Букет качиного меню
Незабутня принадність качиного м’яса. Його не сплутати з куркою або гусаком, його можна любити або не любити. Але воно нікого не залишить байдужим. Качатина не така проста у приготуванні, як курятина, але, навчившись відчувати її особливості, ви полюбите її назавжди.
Це м’ясо не є дієтичним і легким, але користь від його вживання незаперечна. Багатий склад, що містить Омега-3 і Омега-6 кислоти, холін і бетаїн, які нормалізують ліпідний обмін і рівень холестерину. Вплив на красу шкіри і волосся. Користь при недокрів’ї та захворюваннях нервової системи, компенсаторні властивості при фізичних і розумових навантаженнях – гідності качиного м’яса важко переоцінити. Найважливішою його властивістю є вплив на атерогенність – схильність до розвитку атеросклерозу, а також здатність виводити канцерогени. Можна вважати його сильним біостимулятором, який підвищує природний імунітет.
Унікальний качиний жир
Температура його плавлення становить близько 14°С, що дозволяє йому легко і повноцінно засвоюватися, не залишаючи неперероблених залишків, що засмічують організм.
Зміст лінолевої кислоти, яка перешкоджає відкладенню жирових запасів, перевершує її кількість в курятині та яловичині. За концентрацією ненасичених жирів качиний жир близький до оливкової олії, що позитивно для серцево-судинної системи і діяльності мозку.
Способи приготування качки
Качку варять, запікають, тушкують. Цілком чи шматками. Готують чудові насичені бульйони, які можна використовувати як основи для розсольників, солянок, щей. Жирне м’ясо відмінно «звучить» з ягідними, фруктовими та овочевими кислотами: яблуками, квашеною капустою, журавлиною.
Качка прекрасна фарширована. У неї можна додавати крупу і яблука, апельсини і горіхи, яйця і м’ясний фарш. Прекрасна комбінація з чорносливом, який можна доповнити яблуками і картоплею.
Алкоголь, який використовується до качиного м’яса, повинен володіти насиченим смаком і кольором. Гарні до цього м’яса французькі (бургундські, бордоський) і італійські (наприклад, бароло або амароне) вина. Підійдуть також мерло і німецький рислінг. Жива, гармонійна кислинка чудово відтіняє аромат качиного м’яса.
Запечена качка з журавлинним соусом
Ароматне м’ясо, приправлене журавлинною кислинкою, може бути центральною стравою святкового столу або просто чудовою вечерею.
Буде потрібно:
- качина тушка вагою до 1,5 кг;
- суміш перців мелена;
- рослинна олія;
- сіль.
Тушка натирається сумішшю солі і перцю і ставиться в духову шафу в змащеній маслом формі для запікання.
Для соусу потрібно:
- 250 г свіжої або замороженої журавлини;
- 175 мл води;
- 2,5 ст.л. цукру;
- 2 ст.л. меду;
- 2 зубчики часнику;
- по половині ч.л. кориці, розмарину, базиліка;
- дрібка солі.
Подрібнити журавлину, розбавити пюре водою, додати цукор, подрібнений часник і спеції. Проварити 10 хвилин, після деякого охолодження (до 50, приблизно, градусів) додати мед і дрібку солі.
Запечену при температурі 180-190°C протягом години качку (не забуваючи поливати тушку жиром, що виділяється) подаємо гарячою, прикрасивши її соусом.
Де купити
Головне в м’ясній продукції – її бездоганна свіжість. Інтернет-магазин «М’ясний Рай» пропонує виключно якісну м’ясну продукцію, одержувану від виробника з дотриманням всіх санітарно-біологічних норм і правил. Чудовий асортимент птиці ─ куряче, індиче, качине м’ясо купити можна, просто перейшовши за посиланням https://myasnuyray.com.ua/ua/utinoe-mjaso/ в каталог магазину.
Вибір, ціна та якість задовольнять будь-який смак і гаманець. Загляньте в «М’ясний Рай» і ви завжди знайдете потрібне!