирок плавлений, додати лавровий лист і сіль, приправи. Після викласти в горщечок пельмені, добре залити рідиною, посипати все сиром і відправити в духовку, розігріту до 150 градусів, на 6 хвилин. Перед подачею щедро посипати свіжою зеленню, в у соусницю насипати сметани.
- Пельмені в горщечку з грибами – апетитна ароматна страва. Ідеальний сорт грибів для цього способу – шампіньйони. Крім них, вам знадобляться: пельмені, вершки 10%, цибуля, базилік і будь-які приправи. Обсмажити до золотистої скоринки гриби, потім цибулю, нарізану кільцями. У вершках відварити пельмені, посолити й додати спеції. Далі викладати шарами: пельмені, цибулю, гриби, знову пельмені, гриби. Залити рідиною, в якій варилися пельмені, накрити кришкою. Дати постояти в гарячій духовці протягом 5 хвилин. При подачі нарізати базилік і часник. Споживати таку смакоту потрібно обов’язково гарячою.
- Пельмені в горщечку зі сметаною. Для цього знадобляться: яйця, сметана 15%, вершкове масло, морква, цибуля, гриби, зелень, спеції та сіль. Відварити пельмені до готовності. Далі сметану підігріти на плиті й цівкою влити туди збите яйце, швидко безперервно помішуючи. Якщо суміш вийде густа, можна додати кілька ложок бульйону, в якому варилися напівфабрикати. Обсмажити цибулю з морквою і грибами, все покласти в горщечок, додати туди ж вершкове масло. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 4 хвилини. Подавати з зеленню.
- Томатні пельмені в горщечках – доволі оригінальний і дуже ситний варіант. Для цього беремо наступні продукти: пельмені, сливи, томатну пасту, помідор, фарш, часник, коріандр, цибулю. Для початку відварити пельмені, далі обсмажити цибулю, нарізану кубиками. Зі слив зняти шкірку й видалити кісточки, з помідора зняти шкірку. Проварити два інгредієнти, додавши спеції й тертий часник, пропустити отриману суміш через сито. Фарш обсмажити. Пельмені покласти в горщечки. Змішати всі продукти з томатною пастою, за потреби додати сіль. Тепер додаємо отриману суміш до пельменів у горщечок. Якщо рідини замало, можна підлити бульйону. Готується така страва близько 6 хвилин у духовці при температурі 160 градусів.
Кожен із запропонованих варіантів по-своєму оригінальний і смачний. Тому радимо не відкладати на потім такі способи приготування звичної страви, а куштувати різні, одночасно вигадуючи власні оригінальні рецепти.