Курячі рулетики з грибами: ідеальне поєднання смаку та легкості приготування
Яким би різноманітним не був прилавок м’ясного магазину, курятина – один з найчастіших «гостей» нашого столу. М’ясо цієї птиці дуже ніжне, не потребує особливих навичок і танців з бубном, щоб смачно приготувати. Тому, навіть не закінчивши школи Le Cordon Bleu, можна легко приготувати цікаві, а головне, оригінальні страви з курятини.
Навіть якщо не метушитися, можна легко потішити близьких святковою вечерею. Для цього досить запекти цілу тушку в духовці. Ну, а коли хочеться трохи вишуканості в страві, чому б не приготувати курячі рулетики з грибами? Це ж чудовий варіант як для сімейної вечері, так і святкового застілля.
Поєднання ніжного м’яса й аромату грибів – справжня гармонія смаку. Тим паче, що готувати цей кулінарний шедевр доволі просто! А трохи фантазуючи з начинкою, можна досягти справжньої досконалості смаку!
Рулетики з курячого філе з грибами припадуть до смаку навіть подругам «на дієті»
Ні для кого не таємниця, що куряча грудка – чистий білок, який ідеально підходить спортсменам і людям, котрі бояться отримати кілька зайвих сантиметрів. Але варто зазначити, що це не лише найбільш пісна частина тушки, але й найбільш суха. Вона навряд чи зможе стати «королевою столу», якщо її просто відварити чи обсмажити. Але саме завдяки нейтральному смаку куряча грудка є універсальним продуктом. З неї можна готувати різні страви, надаючи щоразу нового смаку за допомогою додаткових інгредієнтів, маринадів і спецій.
Коли чекаєте на гостей, серед яких є поціновувачі дієтичного харчування, чи просто віддаєте перевагу курятині, обов’язково приготуйте рулетики з курячого філе з грибами. Робити їх настільки просто, що з цим завданням впорається навіть дитина. Для того щоб потішити гостей і рідних цією смачною оригінальною стравою, вам знадобиться:
- грудинка (можна одразу взяти кілька філе);
- шампіньйони (якщо є лісові гриби, просто чудово);
- часник;
- сир;
- зелень;
- сіль і спеції;
- рослинна олія.
Погодьтеся, все це легко знайдеться якщо не в холодильнику, то в найближчому магазині. Тепер, власне, сам процес:
- Якщо брали цілу грудинку, потрібно видалити шкірку й відділити м’ясо від кістки. Далі в кожному філе зробити надрізи, намагаючись ніби розділити його навпіл. Але не дорізати до кінця, а ніби розгортати книгу. Тепер потрібно відбити м’ясо. Пам’ятайте, що курятина дуже ніжна, тому не порвіть нашого «полотна».
- Тепер надаємо смаку нашому рулету. Для цього солимо, перчимо й приправляємо обраними спеціями відбите філе. Залишаємо його просочуватися при кімнатній температурі, поки готуватимемо начинку.
- Щоб у нас вийшли курячі рулетики з грибами, потрібно не забути підготувати начинку, без якої, власне, страва не вийде. Для цього знадобляться шампіньйони, які потрібно помити й дрібно нарізати пластинами. Після цього відправляємо їх на сковороду з рослинною олією та обсмажуємо до готовності. Далі змішуємо гриби з натертим сиром (як начинка охолоне) рубленою зеленню й часником. Власне, начинка готова.
- За цей час філе просочилося ароматами. Акуратно кладемо його на харчову плівку. Зверху, рівними шарами, намащуємо начинку. І загортаємо наш рулет. Далі потрібно зв’язати його нитками.
Зручно готувати курячі рулетики з грибами в духовці. Для цього загорніть їх у фольгу та відправте в нагріту духову шафу на 30 хвилин. Після того, як виймете з духовки, дайте трохи постояти. Вони вберуть сік і стануть ніжнішими й соковитішими.
Коли охолоне, зніміть нитки й поріжте рулет на порційні шматочки. Ароматний, гарний, смачний, він стане чудовою закускою на будь-якому столі.
Але це лише «базовий» рецепт цього кулінарного шедевру. І якщо ви його вже готували, а тепер хочете трохи урізноманітнити, приготуйте рулетики з курячого філе з грибами в духовці, використовуючи ще вершки. Як це зробити? Дуже просто: досить докупити до вищеперерахованих інгредієнтів вершки.
Далі проходите всі етапи приготування, але не загортаєте у фольгу, а викладаєте в глибоку форму для запікання. Зверху заливаєте рулети вершками й відправляєте в розігріту духовку. На бажання, за 10-12 хвилин до готовності можна посипати страву тертим сиром.
Виходить дуже смачно, але й доволі калорійно. Обов’язково врахуйте цей факт, якщо плануєте нагодувати такою смакотою найкращу подругу, котра вже декілька місяців сидить на жорсткій дієті. За зайві калорії вона вам точно не подякує.
Приготувати курячі рулетики з грибами в мультиварці дуже просто!
Сьогодні в розпорядженні будь-якої сучасної господині є велика кількість різної техніки. Хочете гриль? Будь ласка. Обожнюєте хрумкі тости – ось вам тостер, а також бутербродниця. Особливою популярністю користується така чудо-техніка, як мультиварка. Це справжня помічниця на будь-якій кухні. Сама підбирає температуру, «кличе» після готовності. А мультиварки-швидковарки ще й готують у рази швидше.
І не дивно, що багато хто вже давно готує курячі рулетики з грибами в мультиварці. Особливо для такого способу підходить рецепт з вершками. До речі, вершки можна замінити сметаною чи класичним нежирним йогуртом (тим, хто стежить за фігурою). Єдина порада: перед тим як поставити рулети в режим випічки чи навіть тушкування, найкраще їх обсмажити з усіх боків до утворення скоринки. Так готова страва буде смачнішою.
Якщо ви належите до естетів, чи просто бажаєте здивувати гостей не лише смачним, а й гарним столом, підготуйте також для рулетів відварні перепелині яйця. Як розрівняєте начинку по філе, акуратно викладіть зверху очищені яйця. І лише після цього загортайте все в рулет. Родзинка полягатиме в оригінальному вигляді, адже коли рулет наріжеться, у середині кожної порції знаходитиметься своєрідний «медальйон».
Як бачите, навіть курячу грудку можна подати оригінально. І один з таких способів – курячі рулетики з грибами. Рецепт дуже простий і легко доповнюється новими незвичайними інгредієнтами. На бажання, можна спробувати перед запіканням запанірувати рулети в сухарях. Чи додати до грибів цибулю й моркву. Простіше кажучи, політ фантазії не обмежений. Готуйте з настроєм і не забувайте експериментувати!