Готуємо ніжне філе індички
Індичку полюбляють через низьку кількість калорій та досить велику кількість цінних мікроелементів. Регулярно вживаючи м’ясо, Ви можете збагатити свій організм магнієм, залізом, фосфором, кальцієм, калієм, а також вітамінами А, К, B3, B4, B5, B6.
Значна кількість вітамінів групи В незамінна для:
- центральної нервової системи (зменшується тривожність, знімається стрес);
- зміцнення серця;
- нормального вуглеводного й холестеринового обміну;
- засвоєння жирів та білків;
- підтримки стабільного артеріального тиску;
- швидкого загоєння ранок на тілі;
- красивих та здорових волосся, нігтів та шкіри.
Завдяки своїй гіпоаллергійнності продукт корисний не тільки дорослим, але й дітям. У м’ясі міститься фосфор, необхідний для будівництва кісткових тканин, що особливо важливо для зростаючого покоління та літніх людей, які страждають підвищеною крихкістю кісток.
Продукт включається до дієти тих, хто провів тривалий час на лікуванні в лікарні. Він додає ослабленому організмові нових сил, насичує клітини активними речовинами, тому процес одужання проходить швидше.
Важливо пам’ятати, що все треба вживати в міру. Переїдання надає велике навантаження на шлунково-кишковий тракт, що загрожує подальшими ускладненнями.
У статті ми запропонуємо Вам три цікавих рецепти, які зроблять звичайний сімейний обід святковим.
Індиче філе з сиром та ананасами
Філе – універсальна частина тушки, тому є найулюбленішою. З нього можна приготувати все що завгодно, без зайвих проблем. Для готування ідеально підходить грудка рожевого кольору, оскільки в ній оптимальне поєднання білка та жиру. Вона не повинна бути слизькою (це є ознакою зіпсованості), навпаки, поверхня свіжого м’яса завжди пружна та суха.
Саме таке філе індички можна знайти на нашому сайті онлайн – магазину «М’ясний Рай». В нас тільки екологічно чиста охолоджена продукція без шкідливих домішок.
Починаємо готувати:
- 5-6 кілець консервованого ананаса розрізаємо на три частини, 100 г шинки ріжемо скибками, потім навпіл, 100 г твердого сиру – на шматочки (як на бутерброд).
- Робимо поперечні надрізи у грудинці (1 кг), проводячи ножем трохи далі середини, але не до кінця (недорізані скибочки, їх повинно вийти приблизно 8).
- В отвори грудки кладемо по одному шматочку сиру, шинки, ананаса і викладаємо все на деко, огорнуте фольгою.
- У піалі змішуємо 20 мл рослинного масла, 30 мл соєвого соусу, 1 ч. л. чебрецю, мед і гірчицю (по одній ст. л.).
- Цим маринадом поливаємо м’ясо, обгортаємо його фольгою і запікаємо в духовці при 180 градусах 1 годину 20 хв.
Ананас надає індичці соковитості, а маринад прекрасно доповнює її смак.
Смачна індичатина в сметані
Пропонуємо Вам покроковий рецепт тушкованої індички:
- Нарізаємо 1 кг грудки на середні шматки й готуємо на сковороді 10-15 хвилин.
- Додаємо подрібнену цибулю (1 шт.) І чекаємо ще 5 хвилин.
- Відправляємо 3 зубчики часнику дрібної нарізки, сметану та соєвий соус (того й іншого по 2 столові ложки), трохи води, сіль та перець за смаком.
- Тушкуємо все 10 хвилин доки соус не загустіє.
Страва підкорить усіх своєю ніжністю.
На гарнір беріть те, що найбільше подобається Вашій родині: картопляне пюре, каші, овочеві салати, тощо.
Запечена індичка на обід
Якщо для Вас у пріоритеті, щоб близькі люди харчувалися правильно, тоді наступний рецепт варто втілити в життя.
Для нього нам знадобиться:
- 1 кг грудки;
- 5 великих зубчиків часнику;
- 1 цукіні, 5 суцвіть брокколі та 5 маленьких картоплин (на гарнір);
- 5-6 гілочок чебрецю;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- сіль та чорний мелений перець за смаком.
- Розрізаємо часник часточками, потім робимо невеликі надрізи-кишеньки в грудках та засовуємо туди часникові часточки.
- Посипаємо чебрецем ( маленькі листочки з гілочок треба обірвати), сіллю та чорним перцем.
- Скручуємо все в щільні рулети прянощами всередину та обвязуємо кулінарною ниткою.
- На добре розігрітій сковорідці підсмажимо рулети до золотистої скоринки. Так вони збережуть свою соковитість.
- Змащуємо форму для запікання оливковою олією та перекладаємо в неї м’ясо. Зверху можна знову приправити все спеціями. Ставимо в духовку на 160-170 градусів. Час запікання – приблизно 1 година 30 хв.
- Нарізаємо цукіні, суцвіття броколі та маленькі картоплини на середні шматочки.
- Овочі солимо, перчимо та поливаємо оливковою олією.
- За півгодини до готовності до грудки відправляємо картоплю, а через 15 хвилин інші овочі.
Готуємо ягідний соус:
- Висипаємо в сотейник 150 г журавлини та 150 г брусниці, заливаємо водою (200 мл) й доводимо до кипіння.
- Додаємо 4-5 ст. л. цукру, помішуємо ще хвилину та вимикаємо.
- Подрібнюємо блендером, ставимо на слабкий вогонь приблизно на 2-3 хвилини й відставляємо.
- Розводимо 1 ст. л. крохмалю у воді (зовсім трохи, щоб покрити суміш).
- Вливаємо 50-60 мл червоного сухого вина та потихеньку додаємо крохмаль до запустіння.
Кисло-солодкий соус з легкою гіркуватістю додасть страві нові смакові відтінки.