Крільчатина, здатна звести з розуму навіть гурмана!
Хто сказав, що кролика важко готувати? Зовсім необдумано багато господинь не береться готувати це смачне корисне низькокалорійне м’ясо, мотивуючи тим, що воно дуже примхливе. Деякі бояться, що м’ясо вийде жорстким, інші – що на приготування крільчатини піде багато часу, а дехто просто вважає, що воно позбавлене смаку й підходить хіба що для людей, які притримуються дієти. Але, якщо ви один раз спробуєте приготувати тушку кролика, скориставшись нашими порадами, то ваш шедевр неодмінно стане коронною стравою, гідною звання гастрономічного вишукування.
Кролик у мультиварці – ваш шанс блиснути своїми кулінарними здібностями!
Почнемо з того, що приготування крільчатини дійсно займає більше часу, ніж м’ясо, наприклад, курки. Це обумовлено специфічною й більш жорсткою структурою волокон. Але «танцювати з бубоном» протягом усього приготування цієї чудової страви вам не доведеться. Для початку просто знадобиться трохи часу, щоб обрати якісну тушку. Перше, про що ви повинні подумати й обов’язково запам’ятати, – кролик не має бути старим. Визначити це можна досить просто: занадто велика тушка каже про те, що цій «особі» давно потрібно було потрапити на стіл. Тому краще обирати крільчатину середнього розміру з ніжно-рожевим кольором. М’ясо не має бути обвітреним і погано пахнути (ну, це стосується будь-якого продукту). Тепер вам залишається тільки витратити зовсім мало часу, і кролик у мультиварці порадує ваших домочадців неймовірно смачними якостями.
Якщо ви хочете, щоб м’ясо вийшло незвичайно смачним, не мало специфічного смаку й тішило приємним післясмаком, то можете заздалегідь його замочити (краще на ніч). Від того, що ви хочете досягти, залежатиме варіант маринаду:
- проста кип’ячена вода, куди ви помістите тушку чи її частини, забирає специфічний запах;
- бажаєте надати м’ясу більше м’якості, зробити його більш ароматним – у якості маринаду чудово підійде біле вино (чи, як варіант, сильногазована мінеральна вода);
- молочна сироватка чи кефір – ці продукти давно зарекомендували себе як чудовий маринад для будь-якого виду м’яса, який не тільки розм’якшує волокна, але й надає особливої ніжності та соковитості.
Перед тим, як готувати кролика в мультиварці, можна додати спеції та зелень за смаком під час маринування. Якщо полюбляєте пікантні смаки, то можна використовувати маринад з оливкової олії з часником. Щодо спецій, то до страв з такого чудового м’яса підійдуть:
- орегано;
- базилік;
- тим’ян;
- мускатний горіх;
- укроп;
- петрушка.
Можете комбінувати, але пам’ятайте, що в усьому повинна бути міра. Отже, що потрібно для того, щоб приготувати кролика в мультиварці, ми вже вирішили. Тепер залишилось поділитися з вами найпопулярнішими, а головне, смачними рецептами. А таких, повірте, більше, ніж досить. Вам потрібно обрати той, який сподобається більше за все, чи просто кожного разу балувати близьких новими кулінарними вишукуваннями з крільчатини.
Найпопулярніші страви з кролика в мультиварці
Крільчатину можна готувати найрізноманітнішими способами, але нас цікавить той, який:
- займає мінімум часу;
- тішить м’яким і соковитим м’ясом;
- дозволяє за допомогою різних інгредієнтів отримати зовсім нову страву, що принципово відрізняється смаковою палітрою.
І тому ми поділимося з вами порадами, як приготувати кролика в мультиварці. Адже цей спосіб відповідає всім вищеперерахованим вимогам. Звичайно, в духовці чи ж на сковорідці кролик вийде не гірший, але мультиварка – справжня знахідка для багатьох господинь, і ви не прогадаєте, якщо готуватимете страву саме в ній.
Звичайно ж, заглянути на простори інтернету й обрати один із безлічі рецептів може кожен, але хочеться, щоб це були перевірені страви. Адже навряд чи ви ризикнете готувати тушку кролика з незнайомими чи сумнівними на смак інгредієнтами. Та й часу на те, щоб почитати відгуки про кожен рецепт, піде немало. Та й навіщо, якщо рецепти найсмачніших страв із кролика в мультиварці ви знайдете тут:
- Класика жанру – кролик у сметані. Але нехай вас не лякає слово «класика», адже це аж ніяк не набридла всім страва. Просто саме цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто хоче нагодувати чоловіка, дитину, яка нічого не хоче, і навіть гостей. Крім самої тушки, попередньо обробленої, вам знадобиться сметана (логічно, згодні?), морква (тут можна не жаліти), часник і трави на власний розсуд, сіль за смаком і трохи рослинної олії для смаження. На дно чашки наливаєте олію, вмикаєте режим смаження, додаєте зубчики часнику, і з кожного боку обсмажуєте шматочки кролика. Після того, як кожний шматочок набув гарного золотистого кольору, переведіть мультиварку на режим тушіння, попередньо додавши в чашу нарізану кільцями моркву, а також сметану, розведену кип’яченою водою. Після кількість води можете збільшити, але не переборщіть, адже досить, щоб покрилося м’ясо. Все, залишаєте шедевр у режимі тушіння на 1-1,5 години та займаєтесь своїми справами.
- Думаєте, як смачно приготувати кролика в мультиварці, щоб заодно й над гарніром не стояти? Можете взяти за основу перший рецепт і через півгодини додати до крільчатини нарізану великими дольками картоплю. На бажання, можна сметану не додавати. Вийде ще більш дієтична страва.
- Бажаєте порадувати гостей чимось особливо смачним і пікантним? Тоді радимо приготувати кролика з чорносливом. Ще знадобиться кетчуп, гірчиця (це на бажання), часник, спеції (на свій смак). Як і в попередніх рецептах, обсмажуєте шматочки до рум’яної скоринки. Потім доливаєте воду, додаєте кетчуп (можна замінити сметаною, тут як вам завгодно), гірчицю, сіль і спеції. І відправляєте тушити. Через півгодини додайте попередньо замочений чорнослив. Далі дайте мультиварці продовжити тушити кролика ще біля години. І вуаля, головна страва вашого столу готова!
- Полюбляєте плов? Тоді спробуйте варіацію цієї улюбленої багатьма страви з м’ясом кролика. Обсмажуєте порційні шматочки м’яса, додаєте багато цибулі та моркви, ще пасеруєте, після цього додаєте сіль, перець, наливаєте трохи води й тушите смачну основу для плову біля півгодини. Після цього додаєте рис, голівку часнику, потрібну кількість води, і вмикаєте режим «Рис/Гречка» чи «Плов» (залежно від моделі чудо-техніки).
Полюбляєте овочі? Тоді в процесі тушіння м’яса за будь-яким із рецептів можете встановити кошик-пароварку. Використовуйте ваші улюблені овочі (можна свіжі чи заморожені). Вони будуть дуже смачними, увібравши аромат соковитого м’яса, що просто танутиме в роті (навіть не сумнівайтеся).
Вирішили приготувати кролика в мультиварці? Готуйтесь почути на свою адресу похвальні оди!
Багато хто позбавляє себе та своїх близьких від такого смачного й корисного м’яса. Так, ціни на нього, порівняно з іншими м’ясними продуктами, дуже навіть немаленькі. Але м’ясо кролика унікальне! Білок засвоюється організмом на 90%, чим не може похвалитися будь-який інший вид м’яса. А ще його можна сміливо вводити в раціон:
- найменших гурманів;
- спортсменів;
- алергіків;
- людей, що мають зайву вагу;
- тих, хто одужує тощо.
Саме тому не можна відмовляти собі та свої рідним у такому смачному, а головне, корисному продукті. Звичайно, не обов’язково споживати його п’ять разів на тиждень і три рази в день. Але якщо наближається свято чи сімейна вечеря, або ви хочете просто урізноманітнити меню чи потішити коханого новими кулінарними вишукуваннями, то чому б не приготувати кролика в мультиварці? Така страва сподобається всім без винятків. А гості будуть просто в захваті від ваших здібностей, і проситимуть рецепт такої коронної страви! Як не дивно, але з крільчатиною можна експериментувати, і ви можете освоїти якийсь один спосіб її приготування, а потім варіювати склад приправ, спецій, маринадів. Головне в цьому всьому – обрати м’ясо виняткової якості. У магазині «М’ясний рай» представлена продукція, що відповідає найвищим стандартам. Тварини вирощені на натуральних кормах, у їхньому раціоні корисні пробіотики, тому можете навіть не сумніватися в тому, що в нас ви купите якісне, натуральне й смачне м’ясо.